Aviva preuzela najveću urološku polikliniku Urocentar

Autor: Marija Crnjak , 02. veljača 2022. u 22:00
'Veselimo se novoj fazi razvoja našeg poslovanja i tima unutar sustava Poliklinike Aviva', kaže Dalibor Čičin-Šain, ravnatelj Urocentra/PD

Prošlog tjedna preuzeli su većinski udjel u zagrebačkoj radiološkoj ustanovi Dijagnostika 2000.

Kako je Poslovni dnevnik najavio u analizi konsolidacije tržišta privatnog zdravstva u utorak, Poliklinika Aviva u srijedu je objavila ulaganje u najveću privatnu urološku polikliniku u Hrvatskoj, Polikliniku Urocentar.

“Specijalističke poliklinike u koje investiramo uklapaju se u poslovnu strategiju rasta Poliklinike Aviva, kroz pružanje što većeg broja specijalističkih usluga našim korisnicima. Vjerujemo da će investicije u privatni zdravstveni sektor koje smo pokrenuli donijeti značajnu dodanu vrijednost korisnicima, ali i cijelom zdravstvenom sustavu”, izjavio je Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner investicijskog društva Provectus Capital Partners (PCP).

Kako smo pisali, nizom akvizicija koje slijede u planu je stvaranje Aviva Grupe koja bi u ovoj godini utrostručila prihod.

“Veselimo se novoj fazi razvoja našeg poslovanja i tima unutar sustava Poliklinike Aviva. U Hrvatskoj vidimo veliki potencijal jačeg razvoja privatnih zdravstvenih usluga i vjerujemo da ćemo s partnerom kakav je Aviva taj potencijal u našem segmentu i ostvariti”, izjavio je Dalibor Čičin-Šain, ravnatelj Poliklinike Urocentar.

Kako je poznato, Polikliniku Aviva PCP je preuzeo lani u rujnu od Fortenove u procesu dezinvestiranja njihovog core biznisa, putem fonda razvojnog kapitala ASEF (Adriatic Structured Equity Fund).

Aviva je u zdravstvenom sektoru bila treća investicija ovog fonda, nakon što su preuzeli dvije stomatološke poliklinike, zagrebačku Arenu i Salona Dental iz Solina, što je ujedno baza za njihovu prvu regionalnu dentalnu grupaciju Adria Dental Group.

Prošlog tjedna preuzeli su većinski udjel u zagrebačkoj radiološkoj ustanovi Dijagnostika 2000.

Komentirajte prvi

New Report

Close