Konačno nezavisni vodič s nepristranim, stručnim ocjenama restoranske scene, najčešći je komentar na dolazak svjetskoga gastronomskog vodiča Gault&Millau (G&M) u Hrvatsku. U pitanju je vodič koji je od francuskog prerastao u svjetski brend s jakom međunarodnom mrežom, broj jedan gastronomski vodič u Austriji, Njemačkoj, Beneluksu, Kanadi, Australiji, Japanu, a prisutan ukupno u 27 zemalja svijeta.
Ingrid Badurina Danielsson, direktorica Gault&Millau za Hrvatsku smatra da je dolazak vodiča veliko priznanje našoj gastronomiji, a ujedno i poticaj restoranskoj sceni. Ističe kako G&M želi suradnju s ugostiteljima i kuharima, odati priznanje toj zahtjevnoj profesiji i podržati mlade da ustraju u tom poslu. "U razvoju eno-gastro turizma dugoročni cilj je postavljen, a sada treba raditi na programu ostvarivanja cilja kroz kvalitetnu edukaciju svih koji rade u turizmu, posebice na razvijanju eno-gastro destinacija. Na restoranskoj sceni treba unaprijediti uslugu, povezati lokalne proizvođače s restoranima, omogućiti mladim, talentiranim kuharima da profesionalno napreduju te da pomoću razmjene uče od drugih", poručuje Badurina Danielsson.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu