Autocesta na dionici Karlovac – Zagreb dobiva treći trak

Autor: Poslovni.hr , 28. rujan 2017. u 15:39
Foto: Tomislav Miletić / Pixsell

Autocesta Rijeka – Zagreb spada među najprometnije autoceste u državi, a pritom uvjerljivo najveći promet u Hrvatskoj ima dionica Karlovac – Zagreb.

Treći trak autoceste na dionici Karlovac– Zagreb i projekt zaštite od buke na nizu lokacija smještenih u blizini gradova i naselja kroz koja prolazi autocesta, najvažniji su projekti Autoceste Rijeka – Zagreb u idućim godinama.

Kako piše Novi list, definirani su Master planom ARZ-a, strateškim dokumentom koji analizira, definira i ocjenjuje moguće varijante razvitka autocestovne mreže na dionici Zagreb – Karlovac i njezin utjecaj na cjelokupnu cestovnu mrežu i gospodarstvo RH, te definira i projekte koji će dati dodatnu kvalitetu autocesti čija je gradnja započela prije više od 45 godina.

Autocesta Rijeka – Zagreb spada među najprometnije autoceste u državi, a pritom uvjerljivo najveći promet u Hrvatskoj ima dionica Karlovac – Zagreb. Prošle godine je zabilježen prosječan godišnji dnevni promet (PGDP) od 32.693 vozila, što je jedan od parametara koji ukazuje na opravdanost potrebe izgradnje trećeg traka, projekta o kojemu se u ARZ-u počelo razmišljati još prije desetak godina.

Komentari (7)
Pogledajte sve

ma da, strabag vam je narućio da gradi bespotrebnu cestu?!

rađe gradite 2tračne pruge i uvedite moderne vlakove

Najprometnija dionica samo zato jer u ovoj drzavi sve mora ići kroz Zagreb. Umjesto da su radili slijepo crijevo prema Sisku mogli su napraviti dionicu od Kutine do Karlovca preko Petrinje i Siska i rasteretili bi dionicu ZG – Ka. A samim tim i smanjili čepove u ljetnoj sezoni na naplati u Lučkom.

Na cesti bez vozila a što je najvažnije bez kamiona grade 3 trak to samo mogu naši mozgovi.
Siromašna Bavarska ima samo dva traka na, A 8 Auto bahn Munchen – Salzburg na kojem prođe više vozila za jedan tjedan nego na Zagreb Karlovac za stoljeće.
pametnom dosta nažlost takvi su kod nas manjina

Farbajmo tunele .. ups … nema tunela, ajmo treći trak

New Report

Close