FOTO: Austrijska kompanija u hrvatski turizam ulaže još 250 milijuna eura, evo gdje je predviđeno najveće ulaganje

Autor: Marija Crnjak , 09. lipanj 2022. u 13:32
Foto: Press

U Punta Skali u 2023. planira se početak gradnje Falkensteiner Diadora Dependencies, 40 servisiranih apartmana koji će za tržište biti spremni u ljeto 2024.

Austrijska turistička kompanija Falkensteiner Michaeler Tourism Group ulazi u investicijski ciklus vrijedan do 600 milijuna eura, a samo u Hrvatskoj plan je u idućih 5 godina uložiti između 250 i 300 milijuna eura u gradnju novih hotela, vila i kampova na području Zadra i otoka Krka. Otkrio je to danas na susretu s novinarima u Zagrebu Otmar Michaeler, direktor i suvlasnik kompanije koja ove godine slavi 65. obljetnicu, a u narednom razdoblju svoj portfelj u potpunosti kani prebaciti na kvalitetu s 5 zvjezdica.

“I ova pandemija pokazala nam je da je više nego ikada kvaliteta važnija od kvantitete, i da su gosti to spremni platiti. Zato smo dodatno uvjereni da je ulaganje u kvalitetu budućnost hrvatskog turizma i budućnost naše kompanije. Hrvatska već ima luksuzan resurs, prirodu koja nam je dana, a mi je planiramo maksimalno očuvati u našim projektima kroz politiku održivog poslovanja i razvoja, poručio je Michaeler.

Najveće ulaganje u Hrvatskoj predviđeno je u zadarskom resortu Punta Skala. Nakon otvorenja sportsko-zabavno-kongresnog centra Fortis Club, sljedeće bi godine ondje trebao biti otvoren niz luksuznih vila s pogledom na more, Falkensteiner Punta Skala Villas. U Punta Skali se iduće srijede otvara obnovljeni Family Hotel Diadora koji je dobio 5. zvjezdicu, a u projekt je uloženo 50 milijuna eura.

U Punta Skali u 2023. planira se početak gradnje Falkensteiner Diadora Dependencies, 40 servisiranih apartmana koji će za tržište biti spremni u ljeto 2024. Inače, oko 20 posto jedinica u svim ulaganjima u Hrvatskoj bit će rezidencije za prodaju.

Kompanija na Krku u dva kampa planira uložiti 65 milijuna eura, a sprema se i masterplan zadarskog Borika, gdje će se u hotelski i kamping smještaj uložiti oko 150 milijuna eura u sljedećih 5 godina.

Komentirajte prvi

New Report

Close