Atia i Porr počeli gradnju u Samoboru

Autor: Ivan Pandžić , 06. listopad 2009. u 22:00

Naselje Samoborski vrtovi vrijedno 60 milijuna eura imat će 190 dvoetažnih kuća te 46 stanova, no bude li interesa kupaca, moglo bi se i proširiti

U Samoboru je u utorak započela gradnja 60 milijuna eura vrijednog naselja “Samoborski vrtovi”.

Investitori su američko-izraelska grupacija Atia Group i austrijski Porr, a na osam hektara je planirano izgraditi 190 kuća te 46 stanova. Ako se pokaže dovoljan interes kupaca, nakon 2011. godine i završetka prvotno zamišljenog naselja postoji mogućnost proširenja s još dodatnim kućama ili stanovima, ovisno o interesu kupaca. “Uz arhitekturu koja se uklapa u onu samoborsku, naselje će imati i 24.000 četvornih metara javnih površina poput prometnica, parkova i dječjeg vrtića. Prva faza bi trebala biti završena već sljedeće godine”, rekao je Mladen Poropad, direktor hrvatske podružnice Atia grupe. Veličina kuća od kojih je većina u nizu kreću se od 130 do 180 četvornih metara, a prosječna cijena je između 200 i 250 tisuća eura. “Dobili smo i još pedesetak pisama namjere zainteresiranih, koje bismo sada trebali realizirati jer su stvoreni svi preduvjeti za prodaju”, kaže Ana Živković iz agencije Kastel koja vodi prodaju.Specifičnost naselja Samoborski vrtovi je to što je rađeno prema uzoru na američka naselja tako da svaka kuća ima svoje dvije etaže, vrt i garažu. Investiciju prati Erste banka. Na investiciju uz Samobor, Atia se odlučila nakon provedenih istraživanja koja pokazuju da ljudi žele živjeti u prigradskim naseljima koja su ipak dobro povezana s gradom i imaju dovoljno zelenila i parkova.

Vodeni park

Počinje i obnova Šmidhena
Tvrtka “Fantazija vodeni park” objavila je u utorak da je dobila lokacijske dozvole za gradnju vodenog parka u samoborskom propalom kompleksu Šmidhen. Uz vodeni park na 11 hektara s otvorenim i zatvorenim dijelom, već je najavljena i gradnja dva hotela te sportsko-rekreacijski kompleks. Ukupna površina investicije je 27,3 hektara, a nakon završetka kompleks bi zaposlio 800 osoba.

Komentirajte prvi

New Report

Close