Anesteziolog vikendom u Mariboru zaradi 1.250 eura

Autor: Poslovni.hr , 07. ožujak 2016. u 16:35
Foto: Reuters

U riječkom KBC-u smatraju da su i na ovaj način zaustavili njihov odljev, koji je već smanjen unatrag posljednjih godinu dana.

Nakon što je u javnost pretprošlog tjedna stigla vijest iz mariborske bolnice da će anesteziolozi riječke bolnice pomagati svojim slovenskim kolegama u drugoj najvećoj slovenskoj bolnici u kojoj su zbog nedostatka anesteziologa ugroženi programi već predviđenih operacija, te uvedene restrikcije za operacije pacijenata kod kojih se ne radi o hitnom slučaju, u riječkom KBC-u tu informaciju nisu potvrdili ističući da najave angažmana riječkih liječnika nisu plod institucionalne suradnje dviju bolnica.

Međutim, prošli  tjedan suradnja je potvrđena, a anesteziolozi koji odlaze raditi u Maribor, prema prvim bi najavama iz Slovenije, tako trebali za rad u dane vikenda prema ugovoru dobivati 1.250 eura bruto. U riječkom KBC-u smatraju da su i na ovaj način zaustavili njihov odljev, koji je već smanjen unatrag posljednjih godinu dana.
"Nakon službenog zahtjeva mariborske bolnice, kontaktirali smo nadležno ministarstvo te dobili naputak temeljem kojeg smo ostvarili institucionalnu suradnju u skladu s hrvatskim zakonima. Zaključen je ugovor između UKC-a Maribora i KBC-a Rijeka čime je uspostavljena poslovna suradnja. Naši liječnici u Sloveniji rade uz propisana odobrenja matične zdravstvene ustanove i očitovanje resornog ministarstva. U ugovoru o međubolničkoj suradnji se ne definira iznos naknade za rad liječnika, budući se iznos naknade i model isplate dogovara posebnim ugovorom između liječnika i zdravstvene ustanove u kojoj će se obavljati tzv. dopunski rad, u ovom slučaju između UKC-a Maribor i liječnika", poručili su za Novi list iz KBC-a Rijeka.

Komentirajte prvi

New Report

Close