‘Tko normalan razmišlja o ulasku u EU?’

Autor: Agencija VLM , 24. svibanj 2013. u 08:17
Photo: EPA/JUAN CARLOS HIDALGO

‘To je kao da kažete: ovo je prekrasna kuća, čini se da je u ovom trenutku gori, ali trebali bi je kupiti’, kazao je Nobelovom nagradom za ekonomiju nagrađeni Edmund Phelps.

"Ne mogu vjerovati da trenutno netko ozbiljno razmišlja o ulasku u Europsku uniju", kazao je Nobelovom nagradom za ekonomiju nagrađeni Amerikanac Edmund Phelps, piše Bloomberg BusinessWeek.

"To je kao da kažete: ovo je prekrasna kuća, čini se da je u ovom trenutku gori, ali trebali bi je kupiti", dodao je Phelps govoreći o odluci islandske Vlade da zaustavi svoj pristup EU. Izabrani premijer Sigmundur Gunnlaugsson je kazao da ne želi ući u zajednicu europskih naroda koja je u krizi, dok se njegova država oporavlja.

"Još uvijek učimo o europskom eksperimentu i u kojem će razmjeru on uspjeti", rekao je 79-godišnji Phelps u telefonskom intervju te dodao kako se može dogoditi da će eksperiment pokazati neuspješnim i neprovedivim. Island je "zamrznuo" svoje pristupne pregovore u siječnju dok su se čekali rezultati parlamentarnih izbora.

Komentari (14)
Pogledajte sve


Koje su alternative ulasku u EU?

Nema alternative. Bilo tko da malo racionalno analizira situaciju, ekonomski i sire, shvaca da je nema. Mozemo ostati u nekoj vrsti izolacije, jer i drugi cekaju an red. One price o Svicarskoj su mi najdraze, a ja stvarno neznam sto su ti ljudi pili, jer ocito neznaju nista o CH kad rade takve usporedbe.

Pero, EU nije vlast, vlada, ili parlament, nego nadnacionalna organizacija. Nije ovo kolonizacija Amerike, lol. Moj je izbor ako zelim iseliti iz ove zemlje. Krivnju za nase stanje nosi iskljucivo nasa vlast, nikakvi “kolonizatori”.

Koje su alternative ulasku u EU?

@ gospodine Twixer ,

to da nemamo altenartive govorili su nam od 1945.
Svi kolonizatori svojim podanicima uvijek govore da nemaju altenartive i pljačkaju ih nemilosrdno .
Iz kolonija izvlače jeftino sirovinu i školovane djelatnike a u kolonije plasiraju, uz skupe kredite , svoju trgovačku robu .
Tim preskupim kreditima Kolonizatori zapošljavaju svoje radnike i jačaju svoje gospodarstvo , na trošak svojih kolonija .
Isto se događa i u Hrvatskoj…
Bez rata su naši Kolonizatori postigli sve ono što su neuspješno nastojali postići godinama ratovima .
Od Vas sam očekivao , s obzirom na Vaše znanje i naobrazbu istinu .
Pozdrav !

Koje su alternative ulasku u EU?


Što bi bilo od Meksika da je pristupio SAD-u, umjesto da je protiv njih u 19. stoljeću ratovao?

Texas je bio Mexicka drzava koja se prvo otcijepila, pa pridruzila US. Odes u Tamaulipas koji je s druge strane Rio Grande pa usporedis stanje sa onim u Texasu.

Mozes i na netu usporediti te dvije drzave i dobit ces odgovor na pitanje sta bi bilo da je Texas ostao dio Mexica ili da je Tamaulipas postao dio US.

New Report

Close