ALH prvi put u Cavtat dovodi svjetski hotelski brend

Autor: Marija Crnjak , 07. travanj 2022. u 07:01
Foto: PD

Jadran luksuzni hoteli vilu iz dvadesetih godina pretvaraju u heritage Hotel Supetar koji će biti otvore na ljeto.

Jadranski luksuzni hoteli (ALH-Adriatic Luxury Hotels) ovog ljeta će u Cavtat po prvi put dovesti svjetski hotelski brend u segmentu malih luksusnih boutique hotela, pod kojim će poslovati preuređeni Hotel Supetar.

Investicija vrijedna gotovo dva milijuna kuna po sobi uključuje temeljitu obnovu hotela koji je prije rekonstrukcije imao tri zvjezdice, no nalazi se na top lokaciji u Cavtatu. Hotel će se pridružiti luksuznoj ponudi koju ALH razvija najvećim dijelom u Dubrovniku, a ovo je ujedno i najveće ulaganje grupacije u ovoj godini.

Kako su izvijestili u srijedu iz ALH, radovi na obnovi Hotela Supetar u Cavtatu odvijaju se planiranom dinamikom, te će se nakon potpune i opsežne rekonstrukcije hotela tijekom ljetnih mjeseci otvoriti s potpuno novim izgledom kao heritage hotel visoke kategorije. “U sklopu investicije planirana je i suradnja s jednim od vodećih svjetskih brandova kako bi se Hotel Supetar našao na prestižnoj listi ekskluzivnih boutique hotela u kojem je postignut spoj povijesnog šarma, poštivanja bogate kulturne baštine i modernog luksuza dizajniranog za najzahtjevniju klijentelu koja cijeni privatnost i ekskluzivnost. Ulaganjem u temeljitu obnovu hotela Supetar, Jadranski luksuzni hoteli nastavljaju s poslovnom politikom kontinuiranog investiranja u kvalitetu i u repozicioniranje svojih hotela, a samim tim i podizanjem vrijednosti destinacije”, kažu u kompaniji.

Potpuna obnova

Iako zasad ne navode ime brenda koji dovode u Cavtat, kako je poznato njihovi dubrovački hoteli Excelsior i Bellevue nalaze se u svjetskom lancu nezavisnih hotela Small Luxury Hotels (SLH), u kojem je oko 520 hotela u više od 90 zemalja.

Hotel Supetar smješten je na cavtatskoj rivi, u originalnoj trokatnoj privatnoj vili iz 20-ih godina prošlog stoljeća, s pogledom na otvoreno more i cavtatski zaljev. Nakon potpune obnove, Hotel Supetar raspolagat će sa 16 elegantnih i individualno dizajniranih soba. Bit će izgrađen u tipičnom tradicionalnom stilu, s bujnim mediteranskim vrtovima i prozračnim, prostranim prostorima, a interijer će biti eklektična mješavina vintage namještaja i privlačnih arhitektonskih i art deco detalja.

Novi hotel imat će i bazen koji će se biti smješten u južnom dijelu hotela okružen mediteranskim vrtom, kao i lounge bar. Posebna pažnja posvetit će se gastronomiji, pa će hotel imati restoran s mediteranskim specijalitetima gdje će se autentična jela posluživati u romantičnom al fresco ambijentu s otvorenom terasom, a novootvoreni Wine club nudit će selekciju najboljih vina uz izbor odabranih specijaliteta, kažu u ALH.

Od dodatnog sadržaja, Hotel Supetar nudit će kompletnu 24-satnu concierge uslugu.

‘Dream Collection’

Ovo će inače biti jedan od 5 hotela ALH koji posluju unutar portfelja takozvane “Dream Collection”, a to su Hotel Excelsior Dubrovnik, Hotel Bellevue Dubrovnik, Hotel Supetar, Villa Agave i Villa Orsula. ALH razvija još dva proizvoda, unutar “Escape collection” posluju Grand Villa Argentina, Hotel Dubrovnik Palace, Hotel Kompas Dubrovnik, Hotel Croatia Cavtat i Villa Glavic, a Hotel Odisej Mljet jedini je u “Unwind collection”. Uz članstvo u SLH, Excelsior, Bellevue i Kompas članovi su globalnog kluba putnika Mr&Mrs Smith, a restoran Vapor u Hotelu Bellevue već 4 godine ima preporuku Michelinova vodiča.

Komentirajte prvi

New Report

Close