Alemka Markotić objavila dvije dobre vijesti

Autor: Poslovni.hr , 11. siječanj 2021. u 12:12
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Alemka Markotić na današnjoj je konferenciji za novinare Nacionalnog stožera analizirala stanje u bolnicama.

Alemka Markotić je istaknula da je značajno manji pritisak na zdravstveni sustav zadnjih tjedan dana što ohrabruje. Apelirala je na pridržavanje mjera da se taj trend zadrži.

Podsjetimo, prema današnjim podacima, aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 4976. Među njima je 2140 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 191 pacijent.

“Ohrabrujuće je da u drugim centrima s covid bolesnicima ima pad bolesnih, pad onih na respiratoru, time očekujemo pad smrtnosti. Dobre vijesti su da je još u petak sveučilište u Teksasu Galveston pokazalo da Pfizerovo cjepivo djeluje na nove mutante, a druga dobra vijest je od Moderne. Nakon četiri mjeseca antitijela u krvi su i dalje u visokoj razini. Kod nas informacije među ljudima koji su preboljeli govore o 8 mjeseci imuniteta. Ako se vratimo na cjepiva, za očekivati je da su istraživanja relevantna za oba cjepiva. Prema AstraZeneci bi se imunitet i nakon njihovog cjepiva trebao održavati i do godine dana, možda i više. Strpimo se još dok je hladno, da se onda u proljeće i ljeto vratimo normalnijem životu”, kazala je Markotić.

Komentirajte prvi

New Report

Close