Aladrović: Neće biti prisile za cijepljenje turističkih radnika, ali…

Autor: Poslovni.hr , 02. srpanj 2021. u 14:50
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović kazao je kako prisile za cijepljenje turističkih djelatnika neće biti.

“Izbjeći ću svaki element prisile u odgovoru, prisile neće biti. No možemo se zapitati koliko je realno da netko radi u turizmu, prima goste, za što Hrvatska izdvaja potpore, građani Hrvatske to plaćaju, a da dio tih radnika ne želi minimalan dio zdravstvene zaštite. To nije društveno realno”, rekao je Aladrović, a prenosi N1.

“Nije realno da izdvajamo beskonačno za ekonomske potpore”

“Nije realno ni da izdvajamo plus beskonačno za ekonomske potpore ni za stimulaciju zdravstvenog sustava”, rekao je Josip Aladrović.

Naglasio je kako su procijepljenost i ekonomija povezani.

“Pronaći ćemo zajednički jezik s poslodavcima i sindikatima”

“Ranije smo imali povezanost između ekonomskih i epidemioloških mjera, mjera distanci, nošenja maski itd, no te mjere su evoluirale u proces cijepljenja. Siguran sam da ćemo pronaći zajednički jezik i s poslodavcima i sa sindikatima. Ne trebamo zaboraviti da smo to i do sada svaki put uspjeli i da sada imamo 55.000 zaposlenih više nego u isto vrijeme prošle godine i 4500 zaposlenih više nego 2019. godine, koja je bila najsnažnija od krize 2008. Ekonomski trend moramo potaknuti, a ne raditi u korist vlastite štete”, kazao je Aladrović.

Komentirajte prvi

New Report

Close