Agrokorovi vjerovnici morat će smanjiti potraživanja za 70%

Autor: Poslovni.hr , 06. rujan 2017. u 10:31
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

zvanredna uprava Agrokora na čelu s Antom Ramljakom službeno je započela prodaju imovine Ivice Todorića. Tako su na bubnju završili motorna jahta, helikopter, ljetnikovac na otoku Smokvici.

No manje je poznato da je Agrokor založio svu svoju imovinu kako bi dobio povoljan roll up kredit za pokrivanje dugova prema malim i velikim dobavljačima.

"Svi znaju da Agrokor momentalno nije u dobroj situaciji, pa oni koji daju novac žele dodatno osiguranje. Tražili su imovinu najboljih kompanija. Agrokor je kompleksna kompanija, s pedesetak kompanija kojima je upravljao, njegova tržišna kapitalizacija i godišnji promet bio je preko 7 milijardi kuna u 2016., bez Mercatora. Budući da je vođen kao koncern, bankari su tražili da se najvrednija imovina založi", objasnio jena HRT-u bivši predsjednik uprave Konzuma Drago Munjiza.

Konačni rezultati sondiranja ukupnog dugovanja Agrokora u 11. mjesecu

"Izvješće se najavljivalo i dvaput odgodilo, ali važno je da je ono precizno jer i najmanja pogreška može biti povod za tužbu. Izvanredni povjerenik Ante Ramljak se zbog toga i obratio sudu da sazna koji mu je krajnji rok, vjerujem da prije toga, a to bi bila sredina 11. mjeseca, neće izlaziti s nekim rezultatima.

Očekujem da neće biti uvjeti za stečaj, imovina i potraživanja bit će izjednačeni, vjerujem. Pitanje je na koji način će se valorizirati imovina, koliko će se žuriti s prodajom. Špekulanti se mogu izbjeći uz pomoć Vlade. Kompanija je izuzetno vrijedna i moraju se naći kvalitetni hrvatski partneri ili strani koji su u tom biznisu. Špekulanti bi to preprodavali.

Mislim da će oni kojima Agrokor duguje svoje dugovanje morati umanjiti za 70 posto, ali to su u ovom trenutku špekulacije. Kako će Agrokor zaraditi za svoja  dugovanja, tek će se vidjeti", rekao je Munjiza.
 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Tko sa davolom tikve sadi …..

Naslov “morat će smanjiti potraživanja za 70%”

a dolje u tekstu Munjiza “Mislim da će oni kojima Agrokor duguje svoje dugovanje morati umanjiti za 70 posto, ali to su u ovom trenutku špekulacije

Koji odurni lažovski naslov, a ovaj Munjiza se već debelo sramoti što koriste njegovo ime za širenje izmišljotina.

ovaj dobri čovik je zaslužio otpis barem 99,99%

New Report

Close