AGRIVI predstavio Ed-a – agronomskog savjetnika temeljenog na umjetnom inteligenciji

Autor: Josipa Ban , 13. lipanj 2023. u 16:50
PD

AI agronomski savjetnik Ed već je dostupan na tržištu, a AGRIVI će poljoprivrednicima pružati svu podršku u njegovoj implementaciji. Ovaj najnoviji proizvod kompanije specijalizirane za digitalizaciju poljoprivredne proizvodnje trebao bi povećati produktivnost posebno među malih i srednjih poljoprivrednicima ali i doprinijeti održivijoj proizvodnji.

AGRIVI, vodeća svjetska kompanija koja dovodi tehnologiju i digitalizaciju u poljoprivredu, predstavila je još jedno tehnološko rješenje – AGRIVI Ed-a. Riječ je o proizvodu koji se temelji na umjetnoj inteligenciji, a koji je sposoban pružiti stručne savjete poljoprivrednicima o optimalnom odabiru sjemena, preporučiti prikladne proizvode za zaštitu usjeva od specifičnih štetnika ili bolesti te pružiti uvid u gnojiva i regenerativne prakse.

Također, Ed može ponuditi savjete o osiguranju usjeva, mogućnostima financiranja i praksama koje vode do najbolje kvalitete usjeva.

Iz AGRIVI-a navode i da je specifičan po svojoj pristupačnosti. “S obzirom na da to da nisu svi poljoprivrednici vješti u korištenju kompleksnijih digitalnih rješenja, Ed je dostupan na svima poznatoj komunikacijskoj platformi WhatsApp. Usto, poljoprivrednici mogu komunicirati s Edom na više od 50 jezika, dobiti savjete na njihovom jeziku koji su prilagođeni državi i regulativama u kojima rade”, objasnio je Matija Žulj, direktor tvrtke AGRIVI na predstavljanju novog proizvoda, a koje je bilo održano putem Zoom platforme.

Kaže i da Ed-om, odnosno AI agronomskim savjetnikom, žele omogućiti digitalizaciju i primjenu inovativnih tehnologija cijelom poljoprivrednom ekosustavu, a sve s ciljem pametnijeg i održivijeg upravljanja usjevima.

Žulj pritom napominje da je sveobuhvatna AGRIVI 360 platforma za upravljanje farmama generirala izvanredne rezultate, posebno među velikim profesionalnim poljoprivrednim gospodarstvima koja koriste sve prednosti koje donosi digitalizacija i agtech revolucija. Međutim, ostaje činjenica da većina od 98% svjetskih farmi još uvijek ne koristi sve benefite tehnologije.

Mala i srednja poljoprivredna gospodarstva, koja čine značajan udio u globalnoj poljoprivredi, trebaju pomoć i podršku šireg poljoprivrednog ekosustava kako bi prihvatila prakse upravljanja usjevima koje se temelje na tehnologiji i podacima”, ističe Žulj. U tome bi im, dodaje, uvelike trebao pomoći njihov najnoviji AI proizvod.

“Ed je vrhunac naših napora da osnažimo poljoprivrednike i potaknemo poljoprivrednu transformaciju. Koristeći umjetnu inteligenciju i stručnost našeg globalnog tima agronoma i IT stručnjaka, razvili smo najboljeg AI agronomskog savjetnika na tržištu koji može podržati poljoprivrednike u bilo kojem trenutku”, ističe osnivač i direktor tvrtke AGRIVI.

Osim pomoći individualnim poljoprivrednicima, AGRIVI Ed će biti dostupan i svima unutar poljoprivrednog lanca vrijednosti, i to putem AGRIVI Engage platforme, koja omogućuje lansiranje personaliziranog Ed-a.

“Potpora poljoprivrednicima zahtjeva suradnju svih dionika unutar industrije. Stavljajući Ed-a na raspolaganje kao personaliziranog AI agronomskog savjetnika putem platforme AGRIVI Engage, osnažujemo tvrtke u cijeloj poljoprivrednoj industriji da podrže svoje poljoprivrednike i potaknu pozitivne promjene”, dodao je Matija Žulj.

Tvrtke dakle, mogu brendirati Ed-a ali i prilagoditi Ed-ove savjete kako bi ih uskladile s vlastitim poslovnim ciljevima.

Iz AGRIVI-a napominju da iza Ed-a, koji je već dostupna na tržištu, stoji globalni tim agronoma, agtecha i IT stručnjaka. Kao njegovu dodatnu prednost ističu činjenicu da kroz njihovu Engage platformu Ed-om upravljaju te ga održavaju stručnjaci AGRIVI-a što poljoprivrednicima olakšava njegovu implementaciju i primjenu.

Novi proizvod AGRIVI-a, navodi Žulj, predstavlja značajnu prekretnicu u načinu na koji se proizvodi hrana, što je i cilj i vizija kompanije koju je osnovao prije deset godina. Ed, dodaje, poljoprivrednicima daje znanja i smjernice koje im pomažu da optimiziraju proizvodnju, povećaju produktivnost te doprinesu održivoj poljoprivredi.

Komentirajte prvi

New Report

Close