Agencije smislile kako će putnicima kompenzirati uplaćene aranžmane

Autor: Marija Crnjak , 19. ožujak 2020. u 14:59
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Obrtna sredstva pojedine turističke agencije, uglavnom malog ili srednjeg poduzetnika, ograničena su, i povrat sredstava korisniku usluge, uslijed stagnacije bukinga i nametnutih zabrana, bio bi koban za mnoge od njih.

Svima koji su uplatili putovanja koja se sada zbog pandemije neće realizirati, domaće agencije izdat će vaučere koje će moći iskoristiti za neko drugo putovanje. Objavila je to upravo Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA). Ističu kako taj novac i nije više na njihovim računima.

“Posljedice trenutne situacije osjećaju i putnici, individualni gosti i grupe, poslovni ljudi na putovanjima i organiziranim kongresima, školarci i njihovi roditelji te svi ostali. Svi oni uredno su uplatili svoja putovanja koja se zbog više sile, u ovim izvanrednim okolnostima, neće realizirati te očekuju kompenzaciju, ističe predsjednik UHPA-e Tomislav Fain.

“Uplaćeni novac nije izgubljen. Planiramo krenuti s izdavanjem vaučera putnicima za uplaćene aranžmane koje će, u visini uplaćene svote, moći iskoristiti za neko drugo putovanje, kada sve ovo prođe, a kao što to već rade naše kolege u mnogim europskim zemljama. Putnici moraju znati da njihov novac nije ostao na računu turističke agencije već je isti proslijeđen hotelu, aviokompaniji, prijevozniku…, pojašnava Fain.

Obrtna sredstva pojedine turističke agencije, uglavnom malog ili srednjeg poduzetnika, ograničena su, i povrat sredstava korisniku usluge, uslijed stagnacije bukinga i nametnutih zabrana, bio bi koban za mnoge od njih, pojašnjavaju u UHPA-i. „Stoga nudimo rješenje koje bi trebalo zadovoljiti obje strane – putnicima omogućiti da realiziraju putovanja, a agencijama osigurati nastavak poslovanja“, naglašava Fain.

Komentirajte prvi

New Report

Close