AD Plastiku ugovor od 40 milijuna eura

Autor: Darko Bičak , 10. listopad 2019. u 21:59
Marinko Došen, predsjednik Uprave tvrtke/ MARKO PRPIĆ/PIXSELL

Predviđeno trajanje projekata je osam godina.

AD Plastik grupa ugovorila je 40 milijuna eura vrijedne nove poslove na ruskom tržištu pa je u zadnja tri mjeseca vrijednost ukupno ugovorenih poslova na tom tržištu dosegnula 157,9 milijuna eura, izvijestili su jučer iz te tvrtke sa sjedištem u Solinu.

Dodaju da se novi poslovi odnose na proizvodnju vanjskih strugača stakla i statičkih brtvi za različite modele vozila alijanse Renault-Nissan-AvtoVAZ, a ugovoreni su u suradnji sa svjetski poznatom kompanijom Hutchinson grupa.

Pojašnjavaju da je u posljednjih nekoliko mjeseci ugovoreno 157,9 milijuna eura novih poslova na ruskom tržištu, od čega 147,4 milijuna s alijansom Renault-Nissan-AvtoVAZ za nove modele Lada Granta, Renault Logan i Sandero.

Početak serijske proizvodnje navedenih modela planiran je u drugom i trećem tromjesečju 2021. godine, a predviđeno trajanje projekata je osam godina.

Hutchinson grupa će biti odgovorna za razvoj, a AD Plastik grupa za industrijalizaciju i serijsku proizvodnju ugovorenih proizvoda, navodi se u priopćenju.

Komplet statičkih brtvi za novi model vozila Lada Granta te vanjski strugači stakla za Renault Logan i Sandero proizvodit će se u ruskoj tvornici AD Plastik Togliatti. 

Komentirajte prvi

New Report

Close