ZLTO (Zlatni otok d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZLTO (Zlatni otok d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Poštovani forumaši,šta mislite o ovoj dionici

BIO SAM IN A SAD SAM INPUT

Većina sjevernojadranskih turističkih dionica se trguje na višim razinama po knjigovodstvenim vrijednostima od ZLTO čiji je BV oko 240 kn, a nominala 360 kn (Maistra 2,9 BV, Istraturist 2,6, Rivijera 1,2 Sunčani 2,8, Plava laguna 1,8), a po omjeru p/S većina je iznad 5 osim Rivijere koja ima 3,6 (kod ZLTO je oko 3,2).
Od drugih turističkih firmi ima manju zaduženost i dobre pokazatelje likvidnosti.
Krk će dobivati sve više na važnosti zbog blizine aerodroma. U Malinskoj su Arapi počeli s izgradnjom ekskluzivnog turističkog naselja gdje će prodajna cijena iznositi 2.500 EUR-a po m2.


Krk će dobivati sve više na važnosti zbog blizine aerodroma.

Aerodrom je tamo već preko 30 godina, pa ništa. Aerodrom je jako udaljen, bez stalne veze s gradom. Inače problem krčkih hotela su plaže. Hoteli su blizu mora ali nemaju plaže. Jedina postojeća – Dražica je gradska plaža, uvijek pretrpana, a što je najgore postoji nekakav ispust kanalizacije direktno u nju, pa često plivači imaju konkurenciju u moru.

Turisti iz daljih zapadno i sjeverno evropskih zemalja od kojih se očekuje veći broj dolazaka u slijedećim godinama sve veću važnost daju blizini aerodroma odnosno da bude u krugu od 50 km s tim da je to ipak najvažnije onima koji misle kupiti nekretninu. Bez sumnje blizina aerodroma (svega 15 km) za razliku od drugih otoka je komparativna prednost otoka Krka koja nije dovoljno iskorištena i tu postoje dobri potencijali.
No aerodrom nije toliko bitan, iz financijskih izvješća vidljiv je kontinuitet povećanja prihoda, dobiti i dobrih pokazatelja likvidnosti i zaduženosti.

ZLTO-R-A – obavijest !
Obavještavamo Vas da je 5. listopada 2006. godine Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga donijela rješenje Klasa: UP/I-041-02/06-01/105 Ur. Broj: 326-321/06-1 kojim nalaže Središnjoj depozitarnoj agenciji da obustavi sve radnje prijenosa vlasništva sa računa prenositelja na račun stjecatelja, a na temelju svih transakcija dionicam ZLTO-R-A sklopljenih na Varaždinskoj burzi dana 05. listopada 2006. godine.u trajanju od 60 dana.
Transakcijama dionicama ZLTO-R-A na dan 05. listopada o.g. cijena je porasla za 99.98% u odnosu na posljednju zaključnu cijenu (od 27. rujna o.g. – 250,03 kn) na burzi na način da je 345 dionica kupljeno po cijenama između 265,00 i 349,00 kn, a 5 dionica po 500,00 kn.
Navodi se: «…da postoji osnovana sumnja da su predmetne transakcije obavljene s ciljem povečanja cijene toga vrijednosnog papira i da se na taj način potakunu drugi ulagatelji na kupnju tog vrijednosnog papira.…»

Jučer je kolega plavi spomenuo efikasno tržište na temi Belje. Danas smo napravili još jedan korak bliže ideji efikasnog tržišta.

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

Poglavica Sa mo dol An ti mon je napokon prešao sa riječi na djela. Howgh
Mislim da ćemo uskoro ostati bez jednog bljedolikog navlakača.

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."


Jučer je kolega plavi spomenuo efikasno tržište na temi Belje. Danas smo napravili još jedan korak bliže ideji efikasnog tržišta.

Sad ste mu pružili priliku da i na ovoj temi napiše poneki hvalospjev i laudu o PBZ-u.[smiley2]

ag,

quark: ” Jučer je kolega plavi spomenuo efikasno tržište na temi Belje. Danas smo napravili još jedan korak bliže ideji efikasnog tržišta. ” Sad ste mu pružili priliku da i na ovoj temi napiše poneki hvalospjev i laudu o PBZ-u.[smiley2]

Nema efikasnog tržišta, umjesto navlačenja na ZLTO, moglo se i još može ostavariti poštena i velika zarada na PBZ.
[smiley1]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

1H

No respect

Kao što sam govorio,odlična dionica,dobit 37kn a neko je proda po 250kn,mogao je i pokloniti

BIO SAM IN A SAD SAM INPUT

sad su na redu investicije i ulaganja u bazene oko njihovih hotela iako su im hoteli 20 metara od mora
zanimljiva dionica

Koji hoteli?

Svi! 20 do 50 metara!

New Report

Close