Nitko ne lupa po asku jer ne postoji info kojom bi se potaknuo veliki rast, ali je još interesantnije da se 10000 dionica gura na bidu a nitko ih nije poklopio što dovoljno govori o velikima i što oni misle o ovoj dionici, jer je očito da su oni najbliže vatri i najbolje se griju.
Očito nas čeka svijetla budućnost [proud]
@titulus
možda će dole a možda će gore, ali tebi bolje paše gore….pa nas stoga ovdje čeka svijetla budućnost!
hebeno dobra analiza [thumbsup]
Godišnji gubitak Validusa 22,52 milijuna kuna
Tvrtka Validus u prošloj je godini zabilježila gubitak u iznosu od 22,52 milijuna kuna, što je povećanje za 88,29 posto u odnosu na gubitak iz prethodne godine koji je iznosio 11,96 milijuna kuna, vidljivo je iz financijskog izvješća objavljenog na Zagrebačkoj burzi.
Prihodi Validusa u 2009. su iznosili 4,40 milijuna kuna i smanjeni su u odnosu na 2008. godinu za 86,25 posto. Ukupni su rashodi pali 38,77 posto na 26,92 milijuna kuna. U izvješću Uprave se navodi društvo vodi sudski postupak za naplatu štete od Republike Hrvatske zbog direktne i indirektne štete u svezi prognanika i izbjeglica u razdoblju od 1991. do 2000. godine u Hotelu Helios u Starom Gradu.
U tijeku su pregovori da se tužba povuče u zamjenu da se kod društva Helios Faros obavi dokapitalizacija pretvaranjem potraživanja koja ima Vlada RH s osnova plaćenih jamstava u ime i za račun Helios Farosa kreditoru Splitskoj banci, dodaje se u izvješću.
(pd)
Još jedan hrvatski biser zasjao je u punom sjaju!
Bitno da oni imaju dionice Mirne, Heliosa i ostalih visokoprofitabilnih tvrtki pa će se lako i taj sitni minusić od -22 milijuna kuna brzo popeglati [thumbsup]
Ovo mi trgovanje malo smrdi. Kad se gledaju transkakcije, ispada da su bila 3 iskrcaja: 2k, 3k pa 3k komada. No, ne bi me iznenadilo da se radi o istom prodavaču.
Fima?
Nemojte mi samo reći da je netko očekivao da će Validus u nekonsolidiranom izvješću ostvariti pozitivan rezultat? Ukoliko je, preporučam mu da uopće ne razumije kakva je priča sa ovom dionicom i možda ova dionica i nije ulaganje za njega.
Ovdje će rezultat biti vidljiv tek kad se proda dio imovine ili cijeli Validus. A imovine ima ko u priči ma koliko to neki osporavali. Jer ako VIS, HEFA, MIRNA, VABA, Švica, nekretnine (zgrada Koke), VABA Sarajevo ne vrijede 100 kn po dionici, e onda stvarno ne znam što vrijedi. Drugo je pitanje tko je to i da li je to spreman platiti.
@titulus
možda će dole a možda će gore, ali tebi bolje paše gore….pa nas stoga ovdje čeka svijetla budućnost!
hebeno dobra analiza [thumbsup]
Kolega, čitajte što piše a ne što bi htjeli da piše.
Moj post je komentar stanja na tržištu u datom momentu a ne analiza
Očito vam smetaju pozitivni postovi pa vidite i ono što ne postoji [undecid]
Još jedan hrvatski biser zasjao je u punom sjaju!
Bitno da oni imaju dionice Mirne, Heliosa i ostalih visokoprofitabilnih tvrtki pa će se lako i taj sitni minusić od -22 milijuna kuna brzo popeglati [thumbsup]
Bolje da šutiš nego da piše gluposti po kojima je odmah svima jasno s kim imaju posla.
Kolega danas je pred kraj po cijeni 21,22 i nešto više prošlo 3xx komada po BIDU pa molim Vašu ispriku jer ipak se isplati čekati i kupovati da 4% diskonta.
[/quote]
Daj Splićo, živ bio, makni se s ove teme. Par dana nisam čitao i od 10 novih strana 5 odlazi na tvoje upitne hvalospjeve. A ova zarada od 0,78kn na 300 dionica je, ako se ne varam, oko 200 kn pa te molim postaj svoj broj računa da ti uplatim taj iznos da nas ne zamaraš s ovakvim postovima.
[/quote]
Kolega ipak se radilo o 1000 dionica kupljenim po 21,13kn i danas uspješno prodanim po 22,50kn.
Dakle nekih laganih 7%.
[/quote]
I kako vidim moj dobitak na VDKT i kupnji 322-327kn od prodanih 1000kom VLDS-R-A je već napravio 7%, dok je VLDS pao nekih 4%, dakle 11% extra prihod.
Vraćam se u VLDS tamo oko 18-19kn.