Vladi stižu preporuke za uštede, HNB sumnja u političku volju

Naslovnica Forum Komentari članaka Vladi stižu preporuke za uštede, HNB sumnja u političku volju

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Sve, sve sve – samo ne ono pravo

HNB bi već jednom mogla početi naglašavati da se u Hrvatskoj opća insolventnost tretira kao nelikvidnost. Da ne duljim, predlažem svakome tko ne razumije o čemu se eadi da Nijemcu, Britancu ili još bolje Amerikancu pokuša objesniti pojam dugoročne blokade.

To je i glavni dokaz da Hrvatska nema tržišnu ekonomiju koja je sinonim za točna plaćanja u roku inače se ide u stečaj. To je kao da idete na reli ili trku sa super-automobilom, ali koji nažalost ima i jedinu falingu: u motoru mu pumpa za ulje malo radi a malo neradi.

Što se tiče preporuka za štednju, netko bi već jednom mogao sugerirati ministru Lalovcu da se susretne s Ivanom Miklošom, bivšim ministrom financija Slovačke a sada savjetnika ukrajinske vlade da mu objesni kako je u slovačkom ministarstvu financija smanjio broj zaposlenih za 30% a da nitko nije primijetio d anedostaju a niti se to osjetilo u radu ministarstva.

Ivan Mikloš je već predložio Ukrajincima da naprave nešto slično uz napomenu da je višak kod njih još veći.

Naravno, bilo bi neumjeno predložiti Borisu Vujčiću da analogno napravi i s HNB-om.

VLADO, ZAŠTO OVO IGNORIRATE? OVAKO SE TO RADI: Islanđani u zatvor strpali bankare koji su ih doveli do bankrota, a svi o tome šute!

Vaš link …

free flow information

SLUČAJ FRANAK: ‘Dužnici su zbog tečaja bankama uplatili 10 milijardi kuna više’

Vaš link …

free flow information

New Report

Close