nisu svi bankari,,advokati…poduzetnici..ili neke druge čunjke…
…a…je…trebalo bi ovom crobexu skuhati poparu… [proud] [cool]
e sad neću ulaziti jeli meni gorko ili slatko…
…tebi je lako…ti si uvijek možeš dodati šećera… [wink]
Bjane, ti si kuhar?!
Odsad, sve lepo prosim, da ak slučajno pozabim da me podsetiju,…. Bjaneu se odsad obračam sa "VI"
Bjane, da li bute možda kojim slučajem trebali praktikanta?
…bome pogledali…dobro je to zagorsko voće… [rolleyes]
aaaa, nije zagorsko… to ti je međimurski mladi krumpir.
Sam ga je gazdarica zajebala i nije ga narezala na ploške neg na polovice.
E takve polovice se mečeju v folijama direkt v žar.
A ploške idu bez folije direkt na šipku… V konačnici, rezultat je isti!
[wink]
prekasno,
već ima tu čuku,
a mogao je uštediti 12 %..
kaj stvarno ju ima?!?!
pa, nije žvaka za seljaka, ili?
[wink]
@ doktorima za roštilj
Iako su mi vaši sjajni savjeti za roštiljadu ulijevali samopouzdanje, ostatak moje prvomajske ekipe se ipak odlučio za provjerene ugostiteljske punktove. Nije da su bili nepovjerljivi prema mom kulinarskom umijeću, već nas je vrijeme usmjerilo na neke čudne prečice i blatne putove… Nismo požalili jer nam je beljska graševina iz 2007. legla kao dodir anđela. U čaši punog i bogatog ukusa, nevjerojatno dobro izbalansirana aroma voća i dugovječnih hrastova, koprcala se između cvjetnih livadskih mirisa i nježnih, tek procvjetalih cvjetova jabuka.
Mmmmnnnn… jako dobra koncentracija, blage naznake klinčića i vanilije dodaju suptilnost i uzbudljivost…mmmmmnnnn….možda najbolji produkt u zadnjih desetak godina na ovim blagim brežuljčićima…
Boja, u čaši vrlo postojana, bistra i snažna, veselo se poigravala mirisnim baranjskim sjenicima čineći pravu simfoniju okusa i mirisa. Što je još ljepše, dvije godine staro vino je daleko od svog vrhunca i ako je već sada tako dobro, kakvo li će tek biti kad ga vrijeme ukrasi i da mu svoj završni glanc. Naviru mi sjećanja na berbu i topla jesenja jutra u podunavskim vinogradima te na blagi sjeverni povjetarac koji je za vrijeme ljetnih vrućina sačuvao dragocjene bobice grožđa. Mislim i na nekadašnjeg ministra Matu Crikvenca (mister par-nepar) zbog kojeg godinama nisam pio vina (pivarima je nabio porez kako bi tim novcem pomogao vinogradarstvu). Ohhh, koliko propuštenih užitaka zbog mog prkosa…ali ne samo u enologiji…
Hvala na recepturi za roštilj i ne zamjerite na ovom bla-bla dosadnom zafrkantskom izljevu prenemaganja. Vino je stvarno izvrsno.
…i ne znam kako se cijena boce vina (npr. sivi pinot) u talijanskim i austrijskim hotelima (tri zvjezdice) kreće od 15 do 20 €…nije li vrijeme da i kod nas država smanji apetite? Tko je kriv što nam uskraćuju užitke?