A jadna ekipa na burzi koja na temelju ovakvih članaka sada kupuje gradjevinari pušeći priču koju im podmeću “pumpači” .. E ljudi moji, milijarda kuna podijeljena na 20ak i više poduzeća i nije neki keš , cca 50 miliona kuna po “glavi”.
Osim toga, od tih 50 miliona kuna treba još i napraviti dobit, dakle debosi koji vec sada računaju kako citava ta milijarda ide pravo u bilancu poduzeca kojeg su oni dionicari , a izgleda da isti film vrte dionicari svih predstečajnih gradjevinskih kompanija – će gadno ispušiti lovu.
Jbg, realnost je ta da ce ta milijarda investicija na koncu izgledati jednako kao i tijelo eskima kad ga dohvati 20ak izglednjelih vukova… A sami vukovi se neće previše najesti, o rastu da ne pričamo. Kako bi jedna Ingra sa milijardu kuna dugovanja mogla porasti temeljem sklapanja 50ak miliona kuna vrijednosti poslova za obnovu nekih javnih zgradica ??
Ali ekipa sada trpa, trpa, trpa, kao da ne postoji sutra. Nažalost, sutrašnjica će ipak doći prije ili poslije, i u njoj se ništa bitno prema ovome ne mijenja. Ono što jest relevantno je da je Vlada svjesno i namjerno ispušila puste milijarde u Siriji sa INA-om, a sve na račun gradjana , kojima su zakucali PDV za 2 %, digli poreze, dodali nove namete, i uveli po meni ČISTI REKET na mirovine koje ljudi ostvaraju u inozemstvu, temeljem SVOJEG RADA U INOZEMSTVU .. Ma ova VLada Pada, i to prije isteka mandata, ne zbog nezadovoljstva ljudi, vec zbog posvemašnje bezidejnosti i osobnog promašaja već u samom imenu stranke — kakve današnji SDP veze ima sa “Socijalnim” ??
Jedino to što lupaju reket socijali , škvadra gazi po socijali na svakom polju, i slaže bezbrojne kombinacije ulagivanja kapitalističkom židovsko-švapsko-britanskom lobiju i Briselu, NATO-u i Amerima, i onda se nazivaju “Socijalima”?!
Pa gdje to ima ljudi moji, ovo je nevidjeno. Ok, istovremeno gomila klovnova opet buksa preskupljene dionice kao da ne postoji sutra. A postoji, i doći će u svojem najnemilosrdnijem obliku do sada. Umjesto sa Njemackom, mislim da je ipak doslo vrijeme da stanemo na zemlju i usporedjujemo se sa okolinom kojoj pripadamo po ekonomsko demografskim pokazateljima. A to su – Kosovo, Bosna, Srbija, Crna Gora, Slovenija (jedva) , Italija, Grčka, Rumunjska…
Jbg ljudi moji, znam, zvuči ćelavo, ali danas i jedna Srbija otkupljuje i nacionalizira nazad svoja velika poduzeća parama MMF-a, poput Telekoma, a šta naši dragi Socijalisti Marxisti rade – lupaju reket i poreze socijalnim slojevima, i smišljaju sve načine kako da što prije otarase zemlju od posljednjih izvora prihoda, unosnih državnih kompanija bogatih zemljom, nekretninama, klijentelom, cijevima naftovoda, naftnim poljima, gradjanskim depozitima …
Jbg, Kukuriku je zakukurikao, sada je finito, nema nazad, i HDZ ispadaju veci socijalisti od njih, oni su barem drpali državnu imovinu ne našu, samo je pitanje vremena kada ce uslijediti novi nemiri i masovni val prosvjeda na Balkanu ako se čudo ne desi, a ekipa i dalje trpa, trpa , i trpa .. pohlepno trpaju dionice kao da ne postoji sutra, i kao da vec danas moraju svi do jednoga biti milioneri, a ko jebe i narod, i ljude, i njihove bližnje, i čitavo društvo kojim smo okruženi i kojim živimo – VAŽNO JE DA JA IMAM I DA JE MENI BOLJE NEGO DRUGIMA I SVIMA, ŠTO SAM BOGATIJI TO SAM BOLJI I LJEPŠI ! 😉
Onda, kako vam to zvuči ? .. Loš rad jelda = ?
E pa to je vaša kolektivna slika, dragi moji današnji kupci dionica na zagrebačkoj burzi 😉