Pisao sam ja o vremenima kada je EU uzimala 1% PDV-a, osim udjela u BDP-u za članarinu. Ali svi su vikali da sam Euroskeptik. Država bi morala znati kolika je članarina (jasna metodologija!) te koliki su sigurni iznosi za povlačenje u projekte. Kakvi su to projekti – gdje bi mogli dobiti – ali možda nećete. Pa EU se ne smije temeljiti primarno na LOTO sistemu. Ako planiramo proračun za npr – izradnju obnovljivih izvora – neka se definira proračun za to. Na osnovu sredstava neka se palniraju projekti a transparentnom nabavom neka se ide u realizaciju.
macronet: nema davanja novca bez napravljenog projekta. to ima samo u Hrvatskoj da se novci dijele svima na bazi laznih projekata i frizirane papirologije. Nema nista lose u tome da se za dobivanje novca kao uvjet postavlja dobar projekt. Sve je na nama – ako damo dobre projekte – bit cemo u plusu, ako ne – popusiti cemo do 9 milijardi kuna. To se zove konkuretno okruzenje u kojem treba biti dinamican da bi se ostvarilo neko pravo. Napokon ce sposobni poceti dobijati novce – a ne nesposobni i korumpirani kao do sada.
Kako vam nije jasno ?
Uvijek su Kolonizatori uzimali lovu iz Kolonija .
Samo u početku , dok guske ne navuku , kao ulažu u Koloniju , nepovratno .
I ta kamata od 3.000.000.000,00 eura godišnje je izvlačenje love iz Kolonije Hrvatske .
I to nije sve , glavnicom koju nam posuđuju mi kupujemo robu od naših Kolonizatora i zapošljavamo njihove radnike i jačamo njihovo gospodarstvo .
Tako je to kad guske uđu u maglu .
Pero7: tvoje guske su u magli vec neko vrijeme. Ne mozes biti kolonizator kad si po genima kmet. To je tako. Netko ce profitirat, a netko ce biti jos jadniji nego sto je sad. Koji si ti?