Par transakcija je bilo prošlo na 42 i taj kupovni nalog se automatski vratio na isti broj komada, što znači da kupi sve što mu stigne.
Prodavači su se vjerujem ispucali, sad su na redu kupci da malo odriješe kesu.
2020 ce biti godina sa rekordnom zaradom za TPNG? Da li onda ocekujete isplatu dividende, gledam inace odlucuju o tome u 4 i 5 mjesecu?
Prvotni plan im je bio otkupiti 800 000 dionica, drugi plan 110 000. Za taj drugi plan, aktualni, im treba 5 miliona kuna. Ostat ce im podosta novca te im ni dividenda ne bi trebala predstavljati problem. Mirovinci ce vjerojatno htjeti dividendu. Slabo poznam ovu dionicu pa sam mozda u krivu?
Po mom mišljenju, mirovinci (opet) neće inzistirati na dividendi. Bez obzira što je prošla godina rekordno dobitna, ukupno kreditno zaduženje pada, sve obaveze se podmiruju i nije bilo izvanrednih događanja niti extra troškova… Početak ove godine na tanker tržištu je zabetonirao cijene najma, spot je vrlo neizvijestan. Stoga je i na početku, ali i tokom cijele godine za nesmetanu plovidbu tvrtci neophodan siguran cash flow.
I to, usudio bih se zakjučiti, od trenutka njenog izlista na burzi, više nego ikad do sad!
U prošlosti je bilo i čišćih situacija za isplatu dividende pa su mirovinci bili strpljivi, a strpljenje koje budu iskazali ove godine biti će win-win strpljenje, za tvrtku, mirovince i sve nas dioničare.
Operativni (poslovni) mir u ovoj godini samo će dodatno očvrsnut dionicu, a ukoliko se tržište i minimalno trgne…, a što da vam kažem i dodatno objašnjavam – koja su onda moja očekivanja od ove dionice?
Stoga, slažem se sa kolegicom @Marielenom, a zbog ukupne situacije @kicancro mislim da će trezor ostati na planu B.
Ukoliko mirovinci budu pokazali zrelost i razumijevanje (što osobno očekujem) i ne budu inzistirali na isplati dividende, svi ćemo dobiti potvrdu da je ova dionica top topova, sa najboljom mogućom perspektivom , a njena tržišna cijena će svojom povećanom vrijednošću vrlo brzo nadmašiti efekt isplate bilo kojeg iznosa dividende.
Znam da isto tako, apsolutno ima logike u kontra priči i „must isplati“ dividende prije svega jer iste nije bilo dugo, a tržišna cijena dionice u rekordnoj godini (nelogično) je pala. Poštujem i to razmišljanje, ali kroz ovo gore, pokušao sam ponuditi argumente za suprotno
Dioničar sam TPNG-a, ovo je moje osobno mišljenje i apsolutno nije nagovor na ništa, a još najmanje nekakav druk.
Ma sve u redu, volim cuti i druga misljenja, dapace, hvala na iznosenju..Dionica je dobrano podcjenjena, predpostavljam da bi je kratkorocno dividenda trgla prema gore, dugorocno je bolje to sto vi kazete.
Koliko vidim prelijevanje iz supljeg u prazno u dnevnom trgovanju. Vanka tankerasi vec danima rastu. Scorpio Tankers u zamahu vec +18%. Pitanje je kad ce i Tpng u otkljucavanje. Mislim da cemo uskoro opet do razina 60kn.
Fundentalno Tpng po meni vrijedi 80-100kn. Po usporedbi sa stranim brodarima realnost je 56-58kn da se izjednace u fundamentima.
Uprava najavila kupnju dionica, al i dalje miruje. Pitanje je dokle?!
Prosipač je vec prosuo moguce i sve jer ne prodaje vise. Na 35kn tesko ce ista skupiti ikada visr. Ovo je po meni cista akumulacija bez dizanja cijene.