Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

TPNG (Tankerska Next Generation d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska TPNG (Tankerska Next Generation d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nisam još vidio ni na jednoj dionici da je baš svi hvale. Zato se bojim kupiti. Da nebi bila pila naopako.😂

Cini mi se da su ovdje svi kupci na jeziku samo. Po mom misljenju vrijednost tpng je realna na sadasnjim razinama. Zasto? Pa, gledajuci njihove zarade eps je ispod 3 kn sto vrijednuje firmu oko PE 15. Firma ima dosta kesa na eacunu ali zbog vecinskog vlasnika (koji trenutno vozi u minusu) distribuciju cemo tesko vidjeti osim vecinskog vlasnika naravno. Nadalje, firma je signalizirala da ide u otkup ali zbog situacije na crude marketu mialim da ce cuvati cash zbog vecinskog. Prosla godina je bila pozitivna ali trenutno se vozi s minusom s naznakama oporavka krajem godine ili poslije. Po mom misljenju, cijena je realna i nudi na ovim razinama ocekivani prinos od oko 2 kn po dionici ( average eps) godisnje. Pozdrav

Ne znam cemu cudjenje da trezor ne kupuje. Oni su imali plan do studenog otkupiti 800k dionica. Moguce da ih ni nece otkupiti.

Ono sto je jasno je da 800k komada ne mozes kupiti na ovoj cijeni pa su komentari zasto ne kupuju dok je jeftino bespredmetni.

Prave likvidnosti na ovim cijenama nema. Po mojem misljenju najvise trgovanja ce biti iznad 65 kuna. Kada ce to biti ne znam.

Ovo sto sada gledamo je trgovina izmedju malih investitora te su prometi nikakvi.

Moje je misljenje da trezor niti nece uskoro kupovati unatoc tome sto imaju cash na racunu. Ovo ce biti nepredvidljiva godina i ocito zele imati slobodan novac na racunu. To je samo pokazatelj da upravoa odgovorno vodi kompaniju.

trezor ne mora ni kupovati. Cinjenica je da pametno rade i da pokusavaju izaci iz ove krize sto bolje. Da li je to cuvanjem dobiti ili ne to nije bitno. Bitno je da je ovo stabilna kompanija u koju vrijedi uloziti novac, gledajuci barem malo dugorocnije. Svako nek procjeni

Kako raste cijena nafte i vozarine, tako i tankeraši vani rastu.

Kod nas je to sve skupa malo specifično, ali doći će i naših 5 minuta.

Bude i kod nas zazelenilo sa vjesnicima proljeća.

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

Ima li netko upuceniji, da ima okvirnu predikciju 4Q? Hoce li 4Q biti u plusu?

Vjerojatno ne. Vozarine su bile niske u 4Q. Mislim da ce biti na tragu 3Q, a mislim I da su za vrijeme slabijih kvartala stavili brodove na dokovanje.

To je proslost I mislim da je uracunato u ovu cijenu. Vaznije da sada vozarine rastu i da se sigurno odljepljuju od dna.

Da je bar sve to uracunato u cijenu i vrednovano kako treba biti, na 65-70 kuna bi bilo.

Ali bar smo sigurni da broj 8 nece prodavati kao pijan, ima sada 13 000 komada po cijenama i visim nego sto je prodavao. Ocito je dvoj dio sa skrbnickog prodao.

4 kvartal sigurno nemože biti plus,

Manja ponuda nafte dovodi do rasta cijena nafte ali i naftnih produkta. Paralelno s tim rastu i vozarine. Ne ocekujem spektakularne rastove, al ocekujem stabilan i zdrav rast vozarina tijekom ove godine.

Nije istina…ako je rast cijena nafte rezultat manje ponude onda ce vozarine padat jer brodova ima jednako a nafte koja se prevozi manje…promijene na potraznoj strani su trigger za rast vozarina…

Rastimo zajedno...

New Report

Close