Treba imati na umu da su prometi mizerni. Ovo jako lako može još dolje, ali i gore. Možda je netko jednostavno vidio drugdje bolju priliku.
Bolju priliku od Tpng na 40 kn??
U par dana pad od više od 20%, a izvještaj za 9 mj. skoro 50% bolji od prošlogodišnjeg??
Kolega Forumas,
Vi jednostavno ne razumijete trzisnu zakonitost koju odredjuje ponuda i potraznja.
Pojavilo se 16k dionica na asku. Nekome ocito treba novac. Ponuda je veca od potraznje i cijena dionice je pala.
Cijena nafte govori u prilog tankerasima. E sad po mojoj procjeni trezor ima snage kupiti sve slobodne dionice i po 80kn. Ocekujem rast do 60kn i vjrerovatno preko toga. Uz Ernt,Ht i Hpb na ovim cijenama je Tpng takodjer pogodak.
Firma posluje s dobiti i poslovat ce i 2020. godinu. Gospodarstva ce se ponovno otvoriti, a onda ce rasti i potreba za tankerskim prijevozom i BCTI vozarine, koje vec rastu neko vrijeme.
Ja ocekujem ove godine nagli skok. Ne bi me iznenadila ni cijena 120kn do kraja godine.
NAT takodjer ima program otkupa dionica i ocekuje se veliki rast pa tko voli US market slobodno kupovati NAT.
Netko je izgleda želio izaći, mogao je to učiniti i po 50, ali njemu je izlega bolje po 45.
Sad možemo mirno dalje preko 50…
Kolega forumas bez obzira sto vi zeljeli na bazi vaseg portfelha trziste misli drugacije. Da BCTI je skocio za 6% ali treba mu jedno jos 40% da se vrati poslovanje (trenutno) TPNG u pozitivu. Da i to ce se dogoditi ali ne prije 4-5 mjeseca. Do tad ce se lova polako prelijevati u ATPL jer je tamo 7 godisnji bull vec poceo. Moje misljenje naravno.
Kolega forumas
Po mom misljenju vi mijesate opceniti bull u brodarstvu s trenutnoj cijeni ATPL.Pocetak bulla je najcesce signaliziran s preokretom trenda u sirovinama (iron ore i agri) koji prati BDI. Logicno, jer prijevoz sirovina ovisi od cijene onoga sto se prevozi i dostupnih jedinica prijevoza (brodova). Nadalje ako pogledate 2002-2003 bull je poceo takodjer u prvom mjesecu kada je pad BDI ocekivani preokrenut i nije isao ispod 1130 bodova sto je OPCENITO break even za brodarske firme. ATPL breakeven je oko tih razina i trenutno su u pozitivnom poslovanju. Cijene dionica UVIJEK pdate trend s zakasnjenjem. Ovdje ce biti zanimljivo vidjeti do koliko ce bull dogurati, jer mislim da vecina nas nije ni svjesna koliko je to moguce. A za cijenu dionice nemam pojma, zadnji bull je povukao od 30-40 kuna do oko 3500….