THMT (Tehnomont d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THMT (Tehnomont d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vidim da nitko nije otvarao ovu temu, pa da ju imamo i na ovom forumu obzirom da ovo nije dionica za odbaciti. Jako mi se sviđa top 10:
HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU ZAGREB, HRVATSKA
TEHNOMONT BMN D.O.O. PULA, HRVATSKA
EUROBROD D.O.O. PULA, HRVATSKA
TEHNOMONT D.D. PULA, HRVATSKA
SPB INŽENJERING D.O.O. RIJEKA, HRVATSKA
TEHNOMONT-BRODOGRADILIŠTE PULA D.O.O. PULA, HRVATSKA
FLORIČIĆ KRISTIJAN PREMANTURA, HRVATSKA
Skrbnički račun:
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB ZAGREB, HRVATSKA
MACUKA MIRELA PULA, HRVATSKA
Grupa računa na kojima je uknjižena ista količina vr. papira

Floričić je ulazio ispod 300 i po 315 kuna i to u dvije ogromne transakcije i tada je cijena skočila na 450 kuna, da bi se spustila na 300 kn. Točka otpora bila je na 300 kuna ,a sada smo već na 330 jer prodaje ima vrlo malo, a slabih ruku sve manje. Bombon od dionice, posebno zbog odličnog FI i niske zaduženosti firme. Još kad dodamo uskoro početak radova na Brijuni riviera d.d., to se mora osjetiti i na ovoj dionici. Evo, tema je tu pa vi vidite sami jel to vrijedi ili ne…Fundamenti su više nego ok i definitivno je podcijenjena.

Nekako je P/E povelik za moj ukus.

Čista savjest često se zamjenjuje s kratkim pamćenjem.

srećom ne ovisi o tebi ova dionica nego o psihologiji tržišta koje jasno ukazuje na buy-signal jer je trenutno izvan fokusa investitora što znači da s njome valja podebljati portfelj, jer kad bude aktualna više neće biti dovoljno komada na prodaji, doduše nema ni sad baš neke ponude.

Evo malo i na internetu nešto:

http://www.tehnomontns.com/oNama.htm

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

pomiješao si plavi nešto, ovaj tehnomont je iz pule i bavi se poslovnim uslugama i brodogradnjom a posredno je vlasnik marine u verudi. pravi bombončić od dionice, da citiram onaj drugi forum.


Evo malo i na internetu nešto:
http://www.tehnomontns.com/oNama.htm

evo još jednog, ovaj puta šaljivog:
http://www.tehnomont.hr/

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch


pomiješao si plavi nešto, ovaj tehnomont je iz pule i bavi se poslovnim uslugama i brodogradnjom a posredno je vlasnik marine u verudi. pravi bombončić od dionice, da citiram onaj drugi forum.

Da se ne radi o tvrtki kćeri možda , ako ne , onda je ovaj iz Novog Sada ( nisam niti skužio odmah ) , poznatiji od ovog našeg , jer sam ga prvog našao. Na temelju čega polažeš nade u ovu dionicu, čujem da se u Koreji i Kini brodovi štampaju ko na traci, što mogu ovi naši protiv te konkurencije?
A i nešto se po Europi govori da odustaju ili su već odustali od brodogradnje , šta misliš ima li tu kruha?

Ako su povezani sa ovom Novosadskom tvrtkom ( piše za njih da su porodična tvrtka ) , možda je tu budučnost , promjena core businessa , iz brodogradnje u enterijere. Imaju i zgodnu krilaticu( ovi iz Novog Sada ):

Obratite nam se sa poverenjem kako bismo Vam ponudili najbolje rešenje.

Zgodno

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ma THMT-R-A je marina, a ne brodogradnja!

http://www.marveruda.hr/

A dobro šta li je sada, čime se onda bave uslužne djelatnosti, numizmatika, enterijeri ili brodogradnja?
Ili sve zajedno?[smiley7]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]


Ma THMT-R-A je marina, a ne brodogradnja!

http://www.marveruda.hr/

ma tehnomont je i brodogradnja i marina. Marina je najbolja u u pulskoj okolici, preko puta hotela Histria, velika ako ne i najveca baza za charterase na sj. Jadranu. Zanimljivost, golemu povrsinu nedavno urbaniziranog zemljišta iznad marine (ne sjecam se koliko ali znam da nije bilo malo) kupio prije, ako me pamcenje ne vara, 2 godine lepi Nadan V. Slucajno je ista urbanizirana ove godine. To se zove nos, covjek zna znanje.

Autor posta posjeduje dionice ATPL-R-A i HT-R-A. Također, unaprijed zahvaljuje Neznanom junaku na asu.

Ma Tehnomont je sve to što kažete kolega, ali u konačnici THMT-R-A, dakle ono što nas trgovce dionicama zanima, je samo marina!

Tehnomont xyz d.o.o. ima vise, tu su brodogradnja, montaža i ostalo, a THMT-R-A je 100% vlasnik TEHNOMONT – Marina Veruda d.o.o.
U vlasničkoj strukturi THMT-R-A su i neki od Tehnomontovih ostalih d.o.o.

1. što se brodogradnje tiče, oni su u tome samo djelomično (kroz partnerstvo sa tehnomont brodogradnja d.o.o.) i tu se obnavljaju i grade luksuzne jahte i jedrilice (jedna plovi po bahamima i noćenje na njoj košta 2000 dolara pa vi zaključite kakve su brodove u stanju proizvesti).

2. što se marine tiče, ovdje treba imati na umu 2 važne stvari a to je da se sa sličnim marinama u Francuskoj, Italiji, Grčkoj i Španjolskoj (dakle mediteran) trguje na cca 5 BV-a, a ovdje je BV preko 380 kuna, s time da revalorizacija nije napravljena, a cijene zemljišta u Istri u unatrag 5 godina skočile preko 300%.
Druga , po meni još bitnija stvar je to što je to jedina marina na sjevernom jadranu koja može primiti na vez megajahte od preko 70 metara i jedrilice sa gazom od preko 2,5 metra, što ne treba zanemariti kad znamo da su u blizini Brijuni a time i novoosnovana tvrtka Brijuni rivijera d.d, a svi znamo što će biti Porto Mariccio, Brijuni Rivijera itd…Dakle, ova dionica ima ogromnu perspektivu, odlične pokazatelje, sve bolja FI, odličnu vlasničku strukturu, puno čvrstih ruku i malo slobodnih dionica. Target mi je preko 2000 kuna po dionici do 2009. godine. Jedina mana za neke će biti što nije jako likvidna, ali iznad 500, 600 kuna postat će likvidna jer tada će cijena za neke biti odgovarajuća. Za mene ni tada naravno…

Toliko d.o.o. -a sve me to malo podsječa na Kemoboju, koliki je P/E zna li netko?[smiley8]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Prava Kemoboja ali s floričićem u top 10 koji je kupovao po 250 i 320 kuna, a današnja cijena nije puno iznad toga. Inače, Floričić je vlasnik Aureus investa, jer vidim da neki to valjda ne znaju kad ga smatraju za budalu što je ovo kupovao za sebe…P/E nije baš nešto, ali nema veze, ovo je bombončić od dionice, a možda bude i dividenda ove godine, no to mi nije presudno.

New Report

Close