Scenarij:Toda kupuje i Vupik.Onda Agrokor i Delta imaju gdje trošiti gnojivo po nabavnoj cijeni….
Možda Delta posudi nešto đenge Todi?
Scenarij:Toda kupuje i Vupik.Onda Agrokor i Delta imaju gdje trošiti gnojivo po nabavnoj cijeni…. Možda Delta posudi nešto đenge Todi?
iskreno ne vjerujem da će i zajedno imati toliko đengi jer će na drugoj strani imati protivnike u svjetskim korporacijama koji tu lovu (cca. 300 milja eura) imaju u jednom džepu. Za nas će to biti više nego dobro jer možda se Toda i brat mu Mišković nategnu do bola da dođu do ptkm. Također nije nerealno očekivati da netko krene na burzi kupovati veće pakete prije tendera ili za vrijeme tendera. Vjerujem da bi većina onih koji imaju preostalih 40% dionica prodala do 500 kuna. Po toj cijeni moglo bi se sigurno kupit 20%-25% petrokemije, a to bi takvom igraču osiguralo opasnu startnu poziciju. Jedino će KAPITALNI fond morati čekati signal iz Vlade.Malo špekuliram ali tko zna.
iz interviewa predsjednika uprave petrokemije o mješaonicama gnojiva:
“…ali velika konkurencija Petrokemiji su mješaonice kojih je u toj zemlji osnovano nekoliko. Za razliku od granuliranih mineralnih gnojiva, u kojima u svakoj granuli ima jednaka kombinacija korisnih tvari, mješaonice miješaju te tvari u prah pa je gotovo nemoguće postići jednak omjer korisnih sastojaka u svakoj vreći. Uz to, iskoristivost granuliranog gnojiva za biljku mnogo je veća od takvoga miješanoga gnojiva.
Prednost takvih gnojiva je, međutim, niža cijena pa se, osim na srpsko tržište, takva gnojiva uvoze i u Hrvatsku. Boris Mesarić najavljuje da su u pripremi izmjene zakona o gnojivima i novi pravilnik kojima bi se spriječio uvoz takvih nekvalitetnih gnojiva. Ta nelojalna konkurencija ipak ne predstavlja Petrokemiji velik problem jer je u Hrvatsku lani ukupno uvezeno 60.000 tona mineralnih gnojiva”
bakulaz:
”
Scenarij:Toda kupuje i Vupik.Onda Agrokor i Delta imaju gdje trošiti gnojivo po nabavnoj cijeni…. Možda Delta posudi nešto đenge Todi?
”
iskreno ne vjerujem da će i zajedno imati toliko đengi jer će na drugoj strani imati protivnike u svjetskim korporacijama koji tu lovu (cca. 300 milja eura) imaju u jednom džepu. Za nas će to biti više nego dobro jer možda se Toda i brat mu Mišković nategnu do bola da dođu do ptkm. Također nije nerealno očekivati da netko krene na burzi kupovati veće pakete prije tendera ili za vrijeme tendera. Vjerujem da bi većina onih koji imaju preostalih 40% dionica prodala do 500 kuna. Po toj cijeni moglo bi se sigurno kupit 20%-25% petrokemije, a to bi takvom igraču osiguralo opasnu startnu poziciju. Jedino će KAPITALNI fond morati čekati signal iz Vlade.Malo špekuliram ali tko zna.
Hm,vjerovatno si u pravu.Zato i ja smatram da Ameropa jedina konkretno može uletiti,ako Mišković ne dofura neke “svoje” ruse za investitore,pa preko Tode…
To je sve ako,no kadase vrate cifre dnevnog trgovanja prema 6000-10 000 kom ,e onda je to signal da su i fondovi čuli nešto konkretnije.
Dotle me zabavlja ubijati vrijeme sa dežurnim katastrofičarima moje mucho zarade!
mika: ” bakulaz: ” Scenarij:Toda kupuje i Vupik.Onda Agrokor i Delta imaju gdje trošiti gnojivo po nabavnoj cijeni…. Možda Delta posudi nešto đenge Todi? ” iskreno ne vjerujem da će i zajedno imati toliko đengi jer će na drugoj strani imati protivnike u svjetskim korporacijama koji tu lovu (cca. 300 milja eura) imaju u jednom džepu. Za nas će to biti više nego dobro jer možda se Toda i brat mu Mišković nategnu do bola da dođu do ptkm. Također nije nerealno očekivati da netko krene na burzi kupovati veće pakete prije tendera ili za vrijeme tendera. Vjerujem da bi većina onih koji imaju preostalih 40% dionica prodala do 500 kuna. Po toj cijeni moglo bi se sigurno kupit 20%-25% petrokemije, a to bi takvom igraču osiguralo opasnu startnu poziciju. Jedino će KAPITALNI fond morati čekati signal iz Vlade.Malo špekuliram ali tko zna. ” Hm,vjerovatno si u pravu.Zato i ja smatram da Ameropa jedina konkretno može uletiti,ako Mišković ne dofura neke “svoje” ruse za investitore,pa preko Tode… To je sve ako,no kadase vrate cifre dnevnog trgovanja prema 6000-10 000 kom ,e onda je to signal da su i fondovi čuli nešto konkretnije. Dotle me zabavlja ubijati vrijeme sa dežurnim katastrofičarima moje mucho zarade!
AMEROPA je bez sumnje moćna kupiti petrokemiju jer je naša regija važno tržište za njih. Pokrili su Sloveniju tako da im je slijedeći korak neminovno Hrvatska i okolna tržišta. Rusi su jedini bili direktno u tvornici za sada tako da ja definitivno tipujem na njih. Imaju novaca više nego svi, a najviše žele moć nad drugima.
bakulaz:
”
mika: ” bakulaz: ” Scenarij:Toda kupuje i Vupik.Onda Agrokor i Delta imaju gdje trošiti gnojivo po nabavnoj cijeni…. Možda Delta posudi nešto đenge Todi? ” iskreno ne vjerujem da će i zajedno imati toliko đengi jer će na drugoj strani imati protivnike u svjetskim korporacijama koji tu lovu (cca. 300 milja eura) imaju u jednom džepu. Za nas će to biti više nego dobro jer možda se Toda i brat mu Mišković nategnu do bola da dođu do ptkm. Također nije nerealno očekivati da netko krene na burzi kupovati veće pakete prije tendera ili za vrijeme tendera. Vjerujem da bi većina onih koji imaju preostalih 40% dionica prodala do 500 kuna. Po toj cijeni moglo bi se sigurno kupit 20%-25% petrokemije, a to bi takvom igraču osiguralo opasnu startnu poziciju. Jedino će KAPITALNI fond morati čekati signal iz Vlade.Malo špekuliram ali tko zna. ” Hm,vjerovatno si u pravu.Zato i ja smatram da Ameropa jedina konkretno može uletiti,ako Mišković ne dofura neke “svoje” ruse za investitore,pa preko Tode… To je sve ako,no kadase vrate cifre dnevnog trgovanja prema 6000-10 000 kom ,e onda je to signal da su i fondovi čuli nešto konkretnije. Dotle me zabavlja ubijati vrijeme sa dežurnim katastrofičarima moje mucho zarade!
”
AMEROPA je bez sumnje moćna kupiti petrokemiju jer je naša regija važno tržište za njih. Pokrili su Sloveniju tako da im je slijedeći korak neminovno Hrvatska i okolna tržišta. Rusi su jedini bili direktno u tvornici za sada tako da ja definitivno tipujem na njih. Imaju novaca više nego svi, a najviše žele moć nad drugima.
Sad se vidi da je gospodin Putin pametniji od druga Staljina. Ma kakvi tenkovi, avioni…. Još kad se riješimo naših inforbiroaca, e onda smo EU.
220,00 15
219,02 31
219,00 166
217,02 70
217,00 200
221,99 157
222,00 10
225,00 236
229,00 115
229,50 20
Postoji nedostatak dionica na prodaji, ajme nisu mogli staviti veću količinu[smiley2]
Piše u Poslovnom dnevniku da:
Nagodinu Arvi kreće s proizvodnjom gnojiva u Osijeku
Kutinska Petrokemija sa svojom proizvodnjom mineralnih gnojiva konkurenciju bi na prostorima Hrvatske mogla dobiti iduće godine, i to u litavskom Arviju, jednoj od najvećih europskih tvrtki za agroproizvodnju i distribuciju. Litavcima je nakon godinu i pol dana pregovaranja, a potom još jedne godine pripremanja dokumentacije preostala sama realizacija projekta vrijednog oko 120 milijuna kuna na prostoru Slobodne zone Osijeka. Ondje na površini od oko 21.000 četvornih metara planiraju izgraditi tvornicu za proizvodnju NPK gnojiva.
Poznato je već kako bi osječki pogon Arvija služio kao proizvodno-distributivni centar za prostore jugoistočne Europe, a u njemu bi se godišnje trebalo proizvoditi između 120.000 i 130.000 tona mineralnog gnojiva. Iako nosi radni naziv “tvornica”, u SZO-u će biti lociran sofisticiran oblik mješaonice baziran na američkoj tehnologiji u koju će se gnojivo riječnim putem dovoziti na doradu. Potrebne komponente za proizvodnju i preradu mineralnoga gnojiva, fosfor i kalij, stizat će iz Bjelorusije i Ukrajine, a dušična komponenta dopremat će se iz Azotare Pančevo u Srbiji, koju je lani kupila grupa Arvi za 13 milijuna eura. S Arvijem bi se u SZO-u trebalo otvoriti oko 60 novih radnih mjesta. Iako je za svojega prijašnjeg posjeta Osijeku Vidmantas Kučinskas, predsjednik Uprave Arvija, rekao kako Petrokemiju ne smatra izravnom konkurencijom, nije mogao potvrditi da će njihov proizvod biti jeftiniji od kutinskoga.
dakle Vlada zbilja mora požuriti sa privatizacijom jer ako s time čeka kada se pojavi konkurencija, bojim se da potencijalni kupci Petrice neće htjeti platiti sadašnju cijenu kada Petrica ima momopol na tržištu
SNC:
”
..ovo više vidim kao poticaj Petrokemiji nego zapreku
”
Poticaj za što? Zar gubitak od 100M kn nije dovoljan poticaj za nešto. Kakva je razlika za Petrokemiju gubitak od 100 ili 120M. Njima je potpuno svejedno jer će to ionako platiti porezni obveznici.
Pozdrav
poticaj u smislu što skorije privatizacije, monopolist ima puno veću prođu, a drugo konkurencija je uvijek pozitivni poticaj za dodatni razvoj
Molio bih današnje transakcije za petricu. Ovaj tjedan je prošlo 14,156 komada. Kad je krajnji rok za godišnja izvješća?