Petrokemija dobija konkurencuju?
Nagodinu Arvi kreće s proizvodnjom gnojiva u Osijeku,
Kutinska Petrokemija sa svojom proizvodnjom mineralnih gnojiva konkurenciju bi na prostorima Hrvatske mogla dobiti iduće godine, i to u litavskom Arviju, jednoj od najvećih europskih tvrtki za agroproizvodnju i distribuciju.
Vaš link
Kaže gosp. Polančec da gre…[smiley2]
Netko od njih ima zadnju..
Kaže gosp. Željko Nenadić predsjednik HDZ-a Sis.-mosl. županije i
predsjednik N.O. Ptkm da ne ide, kao i predsjednik Sindikata EKN
Petrokemije Željko Klaus.
kako mi znamo da je to istina šta si napisao? za Polančeca znamo da je rekao jer ga je čula i vidjela cijela Hrvatska
Kaže gosp. Polančec da gre…[smiley2]
Netko od njih ima zadnju..
ja se kladim na Polančeca [smiley1]
Ne znam da li ovo ima veze s Petrokemijom (onom iz Kutine, da ne bi bilo zabune[smiley2]).
Pozdrav
Ajmo i mi brzo i jeftino prodati naše dionice petrokemije zbog ove vijesti i u poslovnoj zoni zabok za tu lovu sagraditi petrokemijski gigant1[smiley2]
“Ondje na površini od oko 21.000 četvornih metara planiraju izgraditi tvornicu za proizvodnju NPK gnojiva.
Poznato je već kako bi osječki pogon Arvija služio kao proizvodno-distributivni centar za prostore jugoistočne Europe, a u njemu bi se godišnje trebalo proizvoditi između 120.000 i 130.000 tona mineralnog gnojiva.”
Ako je površina 21.000 kvadrata, onda se baš ne radi o nekoj ” prčvarnici.
A niti 130.000 tona nije za odbaciti. Tko bi tu mogao ostati bez dijela kolača?
Pozdrav
Ne znam da li ovo ima veze s Petrokemijom (onom iz Kutine, da ne bi bilo zabune[smiley2]).
Pozdrav
Zanimljiva vijest, moram priznati da 130.000 tona nije malo, Petrokemija planira plasman u hrvatskoj za 2007 od 440.900 tona gnojiva, ukupnu proizvodnju sa izvozom od oko 1,239,000 tona gnojiva, pa računajte. Konkurencija nije negativna stvar.[smiley2]
Ma neće to sve biti prodavano u Hrvatskoj kao što i petrica izvozi ko luda…
(Valjda i vlada odreagira na ovakvu vijest pa ubrza privatizaciju.he he)
Mada,ruku na srce,ova regija(srednja i jugoistočna europa) će progutati sve ovo gnojivo kao od šale.
Vlada hrvatske na inicijativu EU,a i ostale tranzicijske zemlje , započinju proces okrupnjavanja poljoprivrednog zemljišta kao pripremu za konkurentnost poljop.proizvodnje .
To kao posljedicu ima za snažan porast potražnje za dušičnim gnojivom.
izvor:Poslovni Klub,HTV 1,14.03.2007.
Ma neće to sve biti prodavano u Hrvatskoj kao što i petrica izvozi ko luda…
(Valjda i vlada odreagira na ovakvu vijest pa ubrza privatizaciju.he he)
Mada,ruku na srce,ova regija(srednja i jugoistočna europa) će progutati sve ovo gnojivo kao od šale.
Vlada hrvatske na inicijativu EU,a i ostale tranzicijske zemlje , započinju proces okrupnjavanja poljoprivrednog zemljišta kao pripremu za konkurentnost poljop.proizvodnje .
To kao posljedicu ima za snažan porast potražnje za dušičnim gnojivom.
izvor:Poslovni Klub,HTV 1,14.03.2007.
Ma naravno, za pretpostaviti je da se neće sve prodavati u hrvatskoj, ali čak i ako pretpostavim da hoće ionako je više od 60% gnojiva proizvedenog u PTKM za izvoz, ovo više vidim kao poticaj Petrokemiji nego zapreku