Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Petrokemija dobija konkurencuju?
Nagodinu Arvi kreće s proizvodnjom gnojiva u Osijeku,
Kutinska Petrokemija sa svojom proizvodnjom mineralnih gnojiva konkurenciju bi na prostorima Hrvatske mogla dobiti iduće godine, i to u litavskom Arviju, jednoj od najvećih europskih tvrtki za agroproizvodnju i distribuciju.
Vaš link

Kaže gosp. Polančec da gre…[smiley2]
Netko od njih ima zadnju..

[b]REALIZE THAT THE JOURNEY AND THE GOAL ARE ALWAYS THE SAME. [/b]

Kaže gosp. Željko Nenadić predsjednik HDZ-a Sis.-mosl. županije i
predsjednik N.O. Ptkm da ne ide, kao i predsjednik Sindikata EKN
Petrokemije Željko Klaus.

kako mi znamo da je to istina šta si napisao? za Polančeca znamo da je rekao jer ga je čula i vidjela cijela Hrvatska

Kaže gosp. Polančec da gre…[smiley2]
Netko od njih ima zadnju..

ja se kladim na Polančeca [smiley1]

All sharp price movements whether up or down are the result of one or more professionals manipulating the share price. www.MacKorisnik.com

ja potpisujem

Ja više nemam potpis.

Ne znam da li ovo ima veze s Petrokemijom (onom iz Kutine, da ne bi bilo zabune[smiley2]).

Vaš link

Pozdrav

Ne znam da li ovo ima veze s Petrokemijom (onom iz Kutine, da ne bi bilo zabune[smiley2]).

Vaš link

Pozdrav

uuuuuuu,opasna konkurencija,nema što[smiley2]

Ajmo i mi brzo i jeftino prodati naše dionice petrokemije zbog ove vijesti i u poslovnoj zoni zabok za tu lovu sagraditi petrokemijski gigant1[smiley2]

“Ondje na površini od oko 21.000 četvornih metara planiraju izgraditi tvornicu za proizvodnju NPK gnojiva.
Poznato je već kako bi osječki pogon Arvija služio kao proizvodno-distributivni centar za prostore jugoistočne Europe, a u njemu bi se godišnje trebalo proizvoditi između 120.000 i 130.000 tona mineralnog gnojiva.”

Ako je površina 21.000 kvadrata, onda se baš ne radi o nekoj ” prčvarnici.
A niti 130.000 tona nije za odbaciti. Tko bi tu mogao ostati bez dijela kolača?

Pozdrav

Vaš link

Pozdrav

Zanimljiva vijest, moram priznati da 130.000 tona nije malo, Petrokemija planira plasman u hrvatskoj za 2007 od 440.900 tona gnojiva, ukupnu proizvodnju sa izvozom od oko 1,239,000 tona gnojiva, pa računajte. Konkurencija nije negativna stvar.[smiley2]

All sharp price movements whether up or down are the result of one or more professionals manipulating the share price. www.MacKorisnik.com

Ma neće to sve biti prodavano u Hrvatskoj kao što i petrica izvozi ko luda…
(Valjda i vlada odreagira na ovakvu vijest pa ubrza privatizaciju.he he)
Mada,ruku na srce,ova regija(srednja i jugoistočna europa) će progutati sve ovo gnojivo kao od šale.
Vlada hrvatske na inicijativu EU,a i ostale tranzicijske zemlje , započinju proces okrupnjavanja poljoprivrednog zemljišta kao pripremu za konkurentnost poljop.proizvodnje .
To kao posljedicu ima za snažan porast potražnje za dušičnim gnojivom.
izvor:Poslovni Klub,HTV 1,14.03.2007.

Ma neće to sve biti prodavano u Hrvatskoj kao što i petrica izvozi ko luda…
(Valjda i vlada odreagira na ovakvu vijest pa ubrza privatizaciju.he he)
Mada,ruku na srce,ova regija(srednja i jugoistočna europa) će progutati sve ovo gnojivo kao od šale.
Vlada hrvatske na inicijativu EU,a i ostale tranzicijske zemlje , započinju proces okrupnjavanja poljoprivrednog zemljišta kao pripremu za konkurentnost poljop.proizvodnje .
To kao posljedicu ima za snažan porast potražnje za dušičnim gnojivom.
izvor:Poslovni Klub,HTV 1,14.03.2007.

Ma naravno, za pretpostaviti je da se neće sve prodavati u hrvatskoj, ali čak i ako pretpostavim da hoće ionako je više od 60% gnojiva proizvedenog u PTKM za izvoz, ovo više vidim kao poticaj Petrokemiji nego zapreku

New Report

Close