5. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 74.110 2,22 Skrb. račun
3.9.2007
danas
37484
mislim da je rasprodaja krenula u 11 mj 2007
Ne popušta ni kupnja ni prodaja, neka bolje i tako nego da tonemo
Kupnja – PTKM-R-A
382 261,10
10 261,00
170 260,00
300 257,00
400 256,00
Prodaja – PTKM-R-A
20 267,00
50 269,00
20 269,50
200 271,00
73 272,98
Netko je upravo kupio 1618 dionica do 265 Kn
Ako netko pokupi ovu siću i digne previsoko, sigurno će se opet pojaviti na 270 1500kom [shocked]
Dakle todorić je u suradnji s blacksoneom nudio 8 milijardi kn za migros. ne želim biti preoptimističan ali sad je po meni on opet (ozbiljno) u igri za kupnju petrokemije. Ako će državi trebati za privatizaciju vjerojatno će je jako dobro prodati todoriću. Mada mislim da će todorić htjeti svih 51% a država će htjeti ostati u barem 25% pa bi se moglo desiti da će ponuditi finu cijenu otkupa… dali postoji mogućnost da se iza hypo skrbničkog krije upravo todorić? jer ako jest onda je on s razlogom prodavao budući da se natjecao za migros.
po meni vijest da toda nije dobio migros je losa,jako losa
osim toga sto sam duboko u njegovim dionicama pa mi je samo jos danasnji dan trebao uz ovu korekciju koja traje,ali najvise sto me brine je da je sada vrlo izgledan scenario da preuzme petrokemiju,a znamo po koliko i sa kojim popustom todoric dobiva drzavne firme.
[bye]
s obzirom na situaciju na burzi mislim da se jako dobro držimo
nadam se da polako dolazi u fokus naša miljenica[pray]
svi su odradili rast unazad godinu dana, sa ukalkuliranim poslovima unaprijed. krajnje je vrijeme da se to desi upravo na petrici. situacija je više nego povoljna ako gledamo na potražnju hrane i zahtjeve poljoprvrede u skoroj budućnosti.
Dakle todorić je u suradnji s blacksoneom nudio 8 milijardi kn za migros. ne želim biti preoptimističan ali sad je po meni on opet (ozbiljno) u igri za kupnju petrokemije. Ako će državi trebati za privatizaciju vjerojatno će je jako dobro prodati todoriću. Mada mislim da će todorić htjeti svih 51% a država će htjeti ostati u barem 25% pa bi se moglo desiti da će ponuditi finu cijenu otkupa… dali postoji mogućnost da se iza hypo skrbničkog krije upravo todorić? jer ako jest onda je on s razlogom prodavao budući da se natjecao za migros. po meni vijest da toda nije dobio migros je losa,jako losa osim toga sto sam duboko u njegovim dionicama pa mi je samo jos danasnji dan trebao uz ovu korekciju koja traje,ali najvise sto me brine je da je sada vrlo izgledan scenario da preuzme petrokemiju,a znamo po koliko i sa kojim popustom todoric dobiva drzavne firme. [bye]
Nisam siguran da je to gotovo. Navodno je Mygros prodan za 3,5 mlrd firmi u kojoj udio ima i jedan Turski konkurentski lanac. Mislim da će biti tu još frke jer mislim da taj lokal patriotizam neće proći tako lako.
Migros je prošlost, ali PTKM je nešto drugo od bilo svega jer PTKM proizvodi traženu robu kojoj u svijetu je jako velika potražnja, možemo reći da je tolika potražnja da sve što se proizvede nestane i to utječe na cijenu gnojiva jer ako se ne može proizvesti koliko se traži cijena raste ne po stopi od 5 posto već preko 10 posto mjesečno. Ako su se prije davala poduzeća Todoriću danas se neće jer PTKM je puno važnija od privatnog interesa ako ne možeš da platiš tvornicu onda možeš da kupiš gnojivo, i to je to. Ali s onim iznosom od 1.65 milijardi dolara mogao bi kupiti Petrokemiju i još par poduzeća koja se bave proizovodnjom hrane i tako uokviri cjelokupno poduzeće. Roba se lako proda ako proizvedeš ono što se traži…………….
Ponavljam državi ne bi bilo u interesu da proda PTKM Todoriću već onome tko ima plinski biznis………….
Dakle todorić je u suradnji s blacksoneom nudio 8 milijardi kn za migros. ne želim biti preoptimističan ali sad je po meni on opet (ozbiljno) u igri za kupnju petrokemije. Ako će državi trebati za privatizaciju vjerojatno će je jako dobro prodati todoriću. Mada mislim da će todorić htjeti svih 51% a država će htjeti ostati u barem 25% pa bi se moglo desiti da će ponuditi finu cijenu otkupa… dali postoji mogućnost da se iza hypo skrbničkog krije upravo todorić? jer ako jest onda je on s razlogom prodavao budući da se natjecao za migros. po meni vijest da toda nije dobio migros je losa,jako losa osim toga sto sam duboko u njegovim dionicama pa mi je samo jos danasnji dan trebao uz ovu korekciju koja traje,ali najvise sto me brine je da je sada vrlo izgledan scenario da preuzme petrokemiju,a znamo po koliko i sa kojim popustom todoric dobiva drzavne firme. [bye]
meni iskreno nije bitno za koliko će je dobiti ali mislim da ispod nominale neće ići nikako. Kao što kažem nije bitno za koliko će ju dobiti nego što će kroz par godina od nje napraviti – a to je firma koja će imati minimum 200 milja dobiti godišnje uz tržišnu cijenu plina i gnojiva.
Mr.Wiseguy:
”
”
Migros je prošlost, ali PTKM je nešto drugo od bilo svega jer PTKM proizvodi traženu robu kojoj u svijetu je jako velika potražnja, možemo reći da je tolika potražnja da sve što se proizvede nestane i to utječe na cijenu gnojiva jer ako se ne može proizvesti koliko se traži cijena raste ne po stopi od 5 posto već preko 10 posto mjesečno. Ako su se prije davala poduzeća Todoriću danas se neće jer PTKM je puno važnija od privatnog interesa ako ne možeš da platiš tvornicu onda možeš da kupiš gnojivo, i to je to. Ali s onim iznosom od 1.65 milijardi dolara mogao bi kupiti Petrokemiju i još par poduzeća koja se bave proizovodnjom hrane i tako uokviri cjelokupno poduzeće. Roba se lako proda ako proizvedeš ono što se traži…………….
Ponavljam državi ne bi bilo u interesu da proda PTKM Todoriću već onome tko ima plinski biznis………….
sve je to meni jasno
ali o kakvom interesu drzave i ptkm pricas?zna se ciji interes dolazi prvo,nazalost,a to je drzava-to sam ja dr.ivo sanader
pazi ovu mogucnost
naravno sanader dobije ispod stola koliko trazi i jos mu toda obeca da ce kontrolirati malo cijene da se prividno narodnu mogu demagogije pricati kako inflacija nije strasna i kako drzava pazi nas obicne gradane,a todoric dobije ptkm po 500 kuna za dionicu umjesto 1500 i vise koliko se mi nadamo
win-win pozicija,sanader namiren,dobio politicki mir na kratko u vezi inflacije.todoric 500 kn po dionici