Psi

Nadam se da će se ubrzo bar malo promijeniti svijest ljudi kod nas i njihov odnos prema životinjama. Okrutnost prema nemoćnim bićima i prečesto se tolerira- uzrujam se čim razmišljam o tome! Ovo je jedan gotovo uobičajen prizor: zabrana za pse bez nekog vidljivog razloga! Prije godinu- dvije takav su znak postavili i ispred Pravnog fakulteta u Splitu a jedan ga je poznati splitski profesor demonstrativno uklonio. Ali ima i svijetlih primjera: u robnu kuću “Zara” u Splitu možete slobodno ući sa psom…

Imam psa i znam što čovjeku znači pas!

…neka vam pas znači puno…ali ja svako jutro gledam gđe koje šetaju pse oko moje zgrade i oni lijepo ostavljaju kakicu u vrtu o kojem mi svi skupa brinemo…da ne kažem da se na tim mjestima igraju i djeca…

…oznake za zabranu nužde psima napravljene su upravo za one koji niti nose vrećice sa sobom niti ih briga gdje će to njihov ljubimac napraviti…

…ja još u životu nisam vidjela osobu koja je počistila za svojim psom…

…to što vi volite svoga psa ne znači da to mora biti na teret i higijenu drugih…uostalom meni se ne mora sviđati da me vaš pas poprska kad izlazi iz mora…ili da stanem na pseću kakicu…

…u Parizu sam vidjela na posebnim površinama WC za pse ograđeno daskama i pijeskom i svako jutro to jedan Afrikanac posisa posebnim usisivačem…tkz canesett…

…tako bi trebalo i kod nas…jer kako vidim nikome se za njima ne čisti…

Moji su došli u Grad sa sela prije 100 godina jer nisu željeli više živjeti okruženi psima .

A šta se događa ovih 20 godina je horor .

Broj pasa veći je od broja djece .

Evo prije rata u mojoj ulici bilo je 12 djece i 2 psa , a danas je obratno , ima 12 pasa i 2 djece .

Niti se mladi (35g) žene , niti imaju djecu .

Svu svoju ljubav posvećuju psima .

Normalno je jedino ljubav djeliti s osobom iste vrste , makar to bila i istospolna zajednica .

Tko će raditi za njihove penzije ? Zar psi ?

Smrznem se kad ujutro moj susjed doziva svoje pseto : ” Bleki , Bleki , dođi tatici !”

Istina da su psi zahvalni gazdi na hrani i brizi , ali tako bi bili zahvalni i neki nemoćni starčeki da se o njima brinu .

Vele psetoljupci:”Tako me milo gleda” , pa milo bi te gledao i nemoćni starček da ga hraniš .

A što se tiće mokraće i izmeta , još nisam vidio nikoga da bi to pokupio .

I ne samo da izmet ostavljaju na travi u parkovima i dječjim igralištima već i po gradskim asfaltnim nogostupima , poseru se na stepeništu pa čak i u liftu .

Posebna je prića da psi grizu ljude .

U mome gradu svake godine ima oko 1000 ugriza .

Nažalost neke ljude psi i ubiju , a neke trajno unakaze .

Mediji nastoje što manje o toj vijsti pisati .

Iako je obaveza pse voditi na uzici i sa brnjicom na njuški , brnjicu nisam još nigdje vidio .

A kad je moja susjeda s malm djetetom rekla vlasniku psa da psu stavi brnjicu , on joj je odbrusio : “Stavi ti brnjicu
svojem djetetu!”

Negdje sam čitao i o sexsualnom iskorištavanju pasa od svojih gospodara .

Postoje psi koji pomažu slijepcima , GSS i policiji i to je po meni jedino opravdano držanje pasa u gradu .

Posebna su prića lavež pasa u mojoj ulici , laju dan-noć !

Ukratko , psetoljupci ne vole ljude .

.

Psi ubili dječaka

Baka ga je na trenutak ostavila nečuvanog kada se dječačić previše približio psima koji su ga potpuno slomili, piše Life.ru.
Izmrcvareno tijelo dječaka 45-godišnja baka Larisa Kiseleva našla je nekoliko trenutaka psolije ada je izašla u dvorište. Shrvana baka se zatim vratila u kuću te se objesila u štaglju.
Istražitelji su na mjestu pokolja našli nekoliko bakinih zabilješci u kojima moli roditelje dječaka za oprost te krivi sebe jer ga nije zaštitila.

.

Psi ubili staricu

Čopor od čak sedam razjarenih pasa, mješanaca tornjaka i šarplaninaca, nasmrt je izgrizao i rastrgao 76-godišnju staricu Danicu Dražić u selu Jošani.

.

Zadranin pronađen mrtav: Na licu imao ozljedu od ugriza psa
Zadranin je imao dogu i tri štenca u svom stanu

pronađen mrtav

U nedjelju oko 23 sata u zadarskom naselju Arbanasi u obiteljskoj kući pronađen je mrtav 47-godišnji Zadranin. U policiji nam je potvrđena informacija da je na licu preminulog muškarca bila vidljiva ozljeda za koju se sumnja da je riječ o ugrizu psa.

Zadranin je, naime, imao dogu i tri štenca u svom stanu

.

MUŠKARAC iz Chicaga teško je ozlijeđen i u kritičnom je stanju nakon što su ga, dok je trčao oko gradskog jezera, napala dva pit bulla.

62-godišnjaka su psi, koji su kako se čini bez vlasnika, izgrizli po čitavom tijelu, uključujući i njegovo lice. Jedan od svjedoka stravičnog događaja, Stanley Lee koji je pse pokušao otjerati uz pomoć palice za baseball, rekao je kako su krvoločni psi žrtvu grizle kao da je komad odreska, javlja Sky News.

.

PAS DVOGODIŠNJAKA UGRIZAO ZA GLAVU

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/pas-dvogodisnjaka-ugrizao-za-glavu.html

.

Petogodišnjaka očnjacima unakazio vučjak

Da nisu došli na vrijeme, taj bi veliki pas rastrgao malog.
Bože, pa to je strašno, on ima samo pet godina – još potresena kazala nam je susjeda obitelji u Modruškoj Munjavi u kojoj je pas napao petogodišnjeg dječaka.

.

Nova Gradiška

Veljača, 2011. – Križanac njemačkog ovčara lani u veljači napao je petogodišnju djevojčicu, izgrizao je po glavi. Nesretnica je s teškim ozljedama tjemena, ugrizima zatiljka i lica hitno prevezena u bolnicu u Novoj Gradiški gdje je dvaput operirana.

Sv.Ivan Zelina

Lipanj, 2006. – Pas mješanac do smrti je izgrizao dijete koje nije bilo navršilo ni dvije godine, a njegovu je baku ozlijedio. Dogodilo se to u dvorištu obiteljske kuće u mjestu Blaškovec. Liječnici na KBC-u Rebro nesretnom djetetu više nisu mogli pomoći. Pokušali su ga oživiti, ali bez uspjeha.

Zaprešić

Svibanj, 2010. – U Hruševcu Kupljenskom u dvorištu obiteljske kuće vezani rotvajler napao je desetogodišnjeg dječaka i nanio mu ozljede po glavi i rukama. Dok su dječaka prevozili u bolnicu, isti je rotvajler napao isedmogodišnjeg dječaka koji je samo lakše ozlijeđen.

.

PAS NAPAO ČETVERO DJECE I ŽENU

Pas lutalica napao je i ozlijedio četvero djece i jednu ženu koja im je pokušala pomoći u središtu Banje Luke u subotu nakon čega su ga ustrijelili pripadnici policije, izvijestili su lokalni mediji
Njemački ovčar je oko podneva nasrnuo na četvero djece koja su se igrala u parku Mladena Stojanovića u središtu Banje Luke.
Počeo ih je ujedati i trgati im odjeću dok su djeca vrištala.
U pomoć im je prema navodima medija priskočila jedna žena na koju je pobješnjela životinja skočila i oborila je na tlo.
Samo zahvaljujući brzoj reakciji dvojice policajaca koja su se nalazila u blizini i koji su ustrijelili psa, sve je prošlo bez težih posljedica.
Mediji izvješćuju da su djeca pretrpjela veliki šok.

.

Paro7 kakve ima veze ova tema sa tvojim postanjima,nevoliš pse?,ovo su grozne stvari šta postaš ali nevidim nikakvu poveznicu sa temom,o turistima je riječ i obavljanju nužde njihovih kućnih ljubimaca,a ne o agresivnim psima koji lutaju bez nadzora

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

malibu ,
nadam se da će moji postovi pridonijeti da bar neki psetoljubci odustanu od nabave psa i da svoju ljubav poklone osobama vlasite vrste , djeci ili nemoćnim starcima .
Možda neko umjesto psa produži vlastitu vrstu .
A možda neko umjesto psa posvoji djete vlastite vrste .
To šta ja postam nisu grozne stvari .
Grozne stvari su da psi gizu ljude i djecu , a neke i ubijaju , a mediji to uglavnom ignoriraju ili prešučuju.
I psi turista nas maltretiraju .
Osim što nas psi turista bez brnjice i poveza preskaću po plažama nuždu obavljaju po kamenim kalama naših turističkih bisera :Dubrovnika , Splita ,Šibenika,Zadra….
Zar samo ja to vidim , zar samo to meni smeta ?

.

New Report

Close