‘Privatizirati financijski dio energetskog sektora, ali ne i prirodne monopole’

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Privatizirati financijski dio energetskog sektora, ali ne i prirodne monopole’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

odavno me nije neko toliko ispizdio kao ovi službeni makroekonomisti. Onaj Šantić, naročito.

1. država je loš gospodar poduzeća, pa ih treba prodati !!!!!!!!!!!!!!!! E moj Šantiću. Sve da je i točna tvrdnja, a nije, takva tvrdnja predmnijeva da će država biti dobar gospodar novaca koje dobije od prodaje. Inače je prodaja nepotrebna, zar ne.

2. nepotrebne troškove neefeikasne države plaćaju građani !!!!!!!!!!!!!! E moj Šantiću. A tko plaća troškove neefikasnog francuskopg koncesionara istarskog ipsilona. Ili tko plaća troškove Todorića koji je nesposobno ugovorio prodaju obveznica uz 10%, i tako da ih ne može iskupiti prije dospjeća bez plaćanja premije? ….

…..

E moj Šantiću. I s tvojim neznanjem će biti popločan makar dio na putu ove hrvatske kalvarije

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

…javna poduzeća i javni sektor su neefikasni isključivo zbog privilegiranog tretmana odabrane kvaizpoduzetničke elite…odnosno zbog toga što je ta klika stavial šapu na taj dio hrvatske ekonomije…Nedavno je umor jedan od izumitelja Cedevite…zašto on nije bogat a ne onaj Tedeschi???

Dajte ovaj link ovoj gospodi…

Welcome

i recite im da je javni sektor neefikasan jer plaća usluge poduzećima iz kojih su ova trojica ispuzala….
a najefikasniji u privatnom sektoru su politički najumreženiji…

http://www.dnevno.hr/vijesti/novac/zasto_banke_u_regiji_masovno_zbrajaju_gubitke_a_jedino_u_hrvatskoj_posluju_s_enormnom_dobiti/725170.html

A evo i što kaže jedan stvarni poduzetnik(iz teksta na koji upućuje gornji link)..a ne ove barabe

– Hrvatska godinama, prije svega kroz tečajnu politiku HNB-a, stimulira uvoznike i banke koji su uništili hrvatsko gospodarstvo. Ljudi koji vode tečajnu politiku su plaćenici stranih ustanova, banaka i vlada, te su najodgovorniji za uništavanje hrvatskih građana, ali i gospodarstvenika – kaže Ivan Brkić, direktor kutinskog SELK-a, jednog od najvećih hrvatski izvoznika.

New Report

Close