Premijer otišao u Ameriku, a nitko i dalje ne zna zašto

Naslovnica Forum Komentari članaka Premijer otišao u Ameriku, a nitko i dalje ne zna zašto

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Fantasticna mi je ta prica o razvoju optike. Cijelo vrijeme se na TV-u vrte spotovi, a kada se raspitas o dostupnosti ispada da optiku prije moze dobiti neka štala u nekoj zabiti Bogu iza nogu nego firma koja se nalazi u centru Varaždina i kojoj cjelokupno poslovanje ovisi o brzini interneta.

zašto?gospodin budući bivši premijer nije javno objavio, da svatko može na putovanje poslati svoga sina iliti dijete, ako plati sve putne troškove. Zar samo on ima pravo(i odakle mu, da ne ulazimo u detalje u slučaju možebitnih problema na putovanju) da omogući svome sinu putovanje u Ameriku vladinim avionom. Zašto svi ne putuju prema istim uvjetima, zašto samo sanaderke i milanovčić imaju exluzivno pravo.Putovanje u Ameriku u ovakvoj delegaciji svakako će za mladog skojevca biti uspješnije, nego za većinu onih školovanih sinova , koji se u sveopćoj gužvi na zračnoj luci, jedva pronađu sa onima koji ih tamo dočekuju, pa im je bitnije kao znak raspoznavanja što imaju na glavi, nego u njoj, a premijerov sin će za razliku od njih, bez obzira na sadržaj unutrašnjosti odmah biti prepoznat kao sin nesposobnog glavonje i ne vidim kako će mu to pomoći

Microsoft-je-imao-170-milijuna-razloga-da-primi-Milanovica

Za premijera Zorana Milanovića glavi smisao dolaska u Ameriku i razgovora s čelnicima IT tvrtki je upoznati ih s Hrvatskom.
Međutim sve te tvrtke već godinama, neke i desetljećima, rade u Lijepoj Našoj i dobro zarađuju, a najveći dio dolazi im upravo od poslova s državom.
Za njih je, nema dvojbe, glavni motiv za to što su primili hrvatskog premijera još povećati zaradu

Ako bi se gledali samo transferi koji su direktno išli američkim IT tvrtkama iz hrvatskog proračuna za njihove proizvode i usluge, tada to za njih nije velik novac.

Prema podacima novog servisa Ministarstva financija, koji daje uvid u to koliko su državne institucije radile s nekom privatnom tvrtkom, najbolje stoji IBM Hrvatska, kojem je lani isplaćeno 11,8 milijuna kuna.
Slijede Microsoft s 2,5 milijuna kuna, Oracle s 1,3 milijuna kuna i HP Hrvatska s nešto više od 900 tisuća kun

http://www.tportal.hr/biznis/politika-i-ekonomija/352933/Microsoft-je-imao-170-milijuna-razloga-da-primi-Milanovica.html

.

New Report

Close