Porezne izmjene tek u 2018. godini

Naslovnica Forum Komentari članaka Porezne izmjene tek u 2018. godini

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

nakon ove svinajrije s frankom gdje ce opet sve pasti na ledja proracuna…sto jos reci ili ocekivati

@Funky, nista ne treba pasti na ledja poreznih obveznika. Drzava se moze odluciti za dodatne poreze bankama i vratiti taj novac za par godina. Osim toga u tih toboze osam milijardi kuna gubitaka , treba uracunati porez na dobit, kojeg banke nisu platile, jer im je dobit bila manja. Generalno, sto se poreza tice, treba minimalac dignuti na 5000 kuna brutto i tu sumu osloboditi poreza. S time bi se ubile dvije muhe. Novac, koje mali poslodavci isplacuju na ruke radnicima(na crno), prosao bi kroz mirovinske stupove i HZZO. Drugo, drzava bi manje poreznog novca morala transferirati prema HZZO i Mirovinskom, jer bi vecim minimalce doprinosi bili veci.

Hrvatska ne samo da je skupa, već preskupa za svoje prilike i ono što građanima uistinu pruža. Zagreb u tom pogledu dodatno negativno nadmašuje državu, samim time što su cijene znatno veće od državnog prosjeka a prirez od 18% je je najobičnija bezobraština, cijene i porezi bez pokrića i bez uzajamnosti tj. građanin za onaj novac koji plaća ništa (kvalitetno) ne dobiva zauzvrat. Odlika nesposobnjakovića, neznalica i totalnih očajnika je ta, da jedino što znaju raditi je uvoditi i dizati stope poreza, dizati cijene. A to je ono što se kod nas radi već 25 godina. Neobrazovanje, nesposobnost i nemar se tako “nadoknađuje”. Ova zemlja ne može (pre)živjeti od ubiranja poreza i oslanjajući se jedino na onih nekoliko turističkih mjeseci. Hrvatska mora “osloboditi” kapital tako da poduzetnike i građane ne guši porezima, naknadama itd. Hrvatska će jedino onda imati dugotrajnu gospodarsku stabilnost, kad bude znala gdje vijke treba zategnuti a gdje ih treba olabaviti da bi oslobodila kapital i ubrzala optjecaj istog. Situacija je već dulje takva, da se vijci zatezaju tamo gdje ih je odavno trebalo opustiti. Nažalost, Hrvatska vrši represivnu financijsku politiku. Time ne kažnjava samo poreznog obveznika već i samu sebe. Oslanjanje na takvu politiku te isključivo na trgovinu, a loši smo trgovci jer više plaćamo nego dobivamo, nije i nikad neće dati rezultata. Hrvatsko gospodarstvo mora postati raznolikije, proizvodni sektor, koji ne koljenima, treba dovesti na onu razinu koja odgovara potencijalu koji, radna mjesta se moraju brže i brojnije otvarati, gospodarske aktivnosti moraju biti šarolikije. A paralelno treba pod hitno iz temelja promijeniti obrazovni sustav. Obrazovanje u Hrvatskoj je bez sumnje jedno od najlošijih u Europi. To se vidi po puno čemu, počevši od političara u zemlji. Pored obrazovanja trebamo neovisno, politički neobojeno, nepodmitljivo, predano i učinkovito pravosuđe. Kad obrazovanje, pravosuđe i opća kultura budu na visini, stvari će krenuti na bolje. Nažalost, u Hrvatskoj sve ostane na priči i debatiranju – svi zanju ili misle da znaju što treba učiniti ali do djela nikad ne dođe iz ovog ili onog razloga s posljedicom da društvo i država nezaustavljivom brzinom i nepovratno propadaju a pojedinci životare iz dana u dan i to životarenje prenose s koljena na koljeno jer u zemlji vladaju ljudi koji nemaju pojma što rade i jedino što znaju je praviti štetu i puniti vlastite džepove.


…Drzava se moze odluciti za dodatne poreze bankama i vratiti taj novac za par godina. Osim toga u tih toboze osam milijardi kuna gubitaka , treba uracunati porez na dobit, kojeg banke nisu platile, jer im je dobit bila manja…

To je neizvedivo tj ako i uvedu EU komisija ce to ukinut jer bi se to smatrao osvetnickim cinom.Tako neka Lale nosi sandale jer za drugo nije.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

price za malu djecu nasih velikih “ekonomskih strucnjaka”, a nitko ne zeli reci ono sto bi vec i pticama na granama trebalo biti jasno.

BANKROT!.

9 mlrd. kn deficita + 18 mlrd. kn kamata na dug + 30ak mlrd. kn duga u trezorskim zapisima i samo refinanciranje, refinanciranje, refinanciranje.

Zaduzi se, uvedi novi porez, preusmjeri novce iz supljeg u prazno.

Ovo sa porezom na nekretnine je samo jos jedna prevara bez premca u nizu.

Porezom na nekretnine nasa privatna imovina postaje kolateral za daljnje zaduzivanje nezasitne drzave za otplatu neotplativog duga.

Postajemo Najmoprimci u vlastitoj imovini i ukupna vrijednost nasih nekretnina postaje jamstvo za daljne zaduzivanje.

Vec po Linicevom prijedlogu poreza na nekretnine SVI ce placati vise poreza nego sto su placali kom. naknadu, a da ne govorimo koliko ce vise placati privatnici i oni u najmu.

Onaj tko misli da je ovo neki “porez na bogate” vjerojatno zivi u nekom paralelnom svemiru u kojem ce npr. Todoric iz svoje ustedjevine platiti povecane troskove, a ne, kao u nasem svemiru, iz povecanih cijena koje stado placa po njegovim trgovinama….

Te price o zamjeni komunalne naknade sa porezom na nekretnine su bajka za malu djecu.
Komunalna naknada je namjenska naknada koja sluzi za odrzavanje infrastrukture, a ne za otplatu kamata na dug i kao jamstvo za novo zaduzivanje.
Kada ionako lose odrzavana javna infrastruktura pocne u potpunosti propadati onda cete se pitati za sto uopce placate poreze ako vam je voda u kuci do grla, a najmodavca drzavu boli k.

Kmetovi bili, kmetovi ostali.

New Report

Close