Buljubašić je sasvim u pravu. Ali čudno je to u Hrvatskoj naići na nekoga tko se poziva na principe, jelda? Pogotovo kad ga usporedite s Kuštrakom, koji iz tko zna kojih mutnih razloga podržava taj porez. Kao, poslodavci ionako plaćaju taj porez, pa ih to ne pogađa? A tržište kapitala u Hrvatkoj, poznato je, drže poslodavci?? I ako ono zkržlja, poslodavce baš briga jer njima kao ni u džep ni iz džepa, to na njih kao ne utječe?? Potpuno mi je misteriozno zašto Kuštrak to govori, svoj pristanak na stvarima kao taj PKD poslodavci bi u svakoj zemlji na svijetu držali kao velik pregovarački adut i pristajali na tako nešto samo zato da bi zauzvrat za taj pristanak od vlade dobili nešto kapitalno, a Kuštrak, koliko sam shvatio, taj pristanak nudi tek tako, na pladnju?
Pitanje: Zašto se HUP uopće bavi s porezom na kapitalnu dobit?
U nazivu udruge ponosno se kočoperi naziv poslodavci a većini njima je jedini cilj i strategija godinama bilo smanjiti broj zaposlenih.
U HR je svega nekoliko stotina ljudi zaposleno u toj djelatnosti (brokeri, fond manageri, inv savjetnici) a broj poduzeća koja žive od toga je nekoliko desetaka (brokerske kuće, banke, fondovi). Tako i tako se u HR trguje dionicama tvrtki koje u HR nešto i stvarno rade (proizvode) a ne burzovnim indeksima i bolje bi bilo HUP-u da se koncentrira na olakšavanje poslovanja poduzećima koji su u udruzi. Ne bi li bilo bolje stvoriti društvo u kojemu bi bilo posla za što više ljudi koji bi zarađivali dovoljno za život (stan, hrana, prijevoz, godišnji odmor) a ne društvo ekonomskih invalida koji su zahvalni za mrvice koje im udijeli vladajuća vlastela crvenih i plavih. Ovo je izgleda treći “štih” pljačkanja HR nakon poteza o 200 bogomdanih familija, i uvozne strategije gospodarstvenika-majstora fižulića. I zato iako imam dosta dionica ZA za Zakon o oporezivanje kapitalne dobiti ukoliko će biti temeljen na fer i pravednim principima.