Porez na dionice

Naslovnica Forum Gospodarstvo i financije Opće financije Porez na dionice

tko kako i kada plača porez na prodane dionice

Ne plača se

..."Postoji samo matematička i dijalektička logika, sve ostalo je....... ženska. :))"...


Ne plača se

Zasada. Kako se bližimo EU, tako će nas i taj porez zakačiti…. Dotada uživajmo! Imamo vremena [smiley2]

...samo je smrt siguran posao...

Daj boze da ni ne udjemo.[smiley1]

Evo naterao me moderator da obrisem potpis. Veli da se bune homoseksualci. Pa sam ga poslusao.

Slažem se 🙂

Političari su kao i sisate žene, ništa koristi od njih, a sav užitak sa njima, se svodi na vlastitoj mašti.

i ja se slažem, jer EU je kanta, ako već moramo ući neka uđemo 2014. (Do tada ću valjda skupiti novaca da više ne moram raditi ništa), isto želim i vama.

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

Gospodine mmstanic tek tada kad skupite dosta novaca morati čete raditi puno više nego mislite na investicijama, iz jednostavnog razloga da bi očuvali ono što čete zaraditi.

Svaki Hrvat dobit će jedinstveni porezni broj

Država će imati kompletnu evidenciju svih promjena u imovini te će se puno lakše moći uočiti nesklad između prijavljenog poreza i imovine

ZAGREB – Od 1. siječnja 2007. godine svi građani Hrvatske i sve hrvatske tvrtke imat će svoj jedinstveni porezni broj kojim će se povezati sve postojeće službene evidencije i registri.

Uvođenjem jedinstvenog poreznog broja stvorit će se jedan cjelovit registar podataka o građanima i poduzećima na razini cijele države i s najvećim brojem podataka koji sada postoje po raznim institucijama.

Pomoću novog poreznog broja državne institucije moći će identificirati sve raspoložive podatke o nekom građaninu ili poduzeću, uključujući i stanje njegove imovine.

– Imat ćemo kompletnu evidenciju svih promjena u imovini – i nekretnina i pokretnina – za svakog građanina – rekao je ministar financija Ivan Šuker i dodao kako će se ubuduće puno lakše moći uočiti primjerice i nesklad između prijavljenog poreza i imovine. Ministar Šuker tvrdi kako je uvođenje poreznog broja preduvjet za još snažniju borbu protiv korupcije.

Odluku o uvođenju jedinstvenog poreznog broja donijela je Vlada na današnjoj sjednici. Ministarstvo financija zaduženo je da imenuje radnu skupinu koja će pripremiti potrebne propise do 30. studenoga 2006.

Uvođenjem novog identifikacijskog poreznog broja neće se ukinuti postojeći brojevi za interne potrebe pojedinih službenih evidencija, pa tako ni jedinstveni matični broj građanina (JMBG), ali će jedinstveni porezni broj u mnogim evidencijama zamijeniti JMBG. Fizičke osobe, dakle građani svoj porezni broj dobivat će rođenjem, a pravne osobe prilikom registracije.

Hrvatska mora uvesti jedinstveni porezni broj i zbog obveza prema EU, jer je to uvjet za članstvo u Uniji, a posebice ga mora uvesti radi razmjene informacija o PDV-u. Uvođenje poreznog broja podržali su do sada predstavnici Porezne i Carinske uprave, Fine, HGK, HNB-a, HUP-a i niza drugih institucija, a jedino među sindikatima postoje oprečni stavovi.

Vlada je danas odlučila osnovati i posebnu jedinicu za HITROREZ koja će biti svojevrsna Vladina specijalna postrojba za čišćenje hrvatskog zakonodavstva od nepotrebnih propisa. Posebna jedinica ima zadatak da u roku od deset mjeseci preispita važeće propise i predloži brisanje nepotrebnih ili pojednostavljenje propisa koji nisu jasni i transparentni.

U Vladi procjenjuju kako je nepotrebno oko 40 posto sadašnjih propisa. Posebna jedinica imat će 12 članova, a za njezina voditelja imenovan je Vedran Antoljak.

Prihvaćena je nedavno promovirana Nacionalna populacijska politika, kao i plan suzbijanja trgovanja ljudima za 2007.

Izvor: Jutarni list, 28.9.2006.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Prisjesti ce nam Europska Unija ( vidi primjer Madjarske ). A ovo je samo preduvjet za uvodjenje poreza na imovinu. Slovenija ga je odlucila uvesti ( nisam se cuo u zadnje vrijeme sa prijateljem – mozda su odgodili primjenu )01.01.2007. U Sloveniji mnogi ( slabijeg imovinskog stanja ) placu, a biti ce placa i kod nas, u dogledno vrijeme.

Dr. Ante Starčević: "Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća: mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo i lahko zaboravljamo krivice koje nam drugi učiniše."

Opet će procvjetati off shore tvrtke.. 600-700$ godišnje i nemreš Šukera naći i da hoćeš.. Mislim na primjer samo 😉 Ne primaju mito građani, nego zna se [smiley1]

Političari su kao i sisate žene, ništa koristi od njih, a sav užitak sa njima, se svodi na vlastitoj mašti.

Da istina, plača ti se u Sloveniji i mislim u Mađarskoj,te u drugim članicama EU(ali za te 2 sam 100% siguran)[smiley4]

fizicka lica ne placaju…
ali pravne osobe, ili preciznije obveznici poreza na dobit placaju prema zakon o porezu na dobit…

ili grijesim ?

Jeli istina da 1.1.2007. uvođenjem jedinstvenog poreznog broja će se plaćati porez na dionice (dobit) ?

Herbos d.d. - lider u zaštiti bilja sa više od 62. godine tradicije

Molio bih članove koji nemaju pojma o porezima da ne pišu o tome jer će kod drugih koji ne znaju proceduru izmjena zakona unijeti uznemirenost i sumnju.Nema nikakvih najava o uvođenju poreza,bit će vjerojatno za par godina kada budemo ulazili u Evropsku uniju,a do tada pustite poreze na miru.

New Report

Close