Pet banaka ima 10 milijardi kuna više depozita nego kredita

Naslovnica Forum Komentari članaka Pet banaka ima 10 milijardi kuna više depozita nego kredita

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ovdje je postavljena teza: „Od kada se kriza prelila iz Europe u Hrvatsku, banke su plasirale sve manje kredita što zbog manje potražnje a što zbog manjeg broja solventnih klijenata, dok je istodobno štednja nastavila rasti.“
Kriza se prelila iz Europe u Hrvatsku na krizu koju je sama Hrvatska imala i proizvela. Tako da imamo supstancu krize koja je više hrvatska nego europska. Proizvođač te krize u Hrvatskoj u velikoj mjeri bile su banke, koje u prije „ prelijevanja krize iz Europe“ nisu imale „averziju prema riziku“, nego su dapače, koristili nepostojanje Zakona o financijskim konglomeratima, nepostojanje internih rejtinga i pohlepu po dobiti i rastu kreditnih plasmana.
Izgledalo je kao da obavljaju „ prljavi posao“ nasilnih preuzimanja za anonimne investitore koji su budzašto preuzimali prezadužene tvrtke i tvrtke u teškoćama.
Neki parcijalni istraživački radovi o tome govore i više nego ilustrativno i više nego bi to htjeli reći i pokazati.
A sada, kada se kriza iz Europe „ ulila“ u Hrvatsku, svojim konceptom“ averzije prema riziku“ uvode neku novinu u menadžment komercijalnih banaka, koju nije poznavao ni Peter S. Rose.
A možda je menadžmentski koncept upravljanja „ averzije prema riziku“ koji u konačnici donosi „ višak depozita nad plasiranim kreditima“ onaj resurs za majke koje po obrascima i matrijarhata i obrascima patrijarhata vrši alokaciju i distribuciju kredita???!!!

Vaš link …

bankarski džon obraz [emo_palacd]

free flow information

New Report

Close