Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

laudator, 05.03.2020. u 07:17
Može li me netko prosvijetlit, posebno bi cijenio mišljenje g. Investa:

1. Zato što bi takva ponuda bila jednokratno odbijena, te bi se takav ponuđač proglasio neozbiljan. Dajte, pa svijesni ste toga.

2. i 3. Ne znam zasto. Tako bi se moglo pitati na mnogo tema. Zašto fondovi nisu prodali dionice VDKT prije nego se znalo da se gasi (a znao se ohoho prije), zašto nisu reagirali kod pravih fondovskih dionica (Agrokorove perjanice, PTKM, DDJH, ima toga….) kad je sve bilo jasno dosta ranije.

No, treba znati da na našem tržištu uopće nije jednostavno izaći iz neke dionice sa velikom količinom a da ne uništiš cijenu.

OPTE je na dan 31.12.2019. bila ukupno dužna 680, 774 mil. kuna.

A dobit na kraju godine 12.458 mil. kuna.

Pomnožite/podijelite, štagod, vrlo paušalno i ugrubo, ali to je i najbolji pokazatelj!

A još i najbitnije, pad prihoda 2019/2018 je 3.8 %.

Izvor je iz njihova financijskog izvješća.

Pa vi zaključite vrijednost.

Invest, 05.03.2020. u 12:22

Al ga ti lupaš..

1.) Ovo nema nikakve veze s javnim nabavom. Nikakve.

2.) Ti ne znaš jel se itko žalio ili ne. Možda se se svi koji su predali ponud žalili, ali su im žalbe odbijene jer HT je zadržao pravo na to da izmijeni natječaj.

3.) Kad već barataš dugovima i prihodima, možeš nam pliz izvuć kojeg teleoperatera u regiji koji je bio u dugu i za kolko je prodan.

invest: tijekom 2019 OPTE je  ulozila u kapitalna ulaganja 89 milona kuna( 26,1 mil  opticka  mreza, 20,3  milkn u prosirenje jezgre, 42,5  milkn  uprosirenje usluge korisnicima),,,,i pored ovih ulaganja  ostalo 12,5 milkn  dobit…mogli su ulozit  manje  promjerice 20 mlkn  i dobit  bi bila  32milkn…prema tome invest  kad pises napisi sve podatke a ne samo koji tebi odgovaraju…

evo  prije 2 dana skocile obveznice OPTE…moze kolega INVEST  malo pojasnit o cemu se radi??

https://zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=488

Invest, 05.03.2020. u 12:22
Gledajte, ako ste poznavatelj javne nabave svjesni ste nelogičnosti i netransparetnosti.

To nema nikakve veze s javnom nabavom, a da je netransparentno to sam i sam pisao u više postova. Bitno je samo da se posao sada odradi kako treba i da ne bude novih produljenja ili promjena uvjeta (što sve samo dokazuje koliki je interes HT-a da Optimu sa skoro 200.000 korisnika zadrži što duže tj. što kasnije je prepusti novom vlasniku).

Kakogod, pad je odrađen jučer i to iznenađujuće bezbolno, rasprodaja je gotova i tko nije jučer rasprodao u onoj histeriji više ni neće barem do 18.03. nego će sačekati da vidi tko je sve predao ponude, a obzirom na razloge produženja, za očekivati je 3 ponude (A1, UG/Tele 2 i tajanstveni “xy” koji je zatražio izmjenu uvjeta natječaja i prodruženje roka za predaju ponuda.

Ignore: KressoM, delux

Nekako mi se čini da se nitko nije javio jer u suprotnom nebi bilo moguće ‘s nogu’  mijenjati, nadopunjavati uvjete  natječaja.

elio, 05.03.2020. u 14:27
Nekako mi se čini da se nitko nije javio jer u suprotnom nebi bilo moguće ‘s nogu’  mijenjati, nadopunjavati uvjete  natječaja.

Trziste podrzava ovu odgodu to se vidi na danasnjem rastu od 5%

prdekalo11, 05.03.2020. u 13:18
invest: tijekom 2019 OPTE je  ulozila u kapitalna ulaganja 89 milona kuna( 26,1 mil  opticka  mreza, 20,3  milkn u prosirenje jezgre, 42,5  milkn  uprosirenje usluge korisnicima),,,,i pored ovih ulaganja  ostalo 12,5 milkn  dobit…mogli su ulozit  manje  promjerice 20 mlkn  i dobit  bi bila  32milkn…prema tome invest  kad pises napisi sve podatke a ne samo koji tebi odgovaraju…

I najmanji poznavatelj funkcioniranje teleoperatera zna koliko su bitna ulaganja u toj branši. Oni jednostavno moraju jako puno ulagati i to SVAKE GODINE da bi uopće ostali ukorak sa konkurencijom.

Pa pogledajte koliko HT ulaže, čisto usporedite..

2G,3G,4G,5G što mislite da to dolazi samo od sebe??

Nema veze sa klasičnom javnom nabavom ali ima dosta sličnosti. Pogledajte/pročitajte kompletnu dokumentaciju međunarodnog Poziva.

Nemojte lupetati a niste ni pročitali.

Zaokret

Do 18. ožujka za Optima telekom mogu se javiti svi koji imaju novac

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/do-18-ozujka-za-optima-telekom-mogu-se-javiti-svi-koji-imaju-novac/10052926/

Hrvatski telekom je, naime, u posljednji trenutak produljio rok za primanje ponuda (sada traje do 18. ožujka) te u jednom bitnom detalju izmijenio tekst međunarodnog natječaja. Ta izmjena omogućava da se s ponudom za kupnju jave i kompanije koje nisu već prisutne na telekomunikacijskom tržištu.

Svoje dionice u fiksnom operateru Optima telekom zajednički prodaju Zagrebačka banka (drži 36 posto) i HT holding (17 posto), a izmjena uvjeta dogodila se na zahtjev Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) te, kako saznajemo, nakon sastanka u utorak koji se na tu temu održao u Agenciji

….

Kako je jasno navedeno u samom natječaju, kupac mora računati i na to da, zapravo, ubrzo mora podnijeti i ponudu za preuzimanje kompanije s obzirom na to da prelazak praga od 25 posto dionica s pravom glasa “u načelu aktivira obavezu da se objavi obvezna ponuda za preuzimanje”.

Ignore: KressoM, delux

elio, 05.03.2020. u 14:27

pa sta mi ne prodas dionice, cekam na bidu…

New Report

Close