Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Invest, 05.03.2020. u 08:59
2 tjedna dodatne nelagode će gurnuti cijenu još niže.

neće, jučer je bio “udarni” dan jer je vijest bila svježa a cijena se na kraju vratila na 6 kn..time je negativan efekt produljenja roka jučer odrađen i iznenađujuće dobro amortiziran i sad očekujem stabilizaciju na 6-6,50 kn do isteka roka

Invest BV je 0.19 kada ne gledate book koji je pretvorenbu equity u vlasnistvu dionicara.  Tako da ovo o cemu pricate je povrsno i sluzi u svrhe navlacenja po forumima. Equity je u PSN pretvoren u dug i dionice po 10 kuna.

A glede procjene vrijednosti optime na isto pitanje ovlastenim revizorima odgovor je da se procjenom vrijednosti kompanija bave ljudi koji su posebno educurani za to. Revizori ok, ali vrlo neprecizno.

Vi zasigurni, a niti ja, ne mozemo precizno reci koliko optima vrijedi. Ali imamo zdravi razum.

U ovoj  žabokrecini često nema zdravog razuma, a ni odgovornosti za pocinjene krađe.

Status Quo: Roll Over Lay Down

Od 3.3.2020. je i pravno u Registar Hrvatske upisan novi  vlasnik Tele 2……Sve po zakonu…

Sve kockice su se posložile a i kolege iz Buzina sigurn o najbolje lobiraju na ovoj planeti…

Invest, 05.03.2020. u 08:59
2 tjedna dodatne nelagode će gurnuti cijenu još niže.

Nemojte se ljutiti, ali pricate laži.

Optima je firma koja posluje s dobiti @ Dugovi su skoro vraceni.

Vi niste educirani, a niti sposobni, za procjenjivanje vrijednosti kompanija.

Status Quo: Roll Over Lay Down

renči, 05.03.2020. u 08:52
Da ima najmanje 1 zainteresiran vidi se po tome sto je AZTN PRIJE isteka natječaja trazio da se izmjene uvjeti natjecaja i da se ne da pravo HT da odbije nekoga tko nema ” iskustvo u telekomunikacijama. ” To je bila žalba upućena AZTN. Znaci prije isteka roka natjecaja, najmanje je 1 interesent. Po svemu sudeci interesent nije telekom operater.

štima ti logika..

laudator, 05.03.2020. u 07:17
Može li me netko prosvijetlit, posebno bi cijenio mišljenje g. Investa:

tko ti garantira da je u austrijskoj banci austrijski novac? ili ovaj račun hpb da je baš od te banke? to su skrbni računi. na ovom od rajfice ima portfelj od preko 4 milijarde kn. među njima i dosta smeća tipa vlds i td.

who dares, wins

Za sve one koji pitaju koliko Optima vrijedi:

Optima vrijedi nešto manje od 200.000 korisnika u RH.
Korisnika!

Od ukupnog broja stanovništva, koje je recimo 4,3 miliona – to je 4,65%

Tu ne govorimo o korisnicima pojedincima već uglavnom o obiteljima i tvrtkama – dakle postotak raste.

Nemam ja svoj fiskni internet, moja žena svoj i moje dijete svoj. Nas troje imamo jedan fiksni internet…

Ako mislite da nitko ne želi kupiti minimalni udio od 4,65% kolača, prodajte mi danas dionice jer bi ja dokupio za niže!

zadnji trzaji za dobru kupovinu…prilika koje se ne propušta

@awax

Pa cijelo vrijeme ste trubili da kako je važan natječaj i da će se vidjeti tko je zaintetesiran za Optimu!

A sada najedanput ne smijemo znati da li je uopće koja ponuda stigla.

I vi to zovete transparentnost.

Meni je stvarno dosta drukera.

Može biti i 10 ponuda, a HT može sve odbiti jer mu se ne sviđa cijena.

Po meni oni će zavlačiti maksimalno do 6. Mjeseca 2021.

A ovo mijenjanje uvjeta natječaja, za koji se znalo već par godina, samo govori o kakvoj se žabokrečini i kakvoj se dionici radi.

@Invest jos uvijek vas zulja ova dionica? 90% pisanja vam je ovdje, a po vama niti ju imate niti ju zelite. Cemu onda tolika volja pisanja ovdje, pretpostavljam da vam je nalog malo prenisko i nikako da vam uleti koji papiric ma koliko se trudili. Ne vidim da se toliko trudite na varteksu recimo ili duri, kad i sami znate da nisu prilika kao opte.

zez1, 05.03.2020. u 10:01

A sada najedanput ne smijemo znati da li je uopće koja ponuda stigla.

I vi to zovete transparentnost.

Zar je tako teško shvatiti da NE SMIJU objaviti podatke ima li ponuda ili nema sve dok ne istekne ovaj produženi rok jer bi time izravno utjecali na sam tijek natječaja i ponude i bili bi kažnjeni od strane AZTN?!?

NITKO nikada ne daje takve podatke o pristiglim ponudama dok je natječaj u tijeku, a ovdje je u tijeku jer je rok produžen pa ajde da završimo s besmislenim raspravama!

Ignore: KressoM, delux

avax10, 05.03.2020. u 10:50

Ovdje su se uvjeti natječaja promijenili 2 dana prije isteka roka.

A na to se nitko nije žalio.

Gledajte, ako ste poznavatelj javne nabave svjesni ste nelogičnosti i netransparetnosti.

Posve je jasno da nije došla niti jedna ponuda inače bi HT i AZTN bili u problemu.

Zato su s tom objavom i čekali da prođe rok od 02.03. da se potvrdno uvjere, da ne bi bilo problema iako je zahtjev išao 28.02. Ovako su samo dobili na vremenu pozivajući nekog institucionalnog igrača.

Samo treba oči držati širom otvorene, ništa drugo.

New Report

Close