da čovjek ne povjeruje,
odmah znaju koliko će dati novca iz naše zajedničke blagajne, a nitko nema operativni plan trošenja tog novca, kao niti konkretne i mjerljive ciljeve.
dok se god dotacije svode na tzv. financijske injekcije, dakle bezglavo upumpavanje novca, postojat će samo jedna politika, a to je ona “lako ćemo”.
Vec 15 godina ista prica. I ne mozes mi reci da nema pet dobrih managera u zemlji (jedan za svakog gubitasa) koji nisu mogli tu situaciju preokrenuti. Pa imaju idealne uvijete – imaju tradiciju, strucne radnike (koje ne znaju zadrzati), regionalnu konkurencije (vjerovali ili ne, to je dobro, presudno za uspjeh). Mogli bi konkurirati jedni drugima, to bi ih osnazilo za svjetsko trziste. Pa kako gubitaskim brodogradilistima nije vec slabo od toga da ih Uljanik konstantno razbija. Pa ja bi vec poludio da sam uvijek iza njih. A i Uljanik nije nista prema svjetskim konkurentima…i njima se jos uvijek zna dogoditi da imaju gubitak…
Sanader, nadji najbolje manager u brodogradnji u svijetu, i daj im sva brodogradilista za jednu kunu. To ce ti biti najbolja privatizacija koju ces napraviti za svog mandata.