Nije mi jasno kako bismo plaćali porez na milodare nedjeljom

Naslovnica Forum Komentari članaka Nije mi jasno kako bismo plaćali porez na milodare nedjeljom

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Gospodin biskup bi trebao znati da je Isus prema evanđeljima začet izvanbračno i da je Josip uzeo Mariju k sebi da ne bude sramota. Tako kažu evanđelja. U stvarnosti, Josip je spasio Mariju od kamenovanja. Da je bogu tako jako stalo do obitelji, onda bi bio red da su se Josip i Marija prvo vjenčali. Apsurdno je da je bog omalovažio obitelj ovakvim Isusovim začećem. Također, gospodin biskup vidi probleme gdje oni zapravo uopće ne postoje. Lijepo se sabere milodar u nedjelju, pobroji se novac i na sabrani iznos se plati porez. Ne očekujem od žunika da laže. Isus je i tu sve lijepo uredio: podaj bogu božje, a caru carevo. A laganje je jedan od glavnih grijeha. Na kraju, postoji i župni odbor pa se novac može lijepo odmah poslije mise prebrojati.

POREZ NA MILODARE JE TEŠKA GLUPOST, BEZ OBZIRA TKO GA JE IZMISLIO. ZNAČI I PROSJACI BI TREBALI IMATI FISKALNE BLAGAJNE ! AKO JA NEKOME POKLONIM SVOJ NOVAC, TO SE NIKOGA NE TIČE, A NAJMANJE DRŽAVU. DRŽAVA JE VEĆ JEDANPUT UBRALA DEBELI POREZ I JA SAM PREMA USTAVU DOPRINIO DRŽAVI PREMA SVOJOJ FINANCIJSKOJ SNAZI I PRIČA JE ZA DRŽAVU ZAVRŠENA.

ne lupetaj

…to se odnosilo na post “Umjerenog”

@zozo50
Vidim, doista si inteligentno potkrijepio svoje argumente.
Za razliku od tebe, ja sam argumentirao. Pa još jednom:
biskup iznosi bedastoće. Naime, kada 900.000 ljudi bira sdp i koaliciju da vodi državu, onda valjda bira i njihov svjetonazor. To biskup ne bi baš volio poštivati. Ali brojku od 900.000 glasača na referendumu koji su glasali ZA bi sada politička elita odjednom trebala poštivati?! Znači, oni koji su glasovali za kukuriku koaliciju, njima se ne priznaje pravo njihovog glasa, nego se sada laprda o volji birača koji su izašli na referendum kako bi u ustav unijeli debilnu definiciju braka koja ionako ništa ne rješava jer je europski sud za ljudska prava u Briselu ionako rekao da da ljudima u životnom partnerstvu treba dati ista prava kao i onima u braku. Pa ti sad lupetaj kako te volja. Većina izašlih na referendum je isto tako glasalo za ulazak Hrvatske u EU a to podrazumijeva i prihvaćanje zakona te iste EU.


POREZ NA MILODARE JE TEŠKA GLUPOST, BEZ OBZIRA TKO GA JE IZMISLIO. ZNAČI I PROSJACI BI TREBALI IMATI FISKALNE BLAGAJNE ! AKO JA NEKOME POKLONIM SVOJ NOVAC, TO SE NIKOGA NE TIČE, A NAJMANJE DRŽAVU. DRŽAVA JE VEĆ JEDANPUT UBRALA DEBELI POREZ I JA SAM PREMA USTAVU DOPRINIO DRŽAVI PREMA SVOJOJ FINANCIJSKOJ SNAZI I PRIČA JE ZA DRŽAVU ZAVRŠENA.

Daj, nemoj od sebe i od zdrave pameti raditi buda.u. Lako je pričati ovdje na portalu, a drugo je voditi državu. Znači, ti pokloniš 10 milijuna kuna nekome, i država nema pravo pitati o čemu se radi jer si ti kao platio porez? I molim te, nemoj vrijeđati sebe, ali i mene nekakvim preteškim glupo.tima s kojima biskup izlazi u javnost a očito mu fali inteligencije ili misli da je vlada baš tako glu.a da će nasjesti na njegove primitivne finte. Kad ja svećeniku platim neki iznos za vjenčanje ili krštenje svojeg djeteta, što je to? Milodar ili “naknada” za njegovu uslugu? Kad nazovem neki telefonski broj za akciju spašavanja ili liječenja nekog djeteta, onda na taj telefonski poziv plaćam pdv, a kada u crkvi dajem milodar svećeniku koji vozi auto koji ja nikad u životu neću moći voziti, onda je to odjednom dar koji se nikog ne tiče??? Daj, saberi se malo. Odi svojem župniku i pogledaj kakav auto vozi. Sigurno ne vozi polo ili corsu. Dajem ruku u vatru.

@ Umjereni,

i to ti je sve rekao drug Milanović u komitetu ?

Gdje ti držiš pamet po noći , da ti ju lisica ne pojede ?

.

New Report

Close