Mit o sigurnim Macovima (objavljeno 14.08.2007.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Mit o sigurnim Macovima (objavljeno 14.08.2007.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Od pojave Stjepana Skramica u Poslovnom dnevniku radujem se njegovom tekstovima. Toliko zlobe, namjernog presucivanja cinjenica i otvorenog navijanja za Microsoft vec dugo nije vidjeno u IT novinarstvu u Hrvatskoj.
I danasnji je tekst jos jedno, na autorovu zalost, ocito navijanje za Microsoft. Ali… naravno, kao i uvijek kad je sKRAM(A)ic u pitanju, postoji ali… je izvorni tekst u kojem u tekstu spomenuti Miller govori o hackiranju iPhonea i medju inim stoji i ovo:
“Have you told Apple? What are they doing about it? We have notified Apple and proposed a fix that they could include in a future iPhone update, but we don’t know if they plan to do so. They responded and are looking into it. Should I turn my iPhone off and lock it in a drawer until Apple fixes this? Not unless you plan to do the same to all the other computers you own. The iPhone is an internet connected device running a relatively full featured software suite: this research shows that it is vulnerable just like many other similarly capable devices, both PCs and embedded systems. What can I do to avoid such attacks? The same things that you should do to avoid attacks on your laptop. Only visit sites you trust. Only use encrypted WiFi access points you trust. Don’t open web links contained in email messages.”
– mozda bi Poslovni trebao ipak platiti prevoditelja ili jos bolje redaktora.
A nadam se da ce se i Microsoft Hrvatska ocitovati i javno ograditi od bilo kakave povezanosti s autorom teksta. [smiley7]
***obrisano***

Ne rade vam linkovi! A sto sam i ocekivala? [smiley8]

http://www.securityevaluators.com/iphone/ – Exploiting the iPhone: tekst o hackiranu iPhonea
http://www.olpcnews.com/implementation/maintenance/childrens_reviews_xo_technology.html – OLPC

Poštovani Gromada i ASE,

Navedeni link nisam koristio. Procitajte molim vas pazljivo tekst na http://www.internetnews.com/security/article.php/3692486 te mi odgovorite – ali sasvim konkretno – koliko sam ja “upropastio” tekst na gornjem linku?

A molim vas i da mi pojasnite i drugu cinjenicu: Kad napisem da je Apple dobar, onda sam “Appleov plaćenik”; kad napišem “Apple nije dobar” onda sam “plaćenik Microsofta”. Kad pišem o Lenovu “plaćenik sam IBM-a”, a kad pišem o izvjesnoj domaćoj sw kompaniji onda sam “plaćenik njihove konkurencije”. Da je zaista tako sada bih bio na Karibima.

Činjenica je da ja mogu pogriješiti, no također je činjenica da se s mojim zaključcima svi neće složiti. Ne zanima me kakvo je opće mišljenje, niti me zanimaju “religijski” ratovi ljubitelja Mac i PC-ja – ja koristim obje platforme (Apple od 1987. godine). No, ako Apple u softveru ima rupe stare dvije godine onda je to činjenica, sviđalo se to vama ili ne.

Stjepan Skramic urednik IT rubrike

I, također vas molim, kad dajete link, dajte ga u potpunosti. Uputite citatelje da pogledaju slideove s prezentacije u Las Vegasu, posebice sekciju “Why Hacking Mac is Easy”.

Stjepan Skramic urednik IT rubrike

Ola, Stjepane!
Pa ne vidim bas da si pobio moju kritiku. Naime, dodala sam linkove. I to ponovila jer scripta koju koristite za web bas i ne radi kako je predvidjeno…

I sad, pazi, ne samo da sam dodala link, nego sam i citirala dio iz teksta.
E, da… Dosad ni u jednom tvom tekstu nisam primjetila neargumentirano hvalisanje bilo koga osim Microsofta. E, da… I ne podnosi OLPC projekt. Ne znam zasto, zapravo…

U svakom slucaju, skromno mislim da poslovna informatika nije za tebe. Ni tekstovi na engleskom (iako nisam provjeravala link koji si stavio). 😉

>> iako nisam provjeravala link koji si stavio…
Onda ne mozete kritizirati ni moj tekst, niti moj engleski. Dakle, opet bez argumenata.

I nismo na “ti”, postovana gospođo.

Stjepan Skramic urednik IT rubrike

New Report

Close