Ministrica kulture ispričala se zbog priopćenja o porezu na HRT

Naslovnica Forum Komentari članaka Ministrica kulture ispričala se zbog priopćenja o porezu na HRT

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

super mi je pratiti ovu medijski iskonstruiranu sapunicu. medijski lobisti koji se radi drugih stvari zele rijesiti covjeka pocnu vikati porez porez, onda se svi pocnu ogradjivati od necega sto ne postoji, onda lobisti opet porez porez, sad vidim da su neki covjeka vec “medijski” smijenili prije nego sto se tako nesto dogodilo (vidjeti naslovnice indexa i novog lista). Prvo izmislili cijeli problem, onda izmislili da je covjek zbog toga smijenjen.
Pa to je stvarno vrhunac hrvatske medijsko-korporativne politike. Sad me ne bi cudilo da ga stvarno i moraju smijeniti, nije lako uvjeravati javnost da je mrtav covjek zapravo ziv, koje ludilo[emo_smijeh]

Država ne zna gdje u virtualnom svijetu završava vaš dom, a počinje javni prostor.
Lobisti ACTA-e pokušavaju iskoristiti operatere kako bi virtualno ušli u vaše domove

Lobisti ACTA-e, trgovinskoga sporazuma protiv krivotvorenja, i dalje lobiraju za njegovo prihvaćanje u Hrvatskoj, a sad su pronašli rupu u vašem domu.

Članak 34. Ustava RH kaže da je dom nepovrediv, ali čini se da to vrijedi samo za one koji u njega žele ući fizički.
Telekomunikacijski operateri koji su vam prodali usluge ADSL-a, kabelskog i drugih sličnih pristupa internetu već su u vaš dom ušli – virtualno.
Oni preko one iste kutije (routera) putem koje vam isporučuju internetsku vezu imaju pristup vašoj kućnoj računalnoj mreži i svemu što je na nju povezano.
Operateri to ne koriste da bi vas špijunirali nego kako bi smanjili troškove i s jednog mjesta upravljali nadogradnjama tih kutija (routera) te otklanjali kvarove kad se požalite službi za korisnike.
Činjenica je, međutim, da operateri imaju mogućnost izravna uvida u to što radite na svojim kućnim (LAN i bežičnim) mrežama, koja računala i mobiteli su na njih spojeni i što s njima radite.Žaliti se na to što sve operateri mogu zbog napretka tehnologije nema smisla.
No, žaliti se na to da država ne zna gdje u virtualnom svijetu završava dom, a započinje javni prostor, odnosno internet, i te kako ima smisla.
Lobisti ACTA-e, naime, pokušavaju iskoristiti tehničke mogućnosti operatera kako bi virtualno ušli u vaše domove.
A kako državi uopće nije jasno gdje u virtualnom svijetu završava dom, građanima nije ostavljena nikakva mogućnost njegove obrane.

.

New Report

Close