Mediji – osvrt na ostale izvore

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Mediji – osvrt na ostale izvore

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Na Business.hr je nedavno objavljena netočna informacija, da je Agrokor ostao jedini u utrci za Migros. Pogotovo u zadnje vrijeme ovaj izvor mi se čini da ima sve manje točnih informacija, te ga ne treba uzeti u obzir kao ozbiljan izvor informacija, već uzmite sve sa rezervom.

John Galsworthy: Ako ne razmišljaš o budućnosti, ne možeš je ni imati.

Svasta, pa zar neko jos uopce cita i vjeruje hr medijima

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

Da je ostao jedini znacilo bi da je utrka gotova… Posto nije bila gotova, nije bio jedini [lol]

Da je ostao jedini znacilo bi da je utrka gotova… Posto nije bila gotova, nije bio jedini

Ne bi nije to javni natječaj za neku državnu kompaniju, već se radi o privanoj kompaniji koju uprava može prodati kome god hoće.

Ma salim se… NHF…
Slazem se s Nathanom da ne treba nasim medijima previse vjerovat. Inace mi je zao da nije kupio. Nije da mi je Toda nesto simpatican, ali mislim da bi bilo dobro za HR gospodarstvo…

ti novinari izgleda mogu pisati što im napamet padne, ograničenja u tome su im manja nego li nama na ovom forumu. također izgleda da ali baš niti jedan novinar u ovoj državi ne odgovara za svoje neprovjereno i neistinito piskaranje bez obzira što time nanosi štetu nekome. predložio bih da se novinarstvom ne može baviti nitko tko u svoje ime ne sklopi policu osigurnaja profesionalne odgovornosti na barem 1.000.000 Eur pa
nek onda pišu što god hoće kad budu imali takve police.
[sealed]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 


ti novinari izgleda mogu pisati što im napamet padne, ograničenja u tome su im manja nego li nama na ovom forumu. također izgleda da ali baš niti jedan novinar u ovoj državi ne odgovara za svoje neprovjereno i neistinito piskaranje bez obzira što time nanosi štetu nekome. predložio bih da se novinarstvom ne može baviti nitko tko u svoje ime ne sklopi policu osigurnaja profesionalne odgovornosti na barem 1.000.000 Eur pa nek onda pišu što god hoće kad budu imali takve police. [sealed]

Upravo, tu se moderiraju članovi čiji su postovi bezutjecajni, a oni iz business.hr pišu što god ima padne napamet, bilo točno ili ne.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Bruto dobit banaka u 2007. godini 5,1 mlrd kuna
Aktiva banaka porasla je u 2007. godini na 345 mlrd kuna ili za 13,3%; stopa adekvatnosti kapitala veća od 15%

Hrvatske su banke u 2007. godini ostvarile dobit prije oporezivanja u iznosu od 5,14 mlrd kuna što je oko 900 mil. kuna ili 21 posto više nego godinu ranije, pokazuju privremeni nerevidirani podaci koje je Hrvatska narodna banka objavila u četvrtak.

Od 33 banke tri su lani ostvarile gubitak, a među njima Banka Kovanica najveći (27,1 mil. kuna), zatim Veneto (3,3 mil. kuna) te Primorska banka (487 tisuća kn).

Najveću dobit prije oporezivanja ostvarila je Zagrebačka banka u iznosu od 1,39 mlrd kuna, druga je Privredna sa 1,15 mlrd kuna, na trećem mjestu Erste čija je dobit 753,8 mil. kuna, zatim Raiffeisen koja bilježi 483,7 mil. Dobiti te peta SG Splitska banka sa 367,5 mil. kuna.

U skupini velikih banaka, RBA bilježi manju dobit prije oporezivanja nego godinu ranije kad je ostvarila 544,3 mil. kuna, dok Hypo Alpe-Adria banka ima dobit 3,5 mil. kuna nižu nego u 2006. godini.

Zagrebačka banka ima 28% veću dobit prije oprezivanja nego u 2006., PBZ bilježi porast dobiti oko 10%, a Erste banka od čak 48%.

Ukupna aktiva banaka krajem 2007. godine iznosila je 344,99 mlrd kuna što predstavlja rast od 13,3% u odnosu na godinu ranije. Aktiva Zagrebačke banke premašila je 80 mlrd kuna (+14,2%), Privredna ima aktivu od 61,3 mlrd (+10%), aktiva Erste & Steiermärkische banke iznosi 40,6 mlrd (+13,7%), RBA je godinu završila na 38,4 mlrd (+13,8%), a Hypo Alpe-Adria banka je po aktivi preuzela peto mjesto koje je ranije pripadalo Splitskoj banci, sa 26,4 mlrd kuna (+14,9%).

Manje banke uglavnom bilježe visoki rast aktive u prošloj godini, neke 30 ili 40 posto, a jedna banka čak i više od 100 posto.

Stopa adekvatnosti kapitala bankovnog sustava iznosi 15,4 posto i viša je nego prije godinu dana.

http://www.bankamagazine.hr/dnevnevijesti/bruto-dobit-banaka-u-2007-godini-5-1-mlrd-kuna

John Galsworthy: Ako ne razmišljaš o budućnosti, ne možeš je ni imati.

Premješteno iz teme: [color=blue]Oporavak burze[/color]

Oprez, strane banke preuzele vlast!
Neuspio pokušaj rušenja Crobexa ispod 4000 bodova, koji prema svemu sudeći nije uspio jedino zahvaljujući rekordnom broju obustava trgovanja ,dokaz je plitkosti domaćeg tržišta kapitala i prevelike ovisnosti o bankama u stranom vlasništvu koje su zagospodarile i tržištem kapitala.
Tjedni pad domaćeg dioničkog indeksa više od 8 posto uz prosječni redovni dnevni promet od preko 100 milijuna kuna signalizira klasićan primjer visoko špekulativnog tržišta, iako bez previše negativnih vijesti doslovno tjera investitore u paniku i povlaćenje s tržišta.

Strah od povećanog rizika držanja dionica dosegla je kritičnu razinu, a za stabilnost domaćeg tržišta vrlo ozbiljan problem predstavlja činjenica da ovako visoki minusi u situaciji velikog broja neiskusnih i slabo educiranih ulagača stvaraju plodno tlo za – nove rasprodaje koje dodatno panično spuštaju cjene svojih dionica.Najbolji pokazatelji takovog stanja su dionice: HT,ATGR,MGMA i niskolikvidna izdanja.

Zato nikakva ozbiljnija sektorska analiza nije od koristi, jer zavladala je panika i strah.. Dovoljna ilustracija je pad Crobexa od početka godine više od 21 posto, tako da se cijena nekih likvidnih dionica (ADRS-P-A,ERNT-R-A,) spustila na nivo od prije dvije godine. Crobex je na ovim razinama, u usporedbi s razinom od prije godinu dana ostvario godišnji prirast tek nešto viši od 10 posto zahvačjujući prvenstveno precjenjenim dionicama iz Agrokor grupe.
A za sve možemo okriviti: Prevelik broj špekulanata, fokusiranje OIF na dionice s lošijim pokazateljima, povlačenje stranih investitora,lošu regulativu, nepostojanje poreza na špekulativnu dobit,utrku OIF za što višim prinosima na nelikvidnim dionicama.
Sve ovo jednostavno se moralo dogoditi,jer nije normalno da neke dionice u kratkom vremenu povećaju vrijednost više od 10 puta bez ikakvog uporišta u rezultatima poslovanja tvrtke.
Dok istovremeno dionice sa dobrim temeljnim pokazateljima gube na vrijednosti konstantno i u ovoj krizi tržišta padaju više zbog veće likvidnosti.
Posebno napominjem da vlada i regulatori tržišta trebaju pod hitno zaštititi tržište od svjetskih špekulanata uvođenjem poreza na špekulativne transakcije.
Savjet: kupujte dionice sa što nižim temeljnim pokazateljima i sa što dužim vremenskim horizontom.

Ivan Markovinović
09.02.2008.

ako je netko već stavio ovaj članak ispričavam se

Premješteno iz teme: [color=blue]Oporavak burze[/color]


Crobex je na ovim razinama, u usporedbi s razinom od prije godinu dana ostvario godišnji prirast tek nešto viši od 10 posto zahvačjujući prvenstveno precjenjenim dionicama iz Agrokor grupe.

Ivan Markovinović 09.02.2008.

Ako gospodin Markovinović i u budućnosti namjerava glumiti ozbiljnog analitičara bilo bi mu pametno da savlada neke osnovne činjenice.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Premješteno iz teme: [color=blue]Oporavak burze[/color]


bratac: ” Crobex je na ovim razinama, u usporedbi s razinom od prije godinu dana ostvario godišnji prirast tek nešto viši od 10 posto zahvačjujući prvenstveno precjenjenim dionicama iz Agrokor grupe. Ivan Markovinović 09.02.2008. ” Ako gospodin Markovinović i u budućnosti namjerava glumiti ozbiljnog analitičara bilo bi mu pametno da savlada neke osnovne činjenice.

Ovakav kretenoidan clanak nisam dugo procitao.
Marinkovicu, molim te javi mi se na private da ti objasnim osnove osnova..
Totalno iznosenje neistina, rekla kazala, vezivanja fondova sa stranim vlasnistvom banaka i njihov utjecaj na strategiju investiranja je u najmanju ruku smijesno…

marinkovicu, molim te kupi neku knjigu..
Analiza for dummies.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Premješteno iz teme: [color=blue]Oporavak burze[/color]


bratac: ” Crobex je na ovim razinama, u usporedbi s razinom od prije godinu dana ostvario godišnji prirast tek nešto viši od 10 posto zahvačjujući prvenstveno precjenjenim dionicama iz Agrokor grupe. Ivan Markovinović 09.02.2008. ” Ako gospodin Markovinović i u budućnosti namjerava glumiti ozbiljnog analitičara bilo bi mu pametno da savlada neke osnovne činjenice.

da vidiš, nisam ni skužio do sada
možda je mislio da bi rastao i više da su uključene TODEX dionice u njega[lol]

Stvarno je ovaj Marinković biser među analitičarima [rolleyes] Da ne povjeruješ, još malo pa će ovakvi analitičari izbacivati scenarije za sapunice.

John Galsworthy: Ako ne razmišljaš o budućnosti, ne možeš je ni imati.

Autor/izvor: SEEbiz
Atlantska plovidba d.d. (ZSE:ATLP-R-A) dostavilo je Zagrebačkoj burzi obavijest da je dana 30. siječnja 2007. godine steklo 64.211 dionica Grand Hotela Imperial d.d. (ZSE:HIMR-R-A).
HIMR-R-A???
BSN[pray]

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

New Report

Close