‘Lovcima na glave’ interesantni samo najbolji (objavljeno 20.02.2006.)

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Lovcima na glave’ interesantni samo najbolji (objavljeno 20.02.2006.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Već sam komentirao i onda mi je vaš site sugerirao da ga probam uploadati ponovo za 17 sekundi i sve je pobrisao!! E pa ne ide to tako… jer sam naposao svoj stav i sad više nemam volje da sve ponovo pišem.
Poradite malo na programu.

Lovci na glave – to je dobar štos da se zaradi na “mladim i perspektivnim managerima sutrašnjice” – ali zarađuju samo posrednici.
Ja nakon višegodišnjeg rada kao Senior IT Consultant u Njemačkoj (samo za velike firme kao što su SIEMENS, Audi, HVB, BMW, Infineon, Allianz…itd) mogu samo reći da je to najobičnija prevara koja se iz EU seli na ove balkanske prostore.
Naime u Njemačkoj je zadnjih godina sazrelo saznanje da od takvih akvizicija nema previše koristio iz jednostavnog razloga što ih je nakon završetka studija potrebno dodatno školovati, nakon čega mladi perspektivni stručnjaci prvom prilikom mjenjaju poslodavca ljepeći se na veću plaću i “bolju poziciju” (što god to značilo). I tako kruže svakih godinu dvije iz firme u firmu, a da nigdje nisu ostavili neki svoj značajniji doprinos.
Zbog toga je u EU krenuo trend zapošljavanja zrelih stručnjaka koji su se dokazali, koji imaju riješen svoj materijalni status, koji su već odškolovali djecu i postali nezavisni od pretjeranih materijalnih zahtjeva koje pre njih postavlja mlada obitelj. Na taj način su : stručniji, više iskustva i znanja, nije ih potrebno pretjerano dodatno školovati i što je značajno ZNATNO SU LOJALNIJI firmi za koju rade i neće prvom prilikom dići sidro i otperjati na “bolju” ponudu.
To je moje direktno iskustvo. Kao primjer ću navesti svog “kolegu” od cca 70-ak godina koji je vrhunski stručnjak za tuning Oracle baza podataka, i nije se htio nigdje zaposliti nego je poput mene bio freelancer i radio je za najveće njemačke firme poput SIEMENSA, Lufthanse, DB i da ne nabrajam. A ni ja kad sam počeo nisam bio mladac – imao sam 48 godina i nisam imao nikakvih problema da nađem posao.
Sad sam se vratio doma jer mi je dosta rintanja za EU i vjerovali ili ne – bez posla sam.

New Report

Close