Slazem se, no ovdje bi samo napomenuo da koeficijenti 1.4 i 3.6 nisu jedini moguci. Naime moguce je i da koeficijent bude negdje izmedju, ukoliko se vlada odluci na djelomicno ali ne i potpuno rezanje svog udjela.
Slazem se, no ovdje bi samo napomenuo da koeficijenti 1.4 i 3.6 nisu jedini moguci. Naime moguce je i da koeficijent bude negdje izmedju, ukoliko se vlada odluci na djelomicno ali ne i potpuno rezanje svog udjela.
Naravno, to nam onda bude koeficijent za nas koji bi se mogao okarakterizirat između “odličnog” i “nevjerovatnog”!
A efodix, ovdje si me potaknuo i na iduće razmišljanje koje bi otprilike išlo ovako:
Pošto ako država potpuno izostane u dokapu, 3.6 koeficijent je dan uz pretpostavku da svi ostali ostali dioničari sudjeluju u dokapu, odnosno da ga provedu u prvom krugu i da unaprijed potvrde da žele sudjelovati u drugom krugu. Teoretski, jedan dio dioničara može ne ući u dokap zbog toga što neće biti fizički u mogućnosti to napraviti, zbog nepotvrđivanja sudjelovanja u drugom krugu ili recimo zbog vlastitog neznanja(problem sa skrbničkim vođenjem računa kod PBZ Investora), itd. Po tome ispada da bi krajnji koeficijent mogao biti i 3.8, pa čak i 4.0.
Zanimljivo razmišljanje, ha? [thumbsup]
LKPC-R-A 08.01.
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 98.870
2. HZMO 37.493
3. ZAGREBAČKA BANKA d.d. 10.491 +2012
4. PBZ d.d. 8.659 -110
5. RAIFFEISENBANK AUSTRIA d.d. ZAGREB 3.070
6. HPB d.d. 2.737 +40
7. PBZ d.d./NOVA LJUBLJANSKA BANKA 1.805
8. SOCIETE GENERALE – SPLITSKA BANKA d.d. 1.522
9. PBZ d.d./ILIRIKA JUGOISTOČNA EUROPA 1.379
10. PBZ d.d. 1.152
Van je ispao skrbnički Erste banke.
http://www.sda.hr:
”
LKPC-R-A 08.01.
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 98.870
2. HZMO 37.493
3. ZAGREBAČKA BANKA d.d. 10.491 +2012
4. PBZ d.d. 8.659 -110
5. RAIFFEISENBANK AUSTRIA d.d. ZAGREB 3.070
6. HPB d.d. 2.737 +40
7. PBZ d.d./NOVA LJUBLJANSKA BANKA 1.805
8. SOCIETE GENERALE – SPLITSKA BANKA d.d. 1.522
9. PBZ d.d./ILIRIKA JUGOISTOČNA EUROPA 1.379
10. PBZ d.d. 1.152 ”
Van je ispao skrbnički Erste banke.
ovo o je predobro, sutra dokupjujem
postao sam dioničar,ali adrs i pbz a,aj ljudi pomalo,pbz global fond izlazi,to je moja pretpostavka..ali najgore vam se sekirat,vi ove korekcije i ne osjetite..i neka OSTANE TAKO..ŽIVJELI…..
3. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 10.491 4,71% Skrb. rač.
4. PBZ D.D. 8.659 3,89 Skrb. račun
Kad država nebi sudjelovala u dokapitalizaciji ovih 4,71% bi se pretvorilo u 10%, da li postoji limit od 5% koji vrijedi za fondove, ako se ovdje radi o fondu i što se događa kada se prijeđe taj limit.
Možda je ovo dokaz da će država sudjelovat u dokapu jer bi u suprotnom svi ovi skrbnički prekoračili 5%
3. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 10.491 4,71% Skrb. rač. 4. PBZ D.D. 8.659 3,89 Skrb. račun Kad država nebi sudjelovala u dokapitalizaciji ovih 4,71% bi se pretvorilo u 10%, da li postoji limit od 5% koji vrijedi za fondove, ako se ovdje radi o fondu i što se događa kada se prijeđe taj limit. Možda je ovo dokaz da će država sudjelovat u dokapu jer bi u suprotnom svi ovi skrbnički prekoračili 5%
ne znam za taj limit. znam da im nijedna pozicija u portfelju ne smije biti više od 10%, ali ne znam da li su ograničeni u tome koliko smiju oni sudjelovati u vlasništvu neke kompanije.
ali kako bilo, PBZ skrbnički račun zajednički je za sve PBZ-ove fondove, tj. u tih 4.71% su i equity i global i east.
Jasno mi je da na skrbničkom može biti više dioničara.
Pitam kolege:
Da li je ovaj ZABA skr.rač. zajednički i da li su fondovi ograničeni u tome koliko smiju sudjelovati u vlasništvu neke kompanije i koji je taj limit?
efodix: ” Slazem se, no ovdje bi samo napomenuo da koeficijenti 1.4 i 3.6 nisu jedini moguci. Naime moguce je i da koeficijent bude negdje izmedju, ukoliko se vlada odluci na djelomicno ali ne i potpuno rezanje svog udjela. ” Naravno, to nam onda bude koeficijent za nas koji bi se mogao okarakterizirat između “odličnog” i “nevjerovatnog”! A efodix, ovdje si me potaknuo i na iduće razmišljanje koje bi otprilike išlo ovako: Pošto ako država potpuno izostane u dokapu, 3.6 koeficijent je dan uz pretpostavku da svi ostali ostali dioničari sudjeluju u dokapu, odnosno da ga provedu u prvom krugu i da unaprijed potvrde da žele sudjelovati u drugom krugu. Teoretski, jedan dio dioničara može ne ući u dokap zbog toga što neće biti fizički u mogućnosti to napraviti, zbog nepotvrđivanja sudjelovanja u drugom krugu ili recimo zbog vlastitog neznanja(problem sa skrbničkim vođenjem računa kod PBZ Investora), itd. Po tome ispada da bi krajnji koeficijent mogao biti i 3.8, pa čak i 4.0. Zanimljivo razmišljanje, ha? [thumbsup]
Da, ali mislim da nece ici bas tako visoko, kod ULPL je ako se nevaram na svakih 54 isla jedna dodatna u drugom krugu.
Inace mislim da je limit pojedine dionice u fondu ovisan o statutu fonda, a na jednom racunu Zagrebacke banke moze vjerojatno biti i vise od jednog fonda. U slucaju da se limit prekoraci, vjerojatno bi se islo na postupno prodavanje viska dionica dok se ne izbalansira. Ili mozda i Zaba u drugi krug uplati samo maksimum odredjen statutom, pa uspijemo usicariti jos malo i od njih [thumbsup]