LEDO (Ledo d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LEDO (Ledo d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dolazi proljeće i topliji dani i eto LEDO se javlja.Čudno da nitko od forumaša nije bacio komentar na momentalna zbivanja i cijenu Leda?
4500kn = momentalno.

Na stranicama Mojnovac i još više na slovenskim stranicama, o njemu se piše kao jedinoj još debelo podcijenjenoj dionici iz Agrokorovog carstva. Uspoređuje mu se trend u smislu, da je uvijek bio sa JMNC u situaciji 1:10, a sad je JMNC između 55.000 i 59.000. Večina štovanih forumaša na drugim forumima ga jako hvale.

Što se tiče LEDA ovo je bio sicer obzirom da su sve dionice iz Agrokor koncerna išle po više desetaka posto gore.
Zašto, vjerovatno je domcilna brokerska kuća dizala cijenu u nebesa, pa bilo je očekivati isto i za LEDO kasnije. Inače ako bacite pogled na izvješća vidjet ćete da je to jedna lijepa priča za dugoročne igrače koji žele ulagati u regiju, po mom mišljenju najbolja od koncerna.
Inače nemam dionicu ali sam se sa njom kratkoročno igrao.

Proizvođač sladoleda i smrznute hrane, tvrtka Ledo – također iz sastava koncerna Agrokor – prošlu je godinu završila s 34,5 milijuna kuna neto dobiti, što je povećanje od 126,1 posto.

Ukupni su prihodi Leda, prema podacima iz financijskog izvješća koje prenosi Zagrebačka burza, iznosili 767,3 milijuna kuna i veći su za 12,8 posto. Prihodi od prodaje u zemlji porasli su za 12,1 posto, na 625,6 milijuna kuna, a povećani su i prihodi od prodaje u inozemstvu, sa 74,79 milijuna kuna, na 87,3 milijuna kuna. Ukupni rashodi Leda lani su iznosili 722,9 milijuna kuna, što je porast od 9,5 posto prema godini ranije.

Izvor: Poslovni dnevnik, 4.4.2006.

branako-
Proizvođač sladoleda i smrznute hrane Ledo, tvrtka iz sastava koncerna Agrokor, prošlu je godinu završio sa 34,5 milijuna kuna neto dobiti, što je povećanje od 126,1 posto prema 2004. godini. -bisiness.hr

…..kako to da tržište ne reagira na ovu vijest……….ili je dionica već na vrhu?

fundamenti.blog.hr - vjeruj u fundamente! moj skype: markoqc5

markoc5 uzmi kalkulator u ruke i tu dobit podijeli sa brojem dionica, onda uzmi vrijednost dionice na tržištu i podijeli sa tom vrijednošću X koju si dobio podjelom dobiti sa ukupnim brojem dionica. Dbiti ćeš vrijednost Y tj. P/E.
Onda to usporedi sa cca P/E tržišta 12-15 I bit će ti jasno zašto je dionica tu gdje je, uz primjedbu da ulagači očito računaju na trend povečanja dobiti.

Kalkulator ti tu pomaže samo djelomično, jer fale konsolidirani rezultati, gdje trebaju konsolidirati Iridu, Ledo Ćitluk i Mađare. Međutim to se dobro skriva dok ih netko ne stisne ….

bibo možda si u pravu, ali ulagači vide samo ovo što imaju ispred sebe i zato je cijena takva kakva je…..napominjem daleko iznad prosijeka tržišta. Što može zahvaliti malom free floatu i višku novaca na tržištu.

Kod nas na tržištu više ne važi pravilo zarade i kolko određena dionica nosi dobiti, nego tko je unutr i koliko dionica ima u opticaju. Evo primjer ELPR-a koji je iskazao ogroman gubitak.
Zašto, zato jer nekim fondovima, koji grcaju sa cashom nikako ne odgovara pad dionice, bitno je samo da nema puno dionica u opticaju kao kod npr. ATPL ili ADRS.
Slična situacija je sa Ledom, samo što ova firma privređuje novce, također ga treba gledati kao regionalnog igrača.
Sve ovo ima smisla ako gledamo da su i naše najveće firme, neznatne u usporedbi sa globalnim igračima, tako da sve dobiva smisao jer mogući veći igrači ne kupuju samo buduću dobit nego i dio tržišta.

Sad će proljeće i ljeto a to je doba za ledo. Sigurno će rasti jer sladoledi se ližu upravo sad.

27.04.2006. 16:30, dmilanovic:

PD_Web, 27.04.2006. u 21:23
zannac molim te ako nije problem ,
prokomentiraš ovu dionicu

hvala i lijepi pozdrav

Slaven Andrašić, Poslovni dnevnik

(798)
Na temelju članka 22. Statuta društva LEDO, dioničko društvo za proizvodnju i promet sladoleda i smrznute hrane, Zagreb, Čavićeva 9 (dalje u tekstu: Društvo), Uprava Društva objavljuje poziv dioničarima za
REDOVITU GODIŠNJU GLAVNU SKUPŠTINU

I. Redovita godišnja glavna skupština dionič­kog društva LEDO, održat će se u 5. 9. 2006. (utorak) u 13 sati, u prostorijama društva Zvijezda d.d., Zagreb, M. Čavića 1.
II. Za sjednicu Glavne skupštine predlaže se
Dnevni red:
1. Izvješće Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru vođenja Društva za 2005. godinu
2. Izvješće Uprave o stanju u Društvu
3. Izvješće revizora Društva
4. Usvajanje godišnjih financijskih izvješća Društva za 2005. godinu
5. Donošenje odluke o rasporedu dobiti ostvarene u 2005. godini
6. Donošenje odluke o davanju razrješnice za rad
a) Upravi Društva
b) Nadzornom odboru u vođenju Društva
7. Donošenje odluke o opozivu člana Nadzornog odbora Društva
8. Donošenje odluke o izboru člana Nadzornog odbora Društva
9. Imenovanje revizora za poslovanje Društva za 2006. godinu.
III. Pravo sudjelovanja na Glavnoj skupštini imaju dioničari koji su upisani u registar (knjigu) dionica i koji unaprijed prijave svoje sudjelovanje na Glavnoj skupštini pisanim putem Upravi Društva najkasnije sedmog dana pred održavanje Glavne skupštine.
IV. Dioničari na Glavnoj skupštini sudjeluju osob­no ili preko svojih opunomoćenika na temelju pisane punomoći valjano ovjerene kod javnog bilježnika. Dioničari zaposleni u Društvu mogu punomoć ovjeriti u Upravi Društva.
V. Materijali koji služe kao podloga rasprav­lja­nju u sklopu dnevnog reda dostupni su dioničarima u sjedištu Društva, i to odmah po objavi ovog poziva.
VI. Prijedlozi odluka Uprave i Nadzornog odbora Društva uz točke 4., 5., 6., odnosno Nadzornog odbora pod točkom 7., 8. i 9.:
Ad 4. Usvajaju se godišnja financijska izvje­šća Društva za 2005. godinu, i to bilanca, račun dobi­ti i gubitka i izvješće o novčanom tijeku.
Ad 5. Dobit Društva od 34.525.526,59 kn raspoređuje se na način:
1. u zadržanu dobit 34.525.526,59 kn
2. zadržana dobit iz ranijihgodina raspoređuje se
za isplatu dividende 7.705.950,00 kn
Ad 6. Daje se razrješnica kojom se odobrava rad i način na koji su vodili Društvo u 2005. godini:
a) Upravi Društva
b) Nadzornom odboru Društva.
Ad 7. Opoziva se član Nadzornog odbora Društva, gosp. Mirko Novosel, MBG: 1807949390203, Prečec, Zagrebačka 64.
Ad 8. Za člana Nadzornog odbora Društva bira se gosp. Tomislav Lučić iz Zagreba, Jurja Dalmatinca 8, MBG: 0611970330118.
Mandat člana Nadzornog odbora traje do isteka mandata na koji je bio biran član Nadzornog odbora kojemu je uslijed opoziva prestao mandat.
Ad 9. Za revizora poslovanja Društva za 2006. godinu bira se tvrtka Discordia Audit d.o.o., Zagreb, Ulica grada Vukovara 11.

LEDO d.d. Zagreb

"Dragi investitore, greška nije u zvijezdama, niti u dionicama, već u nama samima..."

dali će ova dionica ići u skladu sa Beljem, Konzumom, i Jamnicom ovih dana?
Sretno držateljima!

A svi ližu sve više sladoleda.
Pozdrav

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

New Report

Close