Kulinarski kutak

Naslovnica Forum Razno Ležerno… Kulinarski kutak

Kažu da ljubav ide kroz želudac!
Evo mjesta gdje možemo širiti ljubav. [thumbsup]
Podastrite svoje ideje i recepte!

Za početak, evo mog doprinosa:

PAŠTICADA

SASTOJCI:
1 kg junetine
2 glavice češnjaka
3 mrkve
15 dkg slanine
3 glavice luka
15 dkg slanine
3 dcl maslinovog ulja
2 dcl octa
8 klinčića
3 dcl prošeka
1 dcl konjaka
2 lovorova lista
30 dkg suhih smokava
30 dkg suhih šljiva
30 dkg pekmeza
peršin
3 žlice ajvara
2 paketa njoka od krumpira

PRIPREMA:
Junetina se špika češnjakom, slaninom i mrkvom. Preprži se na maslinovom ulju i u to se dodaju svi sastojci. Dobro kuhati. Redovito miješati da se smokve i šljive ne prime za dno.
Servirati uz vruće njoke.

La vita e bella!

Znala sam da nam to fali…dobila sam gošću…večeras ću napisati koji omiljeni receptić….[thumbsup]

Jao meni [smiley]

Suricata suricatta


Jao meni [smiley]

Nemoj ti: “Jao meni”, već daj svoj doprinos.
Širi ljubav…. [wink]

La vita e bella!

Kuhanje i ja smo si na Vi, premda ću drage volje iščitavati ovu temu [thumbsup]

Suricata suricatta


Kuhanje i ja smo si na Vi, premda ću drage volje iščitavati ovu temu [thumbsup]

Zato sam ti ja majstor od kuhanja… barem tako kažu moji ukućani.
Naime, još su živi. [smiley]

La vita e bella!

Sretniče. A dobro možda nešto i naučim

A da krenete od jednostavnijih stvari? [pray]

Suricata suricatta

Može.

HRENOVKE

Kupiri paket hrenovki.
Staviti da voda zavri.
Kuhati hrenovke 5 minuta. (Pazi da ne puknu)
Servirati sa senfom i šnitom kruha.
Uz to se može piti pivo ili bjela kava (po volji)

La vita e bella!


Može.

HRENOVKE

Kupiri paket hrenovki.
Staviti da voda zavri.
Kuhati hrenovke 5 minuta. (Pazi da ne puknu)
Servirati sa senfom i šnitom kruha.
Uz to se može piti pivo ili bjela kava (po volji)

Može hren ak nema senfa?

[url="http://www.neuralab.net"][color=black][/color]Neuralab - Artificial intelligence and web development[center][/center][/url]

E imam pitanje…na netu sam nasao dosta recepata za cheese cake al mene zanima jer tko probao raditi tu deliciju i koji je recept najbolji??

BTW, u “Torte i to” je definitivno najbolji i najposebniji

[url="http://www.neuralab.net"][color=black][/color]Neuralab - Artificial intelligence and web development[center][/center][/url]

Evo nešto jednostavno čak i za Vjeku…
Svježi inćuni se očiste i potope na 24 sata u ocat,bilo koji…nakon toga se očiste od kostiju,a to u ovom slučaju ide lako,lagano operu i okapaju…slože se u staklenku i zaliju maslinovim uljem.Unutra se može dodati lovorov list,režnjići češnjaka,zrna papra….Stavi se u frižider i može stajati dosta dugo…
[thumbsup]

E imam jedan recept koji će se nekim forumašima jako svidjeti. [thumbsup]

BARACUDA NA NAGLO

1. Ulovi Baracudu [tongue]
2. Očisti ribu
3. Baracuda je spremna za daljnju obradu

PRIPREMA:
Ribu treba pripremiti i to tako da se stavi u “pac” od maslinovog ulja i češnjaka.
Posebno pripremiti laganu vatru.
Staviti Baracudu da se peće na laganoj vatri.
Prvo s jedne strane, a onda s druge strane.
U međuvremenu je lagano premazivati uljem.

Uz nju se može servirati cijela dalmatinska spiza: kuhani krumpir, blitva….
Uz Baracudu obavezno piti fino crno vino poput Plančića ili Hvarskog plavca.

Uf, kako je to dobro.

Evo i dokazni materijal:

La vita e bella!


E imam pitanje…na netu sam nasao dosta recepata za cheese cake al mene zanima jer tko probao raditi tu deliciju i koji je recept najbolji?? BTW, u “Torte i to” je definitivno najbolji i najposebniji

Ej….”Torte i to” ….ludilo!!!!!!

Ja sam sigurna da ne bi mogla tako dobro napravit, zato neću ni pokušavat.


Evo nešto jednostavno čak i za Vjeku… Svježi ičuni se očiste i potope na 24 sata u ocat,bilo koji…nakon toga se očiste od kostiju,a to u ovom slučaju ide lako,lagano operu i okapaju…slože se u staklenku i zaliju maslinovim uljem.Unutra se može dodati lovorov list,režnjići češnjaka,zrna papra….Stavi se u frižider i može stajati dosta dugo… [thumbsup]

Ne može stajati dugo!
Bar ne pokraj mene! [tongue]

La vita e bella!

New Report

Close