Kažu da ljubav ide kroz želudac!
Evo mjesta gdje možemo širiti ljubav. [thumbsup]
Podastrite svoje ideje i recepte!
Za početak, evo mog doprinosa:
PAŠTICADA
SASTOJCI:
1 kg junetine
2 glavice češnjaka
3 mrkve
15 dkg slanine
3 glavice luka
15 dkg slanine
3 dcl maslinovog ulja
2 dcl octa
8 klinčića
3 dcl prošeka
1 dcl konjaka
2 lovorova lista
30 dkg suhih smokava
30 dkg suhih šljiva
30 dkg pekmeza
peršin
3 žlice ajvara
2 paketa njoka od krumpira
PRIPREMA:
Junetina se špika češnjakom, slaninom i mrkvom. Preprži se na maslinovom ulju i u to se dodaju svi sastojci. Dobro kuhati. Redovito miješati da se smokve i šljive ne prime za dno.
Servirati uz vruće njoke.
Jao meni [smiley]
Nemoj ti: “Jao meni”, već daj svoj doprinos.
Širi ljubav…. [wink]
Kuhanje i ja smo si na Vi, premda ću drage volje iščitavati ovu temu [thumbsup]
Zato sam ti ja majstor od kuhanja… barem tako kažu moji ukućani.
Naime, još su živi. [smiley]
Sretniče. A dobro možda nešto i naučim
A da krenete od jednostavnijih stvari? [pray]
Može.
HRENOVKE
Kupiri paket hrenovki.
Staviti da voda zavri.
Kuhati hrenovke 5 minuta. (Pazi da ne puknu)
Servirati sa senfom i šnitom kruha.
Uz to se može piti pivo ili bjela kava (po volji)
Može.
HRENOVKE
Kupiri paket hrenovki.
Staviti da voda zavri.
Kuhati hrenovke 5 minuta. (Pazi da ne puknu)
Servirati sa senfom i šnitom kruha.
Uz to se može piti pivo ili bjela kava (po volji)
Može hren ak nema senfa?
E imam pitanje…na netu sam nasao dosta recepata za cheese cake al mene zanima jer tko probao raditi tu deliciju i koji je recept najbolji??
BTW, u “Torte i to” je definitivno najbolji i najposebniji
Evo nešto jednostavno čak i za Vjeku…
Svježi inćuni se očiste i potope na 24 sata u ocat,bilo koji…nakon toga se očiste od kostiju,a to u ovom slučaju ide lako,lagano operu i okapaju…slože se u staklenku i zaliju maslinovim uljem.Unutra se može dodati lovorov list,režnjići češnjaka,zrna papra….Stavi se u frižider i može stajati dosta dugo…
[thumbsup]
E imam jedan recept koji će se nekim forumašima jako svidjeti. [thumbsup]
BARACUDA NA NAGLO
1. Ulovi Baracudu [tongue]
2. Očisti ribu
3. Baracuda je spremna za daljnju obradu
PRIPREMA:
Ribu treba pripremiti i to tako da se stavi u “pac” od maslinovog ulja i češnjaka.
Posebno pripremiti laganu vatru.
Staviti Baracudu da se peće na laganoj vatri.
Prvo s jedne strane, a onda s druge strane.
U međuvremenu je lagano premazivati uljem.
Uz nju se može servirati cijela dalmatinska spiza: kuhani krumpir, blitva….
Uz Baracudu obavezno piti fino crno vino poput Plančića ili Hvarskog plavca.
Uf, kako je to dobro.
Evo i dokazni materijal:
E imam pitanje…na netu sam nasao dosta recepata za cheese cake al mene zanima jer tko probao raditi tu deliciju i koji je recept najbolji?? BTW, u “Torte i to” je definitivno najbolji i najposebniji
Ej….”Torte i to” ….ludilo!!!!!!
Ja sam sigurna da ne bi mogla tako dobro napravit, zato neću ni pokušavat.
Evo nešto jednostavno čak i za Vjeku… Svježi ičuni se očiste i potope na 24 sata u ocat,bilo koji…nakon toga se očiste od kostiju,a to u ovom slučaju ide lako,lagano operu i okapaju…slože se u staklenku i zaliju maslinovim uljem.Unutra se može dodati lovorov list,režnjići češnjaka,zrna papra….Stavi se u frižider i može stajati dosta dugo… [thumbsup]
Ne može stajati dugo!
Bar ne pokraj mene! [tongue]