KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Predah nikad nije dobar ali čak i kada bi samo stagnirali na ovoj razini dobiti (a neće) KODT je sa P/E 8 odlična kupnja

to je 12 % kamate…jakoo jakoo dobro

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Kako 12?

Ja dobio samo 5%.

Kad će razlika?

KUPOVAO SAM JA BELJE PO 8, PTKM 12, ATPL 70, KODT 200, HDEL 50, TNPL 200 a VI ?

Kako 12?

Ja dobio samo 5%.

Kad će razlika?

nemam pojma, mora da su te zakinuli…

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

I ja se pitam gdje su pare…

Jer ako ne budu isplaćivali 12 ima da im zovem Uču, on ima faktoring poduzeće.

KUPOVAO SAM JA BELJE PO 8, PTKM 12, ATPL 70, KODT 200, HDEL 50, TNPL 200 a VI ?

Kad će neko loše izvješće da cijena malo poraste? Nadam se da će 4q bit loš budući da je prošli 4q bio po meni razočaranje. A pošto se lako može desit da će imat rast prodaje od 100% u odnosu na taj preloš kvartal sve se bojim za cijenu dionice… a još cepanje pa cijena pada ispod 1000 ma joj kuku lele [smiley]

Kad će neko loše izvješće

Pa malo slabije izvješće ima smisla očekivati vrlo brzo (ali dozvoljeno se nadati da ga čak i neće biti :D), ako se stanje narudžbi ekspresno ne popravi (pa čak možda i u tom slučaju), ali vjerojatno tek vrlo vrlo kratkoročno nakon čega će nove narudžbe sigurno pristizati i razina poslovne aktivnosti vratiti na ovaj ustaljeni kurs – ovo je firma kojoj se gleda budućnost, koju se drži dugoročno, a jedno ili dva slabija izvješća nikoga ne bi trebala zabrinjavati.

nije još zabrinjavajuće, ali imati 34% manje ugovorenog svakako nije dobro … no, vjerojatno su predugovori ili finala po skupinama u tijeku pa ugovori naglo skoče i ubrzo izbrišu ovaj nedobar podatak … analitičari bu sa buy spustili preporuku na hold [lol]

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

nije još zabrinjavajuće, ali imati 34% manje ugovorenog svakako nije dobro … no, vjerojatno su predugovori ili finala po skupinama u tijeku pa ugovori naglo skoče i ubrzo izbrišu ovaj nedobar podatak … analitičari bu sa buy spustili preporuku na hold [lol]

Sigurno da se to jako brzo može promijeniti, a oni najveću pažnju posvećuju ugovaranju već neko vrijeme… tako da, držimo im fige da tako i bude pa možda stvarno sve prođe potpuno glatko, bez "predaha"!

P.S.
Možda je ovdje važno napomenuti, za one koji nisu u toku, da ovdje ako bi prihodi i krenuli na trenutak prema dolje, ima još puno mjesta za zadržavanje dobiti (manje rezervacije koje idu uz manju prodaju, dolazak na red otpuštanja starih rezervacija…) tako da ovdje ako je nešto sigurno onda je to dobit 😀 Može ovdje biti manje ugovora, pa i na trenutke i manje prihoda… ali dobiti – teško da može i "za vrijeme predaha" ići prema dolje 😉

Sta vam je , pa izvješće je mrak.
Ali zašto kupovati po 2100, kad će se uskoro moći po 1200-1300 [cool]

Ali zašto kupovati po 2100, kad će se uskoro moći po 1200-1300 [cool]

Ovo ne treba ni komentirat 🙂

Sta vam je , pa izvješće je mrak.

Naravno da je ovo za Q3 genijalno (baš me zanima da li netko na ZSE može izbaciti bilo što u ovom rangu! :D), to smo apsolvirali na prethodnoj stranici – sada kolege kako vidim zanima kakvo će izvješće biti za kvartal-dva, ali ja napominjem da to zapravo i nije važno jer i ako ne bude sjajno to će biti samo "kratki predah", dakle vjerojatno smo već i previše riječi ovdje potrošili na tako nevažne stvari (pogotovo jer je besmisleno tako dinamički na kvartalnoj razini gledati razinu ugovorenosti obzirom kako se ona može brzo promijeniti pa nam to ne nosi neko "korisno znanje").

Nisam mogao izdražati da ne utržim malo nakon ovakvog izvješća. Trenutno mi je KODT 30% portfelja

New Report

Close