Je li novac siguran? ‘Revolut nije članica hrvatskog sustava osiguranja depozita’

Naslovnica Forum Komentari članaka Je li novac siguran? ‘Revolut nije članica hrvatskog sustava osiguranja depozita’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

I, u cemu je problem? Javiti se u Litvu za ostvarenje svojih prava u slucaju da se ostvari najcrnji scenarij ili “bankariti” s lokalnim lihvarima koji obican transakcijski racun + internet bankarstvo naplacuju 30 kn/mj (npr. ZABA)? Da ne govorimo o kvaliteti usluge, tecajnim razlikama (ogromne su!) i sl.

 

U slucaju da Revolut (Bank) i propadne, zar je toliko tesko u danasnje doba iskomunicirati neke stvari s drugom (razvijenijom, pogotovo tehnoloski!) drzavom od Hrvatistana, pa nije da ce u Litvi netko traziti pecat?

P.S. Kad su pare na Revolutu barem nema straha da ih jednog dana jednostavno nece biti, onako, iz cista mira. Jer je netko s “vjerodostojnom ispravom” koju Vi u zivotu niste vidjeli odlucio ovrsiti sredstva. Pa raspravljaj o tome da li si u pravu ili ne… radje riskiram potrebu za komuniciranjem s litavskim DAB-om.

Revolut je opasna igra, a vaš novac na njihovom računu daleko je od sigurnosti bilo koje pravne regulative, a što i sami na svojim stranicama navode i gornji tekst je isto potvrdio.

Dodatan problem je provjera vašeg novca na njihovom računu. Isti novac, ako je veći od recimo 20tEU provjeravati će svaka 3 mjeseca ili rjeđe, te svaki put iznova tražiti istu dokumentaciju . Posebno iritira što ozbiljne dokumente šaljete jedino nekom avataru bez imena i prezimena i to putem chata, a dok ne dostavite blokiraju vam novac i chat. Drugo sredstvo komunikacije ne postoji. U radu usluga bez problema griješe pa samo u jednom trenutku obrišu sav vaš novac s računa ili vam dodaju još toliko koliko ste imali. Slijedeći dan to isprave, ali do tada blokada vašeg računa. Trgovanje dionicama preko Revolut posebno je rizično. Nalog kupnje i prodaje radi po nečijoj volji, a ne trenutku zadavanja naloga, ako ste kupili dosta dionica kao dugorčni investitor i u međuvremenu ne želite ispuniti njihov jedan od 1000 besmislenih zahtjeva, natjeraju vas da prodate dionice pošto poto i zatvore vam trgovanje. Kod velikih padova ili skokova dionica obvezno im se program zamrzne bez iznimke, a što govori da uopće ne kupujete dionice već udjele. Tehnička podrška često pribjegava lažima i bez problema pisano iznesu obmanu. Čest problem je uopće konekcija aplikacije, a time i sav novac na Revolutu, te dokle se ne uspijete ponovo konektirati znaju proči i 2 mjeseca samo tako.

Više se ponašaju kao uličari balkanskih manira.

New Report

Close