Uhvatio se atlantske sada 🙃 veći promet lakše se može izaći. Ovdje je zapeo zadnji puta nacrtao se grafova i grafova dok se nije iskopao. U atpl 2,3% ubere već za par dana do petka ako dobro ljude navuće sutra na prodaju 😉
Sve si dobro rekao… ajd i ti sa mnom da poberemo tih par postotaka… jednom kada se iskoprcas iz ovoga.
.
JDPL ce mi biti interesantan samo ako bas znacajno padne pa cu mozda loviti odvijanac, inace je ATPL puno bolji izbor, ali i ATPL se prvo mora posteno iskorigirati.
Sutra smo na kupnji svakako na istoj strani, tko prizna pola mu se prašta. Neka uđe da više ne čitam njegove jadikovke. Usmrdio mu se keš ima 2 mjeseca da mi je dosadio.
Dečki, rado bih još malo ćaskao s vama, ali moram se odlogirati, imam još nekoliko FI-eva za pregledati, ometate me.
.
Ide korekcija, mi koji smo u keshu moramo sada puno čitati i crtati da se znamo pravilno postaviti na bidu. Vama koji ste u dionicama mogu samo poželjeti sreću i da pad ne bude preveliki. Ništa drugo vam i ne preostaje osim da držite fige.
Nemoj zanemarivati zaradu ova dva nova broda. Nisu visoke vozarine, ali i troskovi su im dosta manji(Imaju dva pogona dual duel engineLPG/MGO, npr. kad idu na dugu plovidbu koriste taj isti plin(teret) koji isparava , osim za manevar isplovljenja i upravljanja koriste pogon na naftu).
Najam dnevni po brodu13000$(prvu godinu, kasnije je ugovoren veci za svaku godinu).
Glavnica + kamata 4000$
Opex 3000$
Ostane 6000$ x 2 broda = 12000 $(dnevno)
x 90 dana(1kvartal) = 1.080000$
x 12 mjeseci = 12.960000$
Uz danasnje vozarine od 15000-16000$ od ova ostala 4 broda i Splita koji gura staro željezo ocekujem 2Q i ostale kvartale u 2023 vise nego dobre.
Ma odakle ti molim te brojke za LPG? To nije ni približno tako kako pišeš.
Čudi me da ima uopće nekih koji reagiraju na izvješće za razdoblje s jako niskim vozarinama.
U međuvremenu su te vozarine porasle i 50%, i to će biti vidljivo već u sljedećem izvješću.
A ako su s tim jako niskim vozarinama uspjeli poslovati oko nule, onda znamo kakvo će biti izvješće za ovaj kvartal.
A tek sad će se početi pokazivati i rezultati 2 nova plinaša koji će stvarati kontinuirano visoku dobit.
Tako da ne znam tko bi prodavao nakon dobrog izvješća za najlošiji kvartal za brodare, koji je već prošlo svršeno vrijeme, a trenutne i buduće vozarine jako dobre i sve bolje?!
Meni jučer 44 danas 17
Biti će, da se Kolega bolje omasttio!