Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

…I onda ovakvi likovi govore da ja drukam. 🙃

You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

Da me slušaš imao bi više nego 2 % na koje inače ciljaš… Daj malo grafova nacrtaj

BabaLuji, 08.05.2023. u 23:16

Da me slušaš imao bi više nego 2 % na koje inače ciljaš… Daj malo grafova nacrtaj

Prvi i zadnji put kada sam slušao takve savjete o investiranju sam ostavio gaće na štapu. U svakom slučaju hvala ti na savjetima, ali držat ću se ja svojih 2 po 2 posto.

Poštovani, kako će se otprilike odviti poslovanje za prvo polugodište. Što možemo očekivati za jdpl.

plavi01, 10.05.2023. u 13:04

Poštovani, kako će se otprilike odviti poslovanje za prvo polugodište. Što možemo očekivati za jdpl.

Diokidina je vec sve izracunao na prethodnoj stranici. Kaze da ce ove godine samo ova dva LPGa donijeti dobit od 13 milijuna dolara, a ako pribrojimo i ove bulkere koji rasturaju na spotu imamo dodatnih 5 milijuna. Dakle ukupno 18 milijuna dolara, to je oko 10 eura po dionici, sto daje forward P/E=1.

.

Fantasticno…

A ako ne bude tako ove godine, bit ce valjda nagodinu.

Ne znam od kuda ali meni je uz navedeno ostao podatak da ide prodaja stare krame za kupnju El. trajekta proširenje flote ali i nekakav zadiranje u područje jadrolinije

mitkko, 10.05.2023. u 15:01

plavi01, 10.05.2023. u 13:04

Diokidina je vec sve izracunao na prethodnoj stranici. Kaze da ce ove godine samo ova dva LPGa donijeti dobit od 13 milijuna dolara, a ako pribrojimo i ove bulkere koji rasturaju na spotu imamo dodatnih 5 milijuna. Dakle ukupno 18 milijuna dolara, to je oko 10 eura po dionici, sto daje forward P/E=1.

.

Fantasticno…

Mislim da je diokidina malo pogriješio u izračunima. Nakon navoda da svaki brod dnevno zarađuje, odnosno da mu ostane čistih 6.000,00 USD ostalo iza toga mislim da nije točno.

Ugrubo za dva broda ako godišnje zarađuju 365 dana a ne znam kako je ovo ugovoreno ili ima i nešto praznog hoda ali neka bude puna godina: 2 x (365 x 6.000,00) = 4.380.000,00 USD

što je daleko manje od 13 milijuna. Ako ostali bulkeri zarade 5 miliona kako ti navodiš, dobit će iznositi cca 9,4 miliona dolara što je oko 5 USD po dionici ili forward P/E=2.

Bulkeri ne zarađuju 5-6 mil USD.

Bulkeri na ovim razinama uz iskorištenost 300 dana godišnje mogu PRIHODOVATI oko 5 mil USD. Nakon troškova (gorivo, plaće, lučke pristojbe..) ne ostane ni blizu brojkama koje ste naveli. Na ovim razinama ostvarit će dobit ali sumnjam veću od 500.000 USD godišnje. A 4 su.

2 LPG donose prihod manji od 9 mil USD godišnje. Ali niži troškovi nego li kod bulkera.

O daljnjem širenju čeka se dokapitalizacija. Što je i najveći uteg kod ove dionice. Uz pad USD i vozarina, dokapitalizacija je možda najveći uteg za male dioničare.

Decki, ovaj moj gornji post je sarkazam, nisam mislio da moram to posebno napominjati.

.

@diokidina
prica bajke, covjek ne razumije ni osnovne stvari.

.

Prvi kvartal je bio minus, kako stvari stoje drugi kvartal ce biti oko nule, treci blagi plus, cetvrti nesto izmedju drugog i treceg. Sve u svemu nista.

Ovo komentiram samo operativno poslovanje. Uz to, ovdje ima i drugih varijabli zbog kojih ljudi kupuju ovu dionicu – NAV, dokap, EU subvencije…

.

Ima ljudi koje postujem, a koji iz tih razloga drze ovu dionicu, pa da ne s.rem vise…

Poštovani,

Sve navedeno stoji ali kako će se situacija razviti pitanje je ne samo za jdpl nego i za atpl, 3maj,vlen,rijeku jer jadranu se po meni koliko ja njušim zatvara i treba će dozvola za pristup u teritorijalne vode. Dali će cijena navedenome rasti kod prodaje ili će još pasti?

New Report

Close