Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Što deda kaže kad će kvartalno? Zapelo u tiskari, nestalo papira? Prevelika zarada pa tko to sad može objaviti s obzirom na ostale brodare🙃

@BabaLuji

Danas ce bit gotovo.

Djelatnice Jadroplova nadljudskim naporima ce zavrsiti izvjesce i poslati tokom dana.

Tako se i meni moja racunovotkinja svake godine opravdava, uvijek “nadljudskim naporima” zadnji dan preda FI… nije da nije imala cak 4 mjeseca da ga na miru napravi. 🙃

You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

Onda možemo biti mirni kada vi to tako kažete. Sigurno će biti dobro jer lošije od ovih drugih nema razloga da bude. Mada knjigovodstvena mašta je nepredvidiva. Ima da napucaju jadroplov ako ga misle prodati mirovincima.

Kuku lele… minus od 1,7 milijuna eura.

.

Jadroplov je uvjerljivo najlosiji po performansama nasih brodara… zapravo sve ocekivano, pisao sam o razlozima svojevremeno.

.

Nije mi ovo drago vidjeti, ova dionica je svojevremeno bila moja miljenica, ali tako je kako je.

.

Flota je stara i neucinkovita pa u ovakvim losim prilikama kakve su trenutno na trzistu pobiru poprilicne minuse. Break even je jednostavno previsok. Znalci ovdje su najavljivali kako ce Crno more i plinasi ovo izvuci, ali nista od toga.

.

Crno more ti podari visok prihod, ali su i troskovi bitno veci. Plinasi imaju korektan dugorocni ugovor koji ce omoguci samoodrzivost te investicije, ali nece donijeti ekstra dobit.

Crno more donosi visoke vozarine, ali i visoke premije osiguranja. Ne znam zašto tamo voziti.

Sada samo čekam da mi Znalci pojasne kako je izvješće zapravo odlično.

.

This time next year…

@mitkko

Cekam da javno kazes koja ti cijena odgovara za ulaz?!

Na letu sam za Dominkasku republiku, ako uspijem sutra, ako ne u ponedjeljak cu dat svoj osvrt.

Sve se mijenja, samo @diokidina ostaje nepokolebljivi optimist. Nekada je to vrlina, ali nekada te to kosta.

.

Ne planiram vise kupovati ovu dionicu. Kupovao sam ju kada je trebalo kupovati, prodao na vrijeme i zaradio na njoj lijepe novce. Dalje je prepustam tebi.

Ovdje je prije dvije godine bilo riječi o dokapu? Što je sada sa time?

Mislim da bi im dokap pomogao da se izvuku.

Ja očekujem iduće godine visoke vozarine pa će to biti dobro i za JDPL. U uvjetima niskih vozarina, oni zbog starosti flote rade gubitke. Kada su vozarine visoke, mlate lovu.

A tko ne mlati lovu ako su vozarine visoke.

Kratak osvrt:

– brod Marko marulic (1 novi brod) prihodi od 1Q nisu usli

– Za 2Q imat cemo prihode za oba broda

– Drugi brod Vis financirana sa 40%  vlastitih sredstava

– Brod Marko Marulic iza lipnja vise nije pod hipotekom

-projekt razvoja prototipa RO-RO putničkog broda na električni pogon(do kraja svibnja ce EU izjasniti koliko nepovratnih sredstava)

– I uzvijescu pise da su za 1Q vozarine prosjek 8000$, a od 15.03. 13000$. Sad je vec između 15000 i 16000$.

– U 2Q vozarine vece za 100% u odnosu na 1Q

– Troskovi goriva pise veci za 1mil$(krajem ozujka se uzele vece zalihe 900tis $).

Nisam mogao krace ni jasnije. Ima jos dobrih atributa iz 1Q, koji su vidljivi, interesira me da li su primjereni.

@mitkko

Toplo u Dominikanskom. 🥵

New Report

Close